Hoe benut ik het best een kleine badkamer?

Hoe benut je een kleine badkamer optimaal?

Heb je een kleine badkamer en beperk de ruimte? Er zijn veel mogelijkheden om een kleine badkamer optimaal te benutten. Zo kan je niet alleen je spullen kwijt, maar oogt je badkamer ook ruimer en niet benauwd. Wij geven je een aantal tips voor het optimaal benutten van een nieuwe badkamer of je huidige badkamer.

De juiste meubels

In eerste instantie zou je denken dat badkamermeubels je badkamer alleen maar voller maken, maar de juiste meubels zorgen juist voor overzicht in je badkamer. Rommel zorgt ervoor dat je badkamer kleiner en benauwder oogt. Je kan het beste kiezen voor wandmeubilair, ook wel zwevende meubels genoemd, deze zorgen ervoor dat de ruimte groter oogt.

Sani4All badkamers HQ0229

Design radiator

Een designradiator ziet er niet alleen mooi uit, maar het zorgt ook voor bergruimte. Je kan bijvoorbeeld je handdoeken over de radiator heen hangen. Doordat de radiator aan de muur of wand hangt, neemt deze nauwelijks ruimte in beslag. En natuurlijk zorgt een radiator voor warmte!

Flaps-wit-scaled – kopie
RIM-radiator-e1567088178410

Spiegel met infraroodverwarming

Wil je graag een verwarmde badkamer, maar liever geen radiator? Dan kan je ook kiezen voor een spiegel met infraroodverwarming. Deze spiegels geven genoeg warmte om je badkamer te verwarmen. Daarnaast is de warmte die deze spiegel geeft zeer comfortabel. Een bijkomend voordeel is dat je geen last meer hebt van condens op je spiegel. Wil je optimaal gebruik maken van je spiegel? Neem dan een spiegelkast met infraroodverwarming.

Sani4All badkamers LQ0306
SANI4ALL badkamers HQ0401_insta

Bad of douche?

In een kleine badkamer is er vaak niet de ruimte voor zowel een bad als een douche. Heb je wel de ruimte voor een bad? Combineer dan je bad met een douche, een zogeheten douchebad. Je kan genieten van een bad maar ook gewoon snel onder de douche springen. Mocht je geen ruimte hebben voor een bad of een douchebad spreekt je niet zo aan, dan biedt een inloopdouche uitkomst. Als je hiervoor kiest is het aan te raden om dan een glazenwand of deur te nemen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte groter oogt.

De ruimte benutten

Elke badkamer heeft wel bepaalde hoekjes die onbenut worden. Deze kan je gebruiken om een kast tegen te plaatsen of planken op te hangen. Natuurlijk hoef je niet in elke hoek een kast te plaatsen. Maar door voor een hoekkast te kiezen benut je de ruimte optimaal. Als je een hoek hebt in de douche zijn er diverse douche accessoires die je kunt gebruiken om je doucheartikelen neer te zetten. Dit neemt weinig ruimte in beslag en zorgt ervoor dat je je producten makkelijk kwijt kunt.

Sani4All badkamers LQ0318

Badkamer inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe kleine droombadkamer eruit komt te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je badkamer? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D planner gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete badkamer.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jou droombadkamer!