Hoe voorkom ik schimmel in de badkamer?

Hoe voorkom ik schimmel in de badkamer?

De badkamer is bij uitstek een plek waar gemakkelijk schimmel kan ontstaan. Een schimmel ontstaat uit een combinatie van vocht en warmte. Deze twee elementen zijn veelvuldig aanwezig in elke badkamer. Hoe herken je schimmel en hoe kun je het voorkomen of zelfs verwijderen? Sani4all geeft in dit artikel uitleg.

Hoe herken je schimmel?

Schimmel is te herkennen aan zwarte puntjes op sauswerk of op kitranden en voegen. Het kan zorgen voor een muffe, vieze geur. Naast dat het er smerig uit ziet, kan schimmel ook nog voor lichamelijke problemen zorgen. Het nemen van een douche zorgt ervoor dat er in korte tijd veel vocht in de badkamer kan ontstaan. Wanneer een oppervlak langere tijd vochtig blijft, is schimmelvorming een mogelijk gevolg.

Schimmelvorming voorkomen

Om schimmel te voorkomen, is het aan te raden de badkamer met een handdoek of een trekker af te nemen. Heb je een verwarming in de badkamer? Zet deze dan aan voor het douchen. Opgewarmde muren zorgen ervoor dat waterdamp minder snel condenseert op de muren, waardoor er weer minder schimmelplekken ontstaan. Ook is het belangrijk dat er geen beschadigde voegen, kitranden en tegels in een badkamer aanwezig zijn. Repareer of vervang deze, want vocht kan er zich indringen.

Schimmel verwijderen

Heb je schimmel ontdekt in je badkamer of elders in huis, dan is het verstandig deze te verwijderen met schimmel bestrijdende reinigingsmiddelen. Dep met een spons op de schimmelplekken. Laat dit opdrogen zodat de schimmel verdwijnt. Is dit niet het geval na een dag wachten, voer dan dezelfde handeling nogmaals uit. Nadat schimmel is verdwenen, kun je het oppervlak weer overschilderen met speciale anti-schimmelverf.

Meer informatie

Kun je wel wat assistentie gebruiken bij het voorkomen of verwijderen van schimmel? Bezoek dan eens één van onze vestigingen om informatie te vergaren. Uiteraard kun je ook een afspraak maken met een adviseur van ons. vandaag nog contact op.