Badkamer onder een schuin dak, hoe vind je toch de perfecte indeling?

Badkamer onder een schuin dak

Veel badkamer in Nederland hebben een schuine kant. Dit kan een mooie toevoeging aan je badkamer zijn maar het kan ook soms in de weg zitten. Zeker in een wat kleine badkamer kan het lastig zijn, of als je zelf lang bent. Toch weten we zeker dat je een prachtige badkamer kan maken onder een schuin dak. Afgelopen jaren hebben we al verschillende badkamers met een schuine wand opgeleverd dus we weten precies waar we het over hebben!

 

De indeling van de ruimte

Het kan soms een uitdaging zijn om een badkamer met een schuin dak in te delen. Maar gelukkig zijn er veel mogelijkheden voor een praktische en mooie badkamer onder een schuin dak. Elk schuin dak is natuurlijk anders, en de stahoogte is het belangrijkste uitgangspunt van wat er in het ontwerp mogelijk is. Want je wil vooral je hoofd niet stoten als je de douche instapt! Je kan uitgaan van een hoogte van minimaal 2 meter bij een wastafel en douche. Zolang je daar rekening mee houdt kan je spelen met de rest van de indeling van de ruimte.

 

Schuine inloopdouche

Een inloopdouche kan ook prima onder een schuine wand. Bij deze inloopdouche is er een glazen wand geplaatst zodat het water niet in de rest van de badkamer kan komen. Doordat er geen frame om het glas zit oogt de badkamer een stuk ruimtelijker. Onder het schuine gedeelte waar je niet meer kan lopen is een bankje gemetseld. Deze slimme oplossing zorgt ervoor dat er geen ruimte verloren gaat. Nu is er extra ruimte gecreëerd voor opbergen van de douchespullen. Handig!

 

Bad onder het dakraam

Onder de meeste schuine wanden kan er prima een bad worden geplaatst. Alleen voor het in- en uitstappen heb je ruimte nodig, maar verder niet. Als je een dakraam hebt kan het ook heel gaaf zijn om een bad eronder te zetten. Zo kan je als je ’s avonds in bad zit naar de sterren kijken, wie wilt dat nou niet?

 

Wastafel onder een schuin dak

Het is een uitdaging om een badkamer met een schuine wand zo optimaal mogelijk in te delen. Deze badkamer laat zien door creatief met de ruimte om te gaan er heel veel mogelijk is! Onder het schuine gedeelte is een badmeubel geplaatst, echter was door de schuinte het niet mogelijk om een spiegel op te hangen. Dit is opgelost door 2 losse scheerspiegels op te hangen. Deze spiegels hebben 2 zijdes, de ene kant vergroot 5 maal en de andere zijde is normaal. Helemaal fijn is dat deze spiegels zijn voorzien van LED verlichting!

Bezoek onze showroom

Hopelijk hebben we laten zien dat een badkamer met een schuin dak helemaal geen probleem hoeft te zijn.  Sterker nog: een badkamer kan er juist mooier van worden! Het vraagt een beetje creativiteit om de ruimte optimaal te kunnen benutten. Vind je dit lastig? Maak dan snel een afspraak bij een Sani4all bij jou in de buurt. Onze adviseurs maken geheel vrijblijvend een 3D-ontwerp op maat (t.w.v. €150) zodat je meteen ziet hoe jouw badkamer wordt. Zo kun je gelijk nadenken over de aankleding van de ruimte!

Afspraak maken