Hoe kies ik de juiste tegels bij een badkamer?

Hoe kies ik de juiste tegels bij een badkamer?

Tegels zijn erg bepalend voor de look & feel van een badkamer. In deze ruimte wordt niet alleen de vloer, maar ook de wanden met tegels bezet. Daarbij gaat het om een ruimte waar hoge eisen aan de tegels worden gesteld. Denk hierbij aan hoge vochtigheid, de antislip-waarde en op het gebied van hygiëne. In dit artikel geeft Sani4all tips hoe je de juiste tegels voor in de badkamer kiest.

Groot of klein

Kiezen tussen grote of kleine tegels is in grote lijnen kiezen voor het ruimtelijke gevoel. Grote tegels zorgen ervoor dat je badkamer veel groter lijkt dan ze in werkelijkheid is. Ze zijn ook makkelijker te onderhouden en dus hygiënischer, want ze hebben minder voegen waar vuil in kan terecht komen. Daarnaast hebben grotere tegels een verhoogde antislip-waarde.

Squama03
Licht of donker

Hoe lichter de kleur van je tegels, hoe ruimtelijker het gevoel. Houd er bij het kiezen van je tegels altijd rekening mee dat lichtinval een invloed heeft op je kleurwaarneming. Een tegel in een uitstekend verlichte toonzaal, ziet er dus mogelijk anders uit in een badkamer met weinig licht of enkel kunstlicht. Wil je een knusse sfeer? Dan is een donkere tegel zeker een oplossing.

memories-looks-mist-9-8×16-7-am9802-129-95-m-3rechthoek
Natuursteen of keramisch

Keramische tegels zijn erg onderhoudsvriendelijk en slijtvast, maar kunnen vaak niet tippen aan de charme en het karakter van natuursteen. Hoewel niet elke soort natuursteen geschikt is voor gebruik in de badkamer, zijn er steeds meer toepassingen mogelijk. Zo kan je ook in je badkamer genieten van de authenticiteit van natuursteen.

Vragen

Heb je nog vragen over de badkamertegels? Bezoek dan snel onze winkel. We maken een gratis 3D ontwerp, bieden je advies en inspiratie en hebben lekkere koffie. Directe vragen of reageren op dit artikel? Stel ze via Facebook, Twitter of e-mail.

Sani4all B 4_5rechthoek