De groene trend: Planten in je badkamer!

De groene trend: Planten in je badkamer!

Vaak wordt de badkamer overgeslagen als het om planten gaat, maar ook de badkamer is zeker een plek voor wat groen. Ze zorgen voor zuurstof en brengen natuurlijk een flinke dosis sfeer met zich mee. Waar moet je nou op letten bij het uitzoeken van planten voor in je badkamer?

Het zuurstofgehalte in je badkamer krijgt een boost als je planten toevoegt!

Soort plant

Over het algemeen is er niet veel natuurlijk licht op de badkamer. Daarom zal er rekening gehouden moeten worden met welke soort planten je in de badkamer neerzet. De plant moet tegen hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid en schaduw kunnen. Veel tropische planten, zoals varens en grassen, voldoen aan deze eisen en zijn dan ook zeker goede kandidaten.

Size does matter!

Een grote of kleine plant? Het mooiste is natuurlijk als het formaat van de plant in verhouding is met de ruimte. Dit is vrijwel altijd goed in te schatten. In een grote badkamer kan je bijvoorbeeld en mooie pot met een wat grotere plant neerzetten in een hoekje op de grond (badkamer familie Veenstra). In een wat kleinere badkamer kan je denken aan een krukje of vensterbank om je plantje neer te zetten.

Een plantje kan geen kwaad

Hoe gek het misschien ook in eerste instantie lijkt, een plant kan absoluut geen kwaad op een badkamer. Het brengt sfeer en gezelligheid met zich mee en dat is alleen maar positief. Vooral als je ’s ochtends vroeg op moet staan, kan een gezellige sfeervolle badkamer bijdragen aan een goed begin van de dag. Daarnaast brengt een plant ook kleur met zich mee en dat staat vaak mooi in contrast met de rest van de badkamer. Tevens combineert een plant mooi bij een betonlook tegelof een houtlook badmeubel.

Top 5 planten voor in de badkamer:

1. Sierasperge - Asparagus densiflorus 'Sprengeri’
2. Krulvaren - Nephrolepis exaltata 'Green Lady'
3. Venushaar - Adiantum raddianum 'Fragrans'
4. Kangoeroevaren - Microsorum diversifolium
5. Aloë vera

Badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar badkamer inspiratie voor jouw groene badkamer? Of weet je al precies hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droombadkamer kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D planner kan je gemakkelijk je eigen complete badkamer

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar welke planten geschikt zijn voor jouw badkamer? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

memories-looks-mist-9-8×16-7-am9802-129-95-m-3rechthoek