Douche oplossingen: Tips bij het inrichten van je douche

Douche oplossingen: Tips bij het inrichten van je douche

Je bent op zoek naar een nieuwe douche of een geheel nieuwe badkamer. Daar komt dus wat meer bij kijken dan alleen de douchekraan vervangen. Maar wat zijn dan precies je wensen voor de nieuwe douche en welke handige douche oplossingen zijn er? Kortom: hoe richt je je ideale douche in? Wij geven je tips!

Sani4All badkamers LQ0327

Douchebak of niet

Één van de eerste keuzes die je waarschijnlijk gaat maken is een douchebak of niet. Veel mensen denken bij een douchebak aan een hoge, opvallende bak. Maar dit hoeft helemaal niet meer het geval te zijn. Tegenwoordig zijn er douchebakken verkrijgbaar die heel laag en subtiel zijn. Het grote voordeel aan een douchebak is dat je een waterballet voorkomt, het water loopt namelijk niet de badkamer in. Het nadeel is dat een douchebak natuurlijk niet zo strak oogt als een cabine zonder bak. Heb je al de gewenste tegels in de badkamer onder de huidige douche liggen? Dan is het voordeliger om voor een cabine zonder bak te kiezen. Doordat de juiste tegels er al liggen hoef je geen extra kosten te maken door nieuwe tegels aan te schaffen.

Sani4all DH 1_1
Insta_Sani4All badkamers HQ0132

Inloopdouche

Mocht je besloten hebben dat je geen douchebak wil, dan is de volgende optie of je een inloopdouche wil of niet. Zoals de naam al zegt is deze douche gelijkvloers en is er geen opstapje. Hierdoor is een inloopdouche met douche bak niet mogelijk. Waarom kiezen voor een deze douche oplossing? Allereerst oogt een inloopdouche erg luxe in de badkamer. Daarnaast is het mogelijk om je inloopdouche naar eigen smaak in te richten. Doordat je geen rekening hoeft te houden met een douchebak kan je de afmetingen voor de douche zelf bepalen. Er zitten ook nadelen aan een inloopdouche. Over het algemeen heb je veel meer last van vocht in de badkamer. Normaal houdt een dichte cabine de warme lucht, en dus ook het vocht, binnen. Bij een inloopdouche zal dit de badkamer inlopen. Daarnaast heeft ook het douchewater vrij spel; het kan makkelijk de badkamer inlopen. Wil je dit voorkomen? Plaats dan een muurtje of een douchewand die de douche afsluit.

Gesloten douchecabine

Mocht je voor een douchecabine kiezen, dan zal je voor de keuze komen te staan of je een open of gesloten douchecabine wil. Nu vraag je je misschien af wat het verschil is? Je hebt cabines met en zonder achterwand. Bij een gesloten cabine, heeft de cabine vier wanden. Hierdoor kan deze door de gehele ruimte geplaatst worden. Een cabine zonder achterwand wordt tegen de muur geplaatst, de muur functioneert dan als achterwand.

Sani4All badkamers HQ0243
Sani4All badkamers HQ0242_insta

Ingebouwde leidingen

Een andere doucheoplossing is een ingebouwde douche kraan. Je kan er dus voor kiezen om een douche in te laten bouwen, je hebt dan geen leidingen meer die langs de muur lopen. Dit zorgt ervoor dat je douche strak oogt. Ben je een echte koukleum? Dan kan je er voor kiezen om de douchebediening buiten de douche te plaatsen. Hierdoor hoef je niet meer onder een koude douche te wachten, maar kan je de douche laten opwarmen zonder dat je er al onder staat. Let op: dit is alleen mogelijk bij een ingebouwde douchekraan. Ben je niet van plan om je badkamer volledig te verbouwen? Dan kan je beter niet kiezen voor een ingebouwde douche, hier komt namelijk een hoop breekwerk bij kijken.

Douchedrain

Zeker geen onbelangrijke doucheoplossing: de douchedrain, ook wel een ander woord voor douchegoot. Tegenwoordig zijn er steeds meer soorten drains op de markt en heeft elk zijn eigen functie. Steeds meer mensen kiezen voor een regendouche en voornamelijk de oude douchegoten zijn niet bestand tegen deze hoeveelheid water. Daarom zijn de drains tegenwoordig in alle vormen en maten verkrijgbaar, zo is er altijd een in jouw stijl en passend voor bij je douche. Naast de nieuwe drains is er nog een andere douche oplossing. Deze maakt je douche vooral een stuk mooier. Het gaat hierbij om de douchetegel. Deze tegel is voorzien van een drainsysteem, de afvoer van de douche zit dus verwerkt in de tegel. Je ziet hierdoor nog nauwelijks de doucheafvoer zitten.

Easy Drain S-Line -01_web

Badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar douche oplossingen of een nieuwe badkamer en weet je al wat de interieurstijl gaat worden of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel badkamerinspiratie, zo kan je ontdekken welke stijl bij jou past. Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is goed te zien in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste badkamertrends. Wil je graag weten hoe jou droombadkamer eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke tegels het beste passen in je badkamer? In onze 3D planner kan je gemakkelijk je eigen complete badkamer ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!