Het beste plafond voor jouw badkamer

Het beste plafond voor jouw badkamer

Het plafond in de badkamer is een ondergeschoven kindje. Veel mensen vergeten bij het vervangen van de badkamer het plafond. Terwijl deze soms hard aan vervanging nodig is. De badkamer is een vochtige ruimte door al het douchen en baden. Daarom is het belangrijk dat je het plafond niet vergeet en bovendien kiest voor een vochtbestendig plafond.

insta_Sani4All badkamers HQ0104
Sani4All badkamers HQ0204

Mogelijkheden

Je zou het misschien niet zeggen, maar een plafond in de badkamer kan sfeerbepalend zijn. Je kan natuurlijk kiezen voor een wit plafond, maar er zijn tegenwoordig ook steeds meer andere kleuren en materialen verkrijgbaar. Zo zien we bijvoorbeeld steeds meer zwarte plafonds in badkamers, dit geeft de badkamer een luxe uitstraling. Je kan ook kiezen voor een specialer materiaal zoals hout. Veel mensen denken dat hout niet vochtbestendig is, maar exotische houtsoorten lenen zich hier prima voor.

Sani4all DH 2_1

Verschillende systemen

In de badkamer is het belangrijk dat je plafond goed tegen vocht kan, vocht veroorzaakt natuurlijk schimmel. Dit is niet alleen zonde van de badkamer, het is ook nog eens schadelijk voor de gezondheid. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Er zijn een aantal verschillende plafonds geschikt voor badkamers:

Spanplafond

Geen zin in breekwerk? Dan is een spanplafond iets voor jou. Een spanplafond is zeer geschikt voor badkamers, deze plafonds hebben een zeer moderne uitstraling. Dit komt door de strakke afwerking ervan, er zitten namelijk geen naden in het plafond. Het grote voordeel van spanplafonds is dat ze makkelijk in onderhoud zijn en daarnaast goed bestand zijn tegen schimmel en vocht. Deze plafonds zijn er in alle kleuren en motieven, hierdoor zit er altijd een plafond naar jouw smaak bij.

Aluminiumplafond

Een aluminiumplafond creëert een zeer sfeervolle en unieke uitstraling in de badkamer. Deze plafonds bestaan uit lamellen die zowel horizontaal als verticaal geplaatst kunnen worden. Ook aluminiumplafonds komen in meerdere kleuren. Belangrijk te benoemen is dat deze plafonds ondanks de naden wel vochtbestendig zijn en daardoor ook onderhoudsvriendelijk. Een groot voordeel van deze plafonds is dat zowel de verlichting als de leiding, zonder moeite, kunnen worden ingebouwd. Dit geeft de badkamer een strakke en moderne uitstraling.

MDF plafond

Een MDF plafond is voornamelijk geschikt om over een bestaand plafond heen te monteren. Hierdoor kan het huidige plafond blijven zitten en komt er bij het monteren geen breekwerk aan te pas. Je hoeft dus niet in het stof te zitten. MDF wordt op dezelfde manier aangebracht als een aluminiumplafond, hierdoor is het ook bij een MDF plafond eenvoudig om leidingen en verlichting weg te werken. Dit plafond leent zich dus uitstekend om verlichting erin te verwerken. MDF wordt waterbestendig gemaakt door een kunststoffolie die wordt aangebracht aan de dichtzijde van het MDF. Ook MDF is in verschillende kleuren te verkrijgen.

Verlichting in het plafond

Naast dat het plafond sfeerbepalend is in de badkamer, leent het zich ook perfect voor het verwerken van de basis verlichting van je badkamer. Er zijn diverse mogelijkheden om LED spotjes in het plafond te verwerken. Deze verlichting is niet alleen zeer functioneel, maar creëert ook enorm veel sfeer in de badkamer. Belangrijk is dat je voor het plaatsen van de verlichting een lichtplan maakt en aan de hand daarvan bepaald hoeveel lichtpunten er nodig zijn, op welke plek en welke functie de verlichting moet hebben.

insta_Sani4All badkamers HQ0108

Badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar een complete badkamer en weet je al precies hoe jouw droombadkamer eruit ziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel badkamer inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je badkamer past. Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste badkamer trends. Wil je graag weten hoe je droom badkamer eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke tegels het beste passen in je badkamer. Met onze laagdrempelige 3D planner kan je gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!