Tips voor de aanschaf van een badmeubel

Tips voor de aanschaf van een badmeubel

Een badmeubel is één van de meest gebruikte meubels in de badkamer. Om er elke dag opnieuw van te genieten, kies je best voor een comfortabel model dat voldoet aan al je eisen. Deze tips van Sani4all helpen je alvast op weg bij het kopen van een nieuw badkamermeubel.

Praktische tips

Naast een aangename vormgeving moet het badkamermeubel ook praktisch en ergonomisch zijn in gebruik. Door te kiezen voor verschillende opstellingen kan het gebruiksgemak gevoelig veranderen.

-Werkblad

De ideale hoogte van een badkamermeubel wordt gemeten vanaf de grond tot het laagste punt in de wasbak en schommelt rond de 70 cm. De hoogte van je werkblad is dus afhankelijk of je werkt met een opbouw of inbouw wasbak. Uit ergonomisch standpunt zijn ingebouwde wasbakken beter omdat het werkblad dan een hoogte heeft van 80 à 90 cm.

-Wasbak

De vorm en afmetingen van je wasbak kan je vrij bepalen naargelang smaak en gebruik. Wil je dat het snel wegloopt dan kies je best voor afgeronde modellen. Dient de wasbak enkel om stromend water weg te laten lopen dan kan je kiezen voor strakke modellen met een geringe afdracht.

Materialen

De kwaliteit en uitstraling van een badkamermeubel zal ook sterk bepaald worden door de gebruikte materialen. Kijk hierbij naar het visuele aspect, de gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en het onderhoud.

-Hout

Badkamermeubels in massief hout zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals eik, teak, ipé en Iroko. Breng een beschermlaag aan wanneer het hout gevoelig is voor vocht. Niet behandelde houtsoorten kunnen mooi vergrijzen maar zullen ook kringen en vlekken vertonen van tandpasta of water. Een massief badkamermeubel heeft als voordeel dat je het altijd opnieuw kan opschuren en verven in elke gewenste kleur.

-Plaat

Plaatmateriaal is één van de meest gebruikte materialen bij badkamermeubels. De kwaliteit wordt bepaald door de samenstelling, constructiewijze en de afwerklaag. HDF is één van de betere plaatmaterialen en wordt gevolgd door het iets zachtere MDF. Als beschermlaag kan je kiezen voor melamine, laminaat of lakwerk.

Vormgeving

Badkamermeubels gaan meestal enkele decennia mee. Het is dus belangrijk een meubel te kopen dat er na tien jaar nog steeds fris en modern uitziet. Voorkom daarom zware patronen, uitbundige vormen en felle kleuren. Van wit is algemeen geweten dat het nooit uit de mode raakt. Wil je meer tips? Of juist inspiratie opdoen? Bezoek dan één van onze vestigingen.

20180714_163117