De groene trend: Planten in je badkamer!

De groene trend: Planten in je badkamer!

Vaak wordt de badkamer overgeslagen als het om planten gaat, maar ook de badkamer is zeker een plek voor wat groen. Ze zorgen voor zuurstof en brengen natuurlijk een flinke dosis sfeer met zich mee. Waar moet je nou op letten bij het uitzoeken van planten voor in je badkamer?

Soort plant
Over het algemeen is er niet veel natuurlijk licht op de badkamer. Daarom zal er rekening gehouden moeten worden met welke soort planten je in de badkamer neerzet. De plant moet tegen hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid en schaduw kunnen. Veel tropische planten, zoals varens en grassen, voldoen aan deze eisen en zijn dan ook zeker goede kandidaten.

Size does matter!
Een grote of kleine plant? Het mooiste is natuurlijk als het formaat van de plant in verhouding is met de ruimte. Dit is vrijwel altijd goed in te schatten. In een grote badkamer kan je bijvoorbeeld en mooie pot met een wat grotere plant neerzetten in een hoekje op de grond (badkamer familie Veenstra). In een wat kleinere badkamer kan je denken aan een krukje of vensterbank om je plantje neer te zetten.

Een plantje kan geen kwaad
Hoe gek het misschien ook in eerste instantie lijkt, een plant kan absoluut geen kwaad op een badkamer. Het brengt sfeer en gezelligheid met zich mee en dat is alleen maar positief. Vooral als je ’s ochtends vroeg op moet staan, kan een gezellige sfeervolle badkamer bijdragen aan een goed begin van de dag. Daarnaast brengt een plant ook kleur met zich mee en dat staat vaak mooi in contrast met de rest van de badkamer. Tevens combineert een plant mooi bij een betonlook tegelof een houtlook badmeubel.

Zanden – Uden – 3