Najaarstrend: tegels met print

Najaarstrend: decortegels 

Het verwerken van kleuraccenten zien we in steeds meer badkamers terug. We zullen deze kleuren niet alleen in ‘gewone’ tegels zien, maar ook in decortegels. Deze tegels vormen vaak een echte eyecatcher in de badkamer. Benieuwd? Lees dan verder!

silk-decor-set-3-def-biba-graphite-40×120-as1250-431-95-per-set-2
badkamer-arjanne
good-vibes-dec-5-14×16-mv1435-94-95-m-3
moorea-mix-decor-25×25-cv2523-44-95-m-3

Wat zijn decortegels?

Decortegels zijn tegels die voorzien zijn van een print. Deze print wordt op de tegel gedrukt waardoor er geen reliëf of structuur te voelen is. Daarom kunnen deze tegels voor zowel wanden als vloeren gebruikt worden. Over het algemeen worden tegels met print van keramiek gemaakt. Keramiek bestaat uit een mengsel van zand en klei. Er wordt een toplaag op de tegel aangebracht die het design en kleur van de tegel bepaalt. De toplaag kan in bijna iedere gewenste kleur worden aangebracht. Hierdoor kunnen er dus ook decortegels worden gemaakt.

la-villette-gustave-20×20-rv2035-54-95-m-let-op-nieuwe-verpakkingseenheid-3
Flaps-nw

De mogelijkheden

Decortegels zijn in veel soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Veel mensen zullen bij decortegels snel denken aan terrazzo tegels of Portugese tegels, maar er zijn nog veel meer soorten prints op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een bloemenprint of geometrische patronen. Deze tegels hoeven dan ook lang niet altijd druk te zijn. Er zijn ook decortegels die een zachte en rustige uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan tegels met een print die de uitstraling van textiel of karpet hebben. Deze tegels geven het gevoel van een zacht oppervlak. Er is dus altijd wel een tegel die bij jou smaak en badkamer past.

arte-black-25×25-cv2568-44-95-m-3
mix-dexor

Combineren

Bij veel badkamers wordt er gekozen voor een basis van rustige en strakke elementen. De opvallende tegels worden dan gebruikt als echte eyecatcher. Vaak wordt er gekozen om een enkele wand of vloer met deze tegels te bekleden. Om de rust te bewaren worden tegels met print gecombineerd met ‘simpele’ vierkanten of rechthoekige tegels. Mocht je meer op zoek zijn naar een gewaagde badkamer, dan kan je ervoor kiezen om meerdere wanden en de vloer te bekleden met decortegels. Een andere gewaagde mogelijkheid is om de decortegels te combineren met een gekleurde tegel. Hierbij is het wel aan te raden om een kleur te kiezen die terugkomt in de print.

va2033-met-ra2514-en-ra2517
cies-r-bardot-rosa-32×99-vc3528-89-95-m-1
hex25-fantasy-mix-25×22-cv2268-54-95-m-3
silk-decor-set-2-lost-paradise-green-40×120-as1252-287-95-per-set-2

De voordelen

Naast dat deze tegels prachtig staan in de badkamer, zijn er nog een aantal voordelen te benoemen:

  • Duurzaam: deze tegels zijn zoals benoemd vaak van keramiek. Hierdoor zijn ze slijt- en stootvast en gaan ze ook lang mee.
  • Onderhoudsvriendelijk: de tegels hebben geen reliëf en zijn daardoor makkelijk schoon te maken. Er blijft geen vuil op achter.
  • Unieke ruimte: doordat deze tegels niet veel gebruikt worden en de mogelijkheden eindeloos zijn, creëer je een unieke ruimte.
foto
rift-hexagon-bushmills-multicolor-mix-23×26-6-vh2351-79-95-m-3

Badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar badkamer inspiratie? Of weet je al precies hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droombadkamer kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D planner kan je gemakkelijk je eigen complete badkamer ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Bij Sani4all bieden we badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!