Sani4all

Welke douche kies ik?

In iedere badkamer te vinden en een belangrijke manier van ontspanning voor veel mensen: de douche. Maar weet je ook hoe je de nieuwe douche het beste kunt indelen of welke materialen het beste bij jouw wensen passen? In deze Badkamer Keuzehulp lees je alles om de perfecte douche te vinden voor jouw nieuwe badkamer.

Douchecabine, vaste glazen wand of muurtje

Er zijn veel verschillende manieren om de doucheruimte te ontwerpen. Zo kun je kiezen voor een geheel open ruimte, maar dan moet je wel rekening houden met meer gespetter. Daarom wordt er vaak gekozen voor een douchecabine, vaste glazen wand of voor een muur.

Met een douchecabine sluit je de ruimte geheel af. Ook hier zijn talloze mogelijkheden: een vaste wand met deur, twee deuren, een nisoplossing, schuifdeuren, pendeldeuren, vierkant, rond, ovaal of vijfhoekig. Een douchecabine wordt standaard geleverd met stabilisatiestangen, sluitprofielen en bevestigingsmaterialen.

Bekijk alle douchecabines online!

Douchecabine hoek dubbele draaideur

Een inloopdouche creëer je door alleen een glazen wand of muurtje te plaatsen. De kant van inloop blijft zo vrij en geeft een ruimtelijk gevoel. De glazen wand is verkrijgbaar vanaf 30 cm en kan in praktisch iedere afmeting gefabriceerd worden. Tevens kun je ervoor kiezen voor glazen wand met muurprofiel of zonder profiel. De wand wordt dan aan de muur bevestigd met 2 klemmen.

Meer weten?

Bekijk alle douchewanden en douchedeuren online!

Soort glas

Standaard zijn de glazen wanden van Sani4all voorzien van 8 mm dik veiligheidsglas met een NANO anti-kalk behandeling. Hiermee wordt de afzetting van kalk tegengegaan. Optioneel zijn de deuren en wanden verkrijgbaar in een dikte van 6 of 10 mm. Ook verschillende kleuren glas behoren tot de mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit gematteerd glas, glas met een schaamband, antraciet glas, brons glas of rookglas. Vraag je adviseur naar de mogelijkheden.

Inbouw of opbouw kranen

De douchekranen zijn het belangrijkste onderdeel van je doucheruimte. Kies je voor ingebouwde kranen of voor opbouw kranen? Een groot voordeel van ingebouwde kranen is de luxe uitstraling. Het onderhoud is minder, omdat de leidingen in de wand zijn weggewerkt. Bij opbouwkranen zit vrijwel alles aan de buitenkant van de muur, waardoor deze kranen meer onderhoud nodig hebben.

Wanneer je kiest voor inbouw kranen dan krijg je een inbouwdeel met een afbouwdeel waarop de bediening zit. De hoofddouche kan uit zowel het plafond als uit de wand komen.

Huismerk of A-merk

Een veelgehoorde opmerking is dat een huismerk van slechte kwaliteit is. Hoewel dit veelal een gevoel is, klopt dit ook niet. Belangrijk bij het bepalen van de kwaliteit van een product is vooral van welk materiaal deze gemaakt is en hoe de binnenkant is vervaardigd.

De kranen van Sani4all zijn altijd voorzien van een keramisch binnenwerk en hebben net als de bekende A-merken als Grohe en TRES veelal metalen knoppen. Hierin verschilt het dus niet van elkaar. Het grote verschil tussen A- en huismerk komt vooral voort uit de aanwezigheid van extra technologieën bij A-merken, zoals een CoolTouch functie, EcoJoy button of Grohe StarLight technologie. Wil je meer weten? Laat je dan gerust eens goed informeren in de winkel!

Chroom, RVS of kleur

Bij Sani4all heb je keuze uit een groot assortiment douchekranen. Zo kun je kiezen voor een chromen afwerking, maar heb je ook de mogelijkheid tot RVS kranen, mat zwarte en mat witte kranen of zelfs kranen met een kleur. Een deel van ons assortiment bekijk je hier, voor de rest nodigen we je graag uit in een van onze winkels!

Bekijk alle douchekranen hier!