De mogelijkheden voor een tweede toilet

De mogelijkheden voor een tweede toilet

Lang niet alle huizen hebben een tweede toilet. Misschien heb je een nieuw huis gekocht of wil je je huidige huis verbouwen en je wil graag een tweede toilet. Maar kan dit wel zomaar? Welke alternatieven zijn er? Wij zetten alle mogelijkheden voor je op een rijtje.

Sani4All badkamers LQ Toiletten87

Afvoer

Een toilet heeft een andere afvoer nodig dan bijvoorbeeld een douche. Waar bij een douche een afvoer met een diameter van 75 millimeter voldoet, moet deze voor het toilet minimaal 110 millimeter zijn. In huizen waar er boven geen toilet zit, is er vaak geen geschikte afvoer aanwezig. Dit kan dus voor problemen zorgen bij het plaatsen van een nieuw toilet. Vaak gaat het om een tweede toilet op de eerste of tweede verdieping. De afvoer loopt dan niet door naar boven waardoor er geen toilet kan worden aangesloten.

sanicompact-comfort
Sani4all DH T3_1

Aansluiten riolering

Wil je je oude toilet vervangen voor een nieuwe? Dan is dit geen probleem, (hoogstwaarschijnlijk) is het toilet aangesloten op een afvoerpijp met een diameter van 110 millimeter. In sommige gevallen is er nog geen tweede toilet, maar is wel de juiste afvoer aanwezig. Als de badkamer op dezelfde verdieping zit, zit er waarschijnlijk een bad in de badkamer waar gekozen is voor een afvoer van 110 millimeter. Je kunt dan deze afvoer gebruiken om je toilet op aan te sluiten. Let op: niet alle baden zijn aangesloten op een afvoer van 110 millimeter, verstandig is om dit eerst te controleren voordat je besluit een toilet te plaatsen.

Doortrekken riolering

Mocht er een geschikte afvoer aanwezig zijn, kan het ook zijn dat deze niet op de goede plek zit. Er is dan een mogelijkheid om de afvoer door te trekken naar de geschikte plek. Als deze op dezelfde verdieping zit is dit vaak een kleine ingreep. De afvoer kan dan bijvoorbeeld ook vanuit het huidige toilet doorgetrokken worden naar de gewenste plek. Wel moet je er hierbij rekening mee houden dat er breekwerk aan te pas komt. Om de afvoer weg te werken kan het nodig zijn om er een koof om heen te plaatsen.

Sani4all DH T1_1
sanicompact-comfort (2)

Sanibroyeur

Het kan ook zijn dat je liever niet te veel wil breken in je huis. Dan is er nog een andere oplossing: de Sanibroyeur. Dit is een toilet waarbij er geen speciale afvoer aangelegd hoeft te worden. Het bevat een vermaler die ontlasting, afvalwater en toiletpapier compact vermaalt. Hierdoor kan alles door een smallere afvoerbuis worden afgevoerd. Doordat er een smalle afvoerbuis gebruikt wordt is een aansluiting op het riool ook niet nodig. De Saniboyeur heeft een sterk pompsysteem die ervoor zorgt dat het toilet soepel doorgespoeld wordt. Doordat je geen aansluiting op het riool nodig hebt kan je een Sanibroyeur dus overal plaatsen. De vermalers met pompsysteem zijn los verkrijgbaar, je kan dus gewoon een toilet naar jouw smaak uitzoeken.

Toilet inspiratie

Ben je op zoek naar toilet inspiratie? Of weet je al precies hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde badkamers en toiletten bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droombadkamer kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D planner kan je gemakkelijk je eigen complete badkamer of complete toilet ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw tweede toilet? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers en toiletten voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer of toilet. Samen gaan we op zoek naar jouw droomtoilet!