Najaarstrend: 3D-tegels

Najaarstrend: 3D-tegels

Tot voorkort bestonden de meeste badkamers voornamelijk uit basis elementen en een neutraal kleuren palet. Maar dit najaar gaan we meer eyecatchers in de badkamer zien. Een van deze eyecatchers zijn tegels met effecten en structuren. Dit worden ook wel 3D-tegels of tegels met reliëf genoemd. Benieuwd naar deze trend? Lees dan snel verder!

tm4005
etnia-13×13-zulu-multicolor-ve1391-49-95-m-3
ocean-relieve-caspain-15×15-top-sail-ae5481-7-95-st-2

Wat zijn 3D-tegels?

3D-tegels zijn decortegels waarin een structuur of hoogteverschil is verwerkt. Vaak worden deze tegels gebruikt voor op wanden, dit heeft te maken met de structuur of het hoogteverschil. Dit maakt de tegels vaak niet comfortabel om op te lopen. De 3D-tegels zijn over het algemeen keramische tegels, dit maken deze tegels ook duurzaam.

vertex-line-turquoise-15×15-hl1503-64-95-m-3

De mogelijkheden

Deze decortegels zijn in alle soorten, kleuren en maten te verkrijgen. Je hebt tegels in ‘gewone’ vierkanten of rechthoekige vormen die een structuur of hoogteverschil bevatten. Hierbij kan het gaan om een simpele structuur, maar ook om een opvallend reliëf. Maar je hebt deze tegels ook in zeer bijzondere vormen zoals bladeren of geometrische vormen. 3D-tegels vormen dus vaak een echte eyecatcher in de badkamer en geven net dat beetje extra dan een gewone tegel.

liso-geo-sea-green-15×15-sn1865-84-95-m-2
joliet-jade-prisma-7-4×29-75-gj7461-69-95-m-3

Combineren van 3D-tegels

Je kan er natuurlijk voor kiezen om de gehele badkamer te bekleden met 3D-tegels, maar dit maakt de ruimte erg druk. Als je liever voor een wat rustigere badkamer gaat, dan kan je er voor kiezen om een wand of wandpaneel met deze tegels te bekleden. Waar combineer je deze tegels dan mee? Kies voor een tegel met een natuurlijke of basic kleur. Dit brengt de rust terug in de badkamer. Mocht je een 3D-tegel hebben in een natuurlijke kleur, dan kan je deze ook combineren met bijvoorbeeld een betonlook tegel of een houtlook tegel.

gatsby-green-tin-mix-20×20-gb2062-54-95-m-3
rivoli-raspail-8-decors-blanco-10×20-vr2021-169-95-m-3

De voordelen van 3D-tegels

Naast dat 3D-tegels een bijzondere uitstraling aan de badkamer geven zijn er nog een aantal andere voordelen te benoemen:

  • Onderhoudsvriendelijk: deze tegels ogen veel minder snel vies omdat waterspetten veel minder zichtbaar op de tegels. Doordat de tegels vaak van keramiek zijn, zijn de tegels ook makkelijk in het onderhoud.
  • Klinische uitstraling: 3D-tegels reflecteren door de structuur een stuk minder ligt dan effen tegels. Dit zorgt voor een natuurlijke en schone uitstraling.
  • Ruimtelijker: de tegels zorgen ervoor dat de ruimte optisch ruimtelijker oogt. Deze tegels zijn dus ideaal voor de klein(ere) badkamer!

Badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar een complete badkamer en weet je al precies hoe jouw droombadkamer eruit ziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel badkamer inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je badkamer past. Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste badkamer trends. Wil je graag weten hoe je droom badkamer eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke tegels het beste passen in je badkamer. Met onze laagdrempelige 3D planner kan je gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze tegels? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Bij Sani4all bieden we badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!