De badkamer inrichten: 5 tips

De badkamer inrichten: 5 tips

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om de badkamer opnieuw inrichten, kan dit een leuk proces zijn. Van het bekijken van de mogelijkheden tot het plaatsen van de accessoires; veel mensen vinden het leuk om iets nieuws in huis te creëren. Hoewel er veel zaken zijn om rekening mee te houden bij het kiezen en monteren van de badkamer, focussen we in dit artikel op de inrichting van jouw badkamer. Want uiteindelijk is dit waarschijnlijk de voornaamste reden dat jij de badkamer gaat verbouwen! Daarom geven we je een aantal tips voor het inrichten van jouw badkamer, zodat ook jij straks van een echte droombadkamer kunt genieten.

Tip 1: licht

Licht is een belangrijk element in de badkamer. Dit is immers de plek waar de meeste mensen wakker worden. Daarom is het belangrijk om de verlichting bewust te plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor een spiegel met ingebouwde ledverlichting, of plaats stijlvolle spotlichtjes op doordachte locaties. Speel met de lichtinval in de ruimte, en vergroot het gevoel van een lichte ruimte door grote spiegels te plaatsen. Door slim om te gaan met licht in de badkamer, kun je een complete sfeer neerzetten én voor een praktische indeling zorgen.

Tip 2: kleur

Bij het inrichten van een badkamer komen veel keuzes kijken. Eén daarvan is het kleurenpalet van de verschillende elementen. Kies bij het inrichten van je badkamer vooraf al de gewenste kleuren. Zo voorkom je dat je een badkamer krijgt met kleuren die nét niet goed op elkaar afgestemd zijn. Kies lichte kleuren voor een rustige sfeer, en ga voor donkere kleuren om luxe uit te stralen. Liever een kleurrijke badkamer? Dat kan creatief en speels ogen. In dit artikel (https://www.sani4all.nl/kennisbank/welke-kleuren-kies-ik-in-mijn-badkamer/) lees je meer over de effecten van kleuren in de badkamer.

Tip 3: praktisch

Bij het inrichten van je nieuwe badkamer komt veel esthetiek kijken. Maar ook de praktische zaken zijn zeker niet onbelangrijk. Bedenk je daarom van tevoren wat hierin je wensen zijn. Wil je bijvoorbeeld vloerverwarming in de nieuwe badkamer? Dan is het belangrijk om hier vanaf het begin rekening mee te houden. Denk bij de inrichting ook bijvoorbeeld aan waar je de handdoeken uit wil hangen, en kies producten die aan jouw wensen voldoen. Door goed na te denken over praktische zaken, heb jij straks een mooie én praktisch ingerichte badkamer!

Tip 4: ruimtelijkheid

Zeker wanneer je een kleine badkamer (https://www.sani4all.nl/kennisbank/7-tips-je-kleine-badkamer-groter-laten-lijken/) hebt, is het belangrijk om goed met de ruimte om te gaan. Maar ook in grote badkamers adviseren wij om goed na te denken over bijvoorbeeld opbergruimtes, tegels en badkamermeubels. Kies bijvoorbeeld voor grote tegels om de badkamer ruimtelijker te doen lijken. Of kies voor hangende in plaats van staande objecten om het vloeroppervlak groter te laten ogen. Een glazen douchewand staat daarnaast modern en stijlvol, maar geeft de ruimte ook een ruimtelijke, open uitstraling.

Tip 5: accessoires

Is de badkamer helemaal naar wens? Dan is het zaak om deze helemaal af te maken naar eigen stijl! Zoek de mooiste badkamerplanten uit en kies bijvoorbeeld voor matchende handdoeken met de kleuren in jouw badkamer. Met accessoires kun je jouw badkamer helemaal inrichten naar jouw eigen stijl. Onze tip op het gebied van accessoires: maak het niet té gek. Wanneer je teveel tierelantijntjes in de badkamer plaatst, kan dit de prachtige indeling van jouw badkamer echt teniet doen.

Advies bij het inrichten van jouw badkamer

Heb je vragen over deze tips, of ontvang je graag persoonlijke tips van een echte expert? Neem dan gerust contact met ons op voor gratis advies! Wij staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inrichten van jouw badkamer. Ons doel: bij Sani4all slaagt iedereen. Wat jouw stijl of budget ook is. We zien je graag verschijnen in een van onze vele showrooms! Kijk voor meer inspiratie van onze badkamerstijlen op onze website bij bijvoorbeeld marmer badkamer, betonlook badkamer, landelijke badkamer of een van onze andere stijlen.