Het beste plafond voor jouw badkamer

Het beste plafond voor jouw badkamer

De badkamer is een vochtige ruimte door al het baden en douchen. Het is daarom belangrijk om in de badkamer te kiezen voor een vochtbestendig plafond. Maar wat zijn de verschillende mogelijkheden hierin? Wij vertellen het je graag.

Verschillende systemen

Een mooi plafond maakt een badkamer helemaal af. Je kan in het plafond verlichting en ventilatiesystemen toevoegen. Vooral dat laatste is belangrijk, plafonds in de badkamer zijn vatbaar voor vocht- en schimmelplekken. De bacteriën en schimmels die hierbij ontstaan, kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en dat wil je voorkomen. Daarom is het belangrijk een vochtbestendig plafond in de badkamer te hebben. Er zijn verschillende type plafonds, maar welk systeem is het beste voor jouw ruimte?

Spanplafond

Met een spanplafond maak je een egaal plafond zonder naden. Het kan direct onder bestaande plafonds worden gemonteerd. Je kan kiezen uit verschillende kleuren zodat je plafond perfect bij de rest van de badkamer past. Groot voordeel van een spanplafond is dat het makkelijk is in onderhoud, het is bestand tegen vocht en schimmel en kan worden geplaatst kan zonder breekwerk.

Aluminiumplafond

Het aluminium plafond zorgt voor een speciale sfeer in de badkamer. Het is ook goed te monteren onder een schuine kap en de lamellen kunnen zowel horizontaal als diagonaal geplaatst worden. Een aluminium plafond is vochtbestendig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Een extra voordeel is dat zowel leidingen als verlichting zonder veel moeite kunnen worden ingebouwd.

MDF plafond

Een MDF plafond kan direct onder bestaande plafonds worden gemonteerd. Ook hier is het eenvoudig om leidingen als verlichting mooi in te verwerker. De MDF platen zijn voorzien van een kunststoffolie aan de zichtzijde waardoor het waterbestendig is. De platen zijn in verschillende breedtematen en kleuren te verkrijgen.

Badkamerverlichting in het plafond

Het plafond is ook de perfecte plek om de basisverlichting van je badkamer te verwerken. Er zijn diverse mogelijkheden om bijvoorbeeld LED spotjes in het plafond te verwerken. Verlichting bepaald voor een deel de sfeer van de badkamer maar is ook functioneel. Bij het maken van een lichtplan bepaald met aan de hand van de plattegrond hoeveel lichtpunten, op welke plek en met welke functie je nodig hebt.

Advies van de experts

Om écht een goed beeld te krijgen van welke planfond nou bij jou past, raden we je aan om contact met ons op te nemen. Een badkameradviseur staat voor je klaar, brengt jouw wensen en eisen in kaart en helpt jou met de zoektocht naar het juiste plafond dat het beste bij de ruimte past.