Tips voor het renoveren van jouw badkamer

Tips voor jouw badkamerrenovatie

Heb je net een huis gekocht waar een nieuwe badkamer in moet? Of is je oude badkamer aan vervanging toe? Dan is de kans groot dat je je badkamer gaat renoveren. Een badkamerrenovatie kan best ingrijpend zijn. Wij hebben daarom een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Wat wil je?

Belangrijk is om allereerst te bepalen wat je precies wil in je badkamer. De keuze is natuurlijk enorm, ga daarom eerst aan de slag met een moodboard. Zo krijg je goed in kaart wat je wensen precies zijn. Als je deze op een rijtje hebt is het verstandig aan het werk te gaan met de indeling. Teken de afmetingen van je badkamer en ga daarna puzzelen met de indeling. Probeer ook wat te verplaatsen met bepaalde meubels of elementen, vaak kom je dan tot de indeling die je badkamer het beste benut. Mocht je willen weten hoe de badkamer er dan uit komt te zien kan je een 3d-planner gebruiken.

Sani4all-DH-1_1web
badkamer-met-wasmachine-8_web

Waar moet je rekening mee houden?

Je hebt vaak een aantal wensen waaraan je nieuwe badkamer na renovatie aan moet voldoen. Belangrijk hierbij is om te bepalen waar je rekening mee moet houden. Moet de wasmachine bijvoorbeeld ook in de badkamer komen? Dan is het belangrijk dat je hier plek voor vrijhoudt. Daarnaast is het handig te bepalen met hoeveel personen je de badkamer tegelijk gebruikt en hoe lang je nog van plan bent te blijven wonen in de betreffende woning. Gebruik je de badkamer bijvoorbeeld met meerderen tegelijk? Dan zal je rekening moeten houden met ruimte. Weet je zeker dat je oud wil worden in dit huis? Dan zou je bijvoorbeeld rekening kunnen houden met de instap van de douche of het bad.

Budget

Je hebt een beeld gekregen van hoe de nieuwe badkamer en de renovatie eruit moet komen te zien. Waarschijnlijk heb je een bepaald budget voor ogen, maar wat zijn dan de totale kosten? Dit is natuurlijk afhankelijk van wat voor soort badkamer er voor terug geplaatst moet worden, of je deze zelf plaatst en of je de huidige badkamer er zelf uit sloopt. Je moet er rekening mee houden dat als je de badkamer hebt uitgezocht en je wilt de zowel de volledige renovatie uitbesteden, dat er een kostenpost boven de prijs van de badkamer komt. Bij het opstellen van het budget en het uitzoeken van de badkamer is het verstandig dat je hier rekening mee houdt, zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Sani4All-badkamers-HQ0255
pexels-rene-asmussen-3990359web

Kopen voor slopen

De levertijden op badkamers zijn relatief lang, hierbij kan je van meerdere maanden uitgaan. Mocht je besluiten om je badkamer zelf eruit te slopen is het aan te raden eerst de badkamer aan te schaffen en te bespreken wanneer deze geleverd en/of gemonteerd wordt. Zo voorkom je dat je een periode zonder badkamer zit.

Badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar badkamer inspiratie voor jouw badkamerrenovatie? Of weet je al precies hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droombadkamer kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D planner kan je gemakkelijk je eigen complete badkamer ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!