De duurzame badkamer

De duurzame badkamer

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol en dat zien we ook terug in de badkamers. Er komen steeds meer duurzame producten en oplossingen op de markt. Soms kan een kleine aanpassing in de badkamer al een groot verschil maken. Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van duurzaamheid? We leggen het je uit!

Sani4All badkamers HQ0267

Ontwerp van de badkamer

Mocht je een nieuwe badkamer gaan kopen dan begint het verduurzamen van je badkamer al bij het ontwerp. Kies voor duurzame materialen en tegels die bijvoorbeeld gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Daarnaast is ook je smaak belangrijk tijdens het ontwerpen van je nieuwe badkamer. Als je kiest voor een tijdloze badkamer, die niet trend gevoelig is, is de kans groot dat je minder snel aanpassingen doet aan de badkamer. Ook dit draagt bij aan duurzaamheid.

Luiten_3d
Laag 62

Waterbesparende douchekop

Veel mensen willen graag een regendouche in hun badkamer, maar twijfelen over de duurzaamheid ervan. Een regendouche verbruikt veel meer water dan een gewone douche. Maar er zijn ook regendouches op de markt die veel minder water verbruiken; een waterbesparende douchekop. Zo heb je toch nog het comfort van een regendouche, zonder dat deze veel water verbruikt.

Ook zijn er slimme (wastafel)kranen waarbij je instelt hoeveel water de kraan afgeeft. Druk je de knop van de kraan in, dan geeft deze dus de ingestelde hoeveelheid water. Hierdoor verspil je dus niet onnodig water.

Ventilatie

In een badkamer heb je veel last van vocht. Hierdoor heb je ook snel last van schimmels en bacteriën. Dit tast de materialen in je badkamer aan, waardoor deze sneller vervangen moeten worden. Goede ventilatie is daarom essentieel. Mocht je een raam in de badkamer hebben, zet deze dan open totdat het vocht uit de badkamer is. Een andere optie is om een ventilatiesysteem te installeren. Laat deze dan na het douchen ook nog een tijd aanstaan, zo weet je zeker dat je geen last krijgt van schimmels.

Sani4All badkamers LQ0330
Sani4All-badkamers-HQ0204

Tips

Tot slot hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je badkamer duurzamer te maken en minder te vervuilen.

  • Ledverlichting: vervang je huidige verlichting voor Ledverlichting. Een ledlamp gaat gemiddeld 35 keer langer mee dan een gloeilamp en 3 keer langer dan een spaarlamp! Het is zonde om je goede verlichting te vervangen, vervang het dus pas als deze kapot is.
  • Duurzame accessoires: er komen steeds meer duurzame accessoires op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een badmat van rubber of handdoeken van biologisch materiaal. Dit zijn kleine aanpassingen die een grote bedrage hebben aan de verduurzaming.
  • Duurzame verzorgingsproducten: de producten die je tijdens het douchen gebruikt komen natuurlijk in het water terecht en dit heeft weer invloed op het milieu. Door biologische en/of natuurlijke verzorgingsproducten te gebruiken verminder je de vervuiling in het water.

Badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar een complete badkamer en weet je al precies hoe jouw droombadkamer eruit ziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel badkamer inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je badkamer past. Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste badkamer trends. Wil je graag weten hoe je droom badkamer eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke tegels het beste passen in je badkamer. Met onze laagdrempelige 3D planner kan je gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!