Alles over regendouches

Regendouches

Een regendouche is zeer populair vanwege het comfort die de douche met zich meebrengt. De douche creëert het gevoel dat je in een warme regenbui staat. Dit zorgt voor ontspanning. Logisch dat we deze douche steeds vaker terug zien, maar wat zijn de mogelijkheden en waar moet je rekening mee houden? Lees het hieronder!

grohe-euphoria-douchesysteem-thermostatisch-met-aquadimmer-en-euphoria-hoofddouche-260mm-en-handdouche-massage-chroom-sw108075_3
SANI4ALL badkamers HQ0408_insta

De mogelijkheden van een regendouche

Een regendouche kent een aantal mogelijkheden, zo kan je ervoor kiezen om de douche in te laten bouwen. Hierdoor heb je geen leidingen die langs de muur lopen. Een ander voordeel van een ingebouwde regendouche is dat je ervoor kan kiezen om de bediening van de douche op een andere plek te plaatsen dan recht achter en/of onder de douchekop. Zo kan je de douche alvast laten opwarmen zonder dat je er al onder staat. Het nadeel van een ingebouwde kraan is dat er meer breekwerk aan te pas komt dan een douche die niet is ingebouwd. Als laatste heb je met zowel een ingebouwde regendouche als een niet ingebouwde regendouche de mogelijkheid om een handdouche toe te voegen. Je kan zo bijvoorbeeld makkelijker je haar uitspoelen.

Sani4All badkamers LQ0329
Sani4All badkamers HQ0121

Waar moet je rekening mee houden?

Niet elke badkamer(indeling) is geschikt voor een regendouche. Waar moet je rekening mee houden? Allereerst is het belangrijk dat je plafond hoog genoeg is. Een regendouche kan niet direct aan het plafond worden bevestigd, er is vaak een ruimte van ongeveer 15 centimeter nodig voor de stang. Om optimaal te kunnen genieten van de regendouche is er zo’n 30 centimeter tussen het lichaam en de douche nodig. Als het plafond te laag is en deze kan niet worden verhoogd is het waarschijnlijk niet de investering waard.

Een regendouche vraagt meer waterdruk dan een reguliere douche. Een regendouche verbruikt namelijk veel meer water dan een reguliere douche; waar een reguliere douche 10 tot 15 liter per minuut verbruikt is dat bij een regendouche zo’n 25 liter. Hierdoor zijn alleen de modern(ere) ketels geschikt voor een regendouche. Wil je weten of jouw ketel geschikt is voor een regendouche? Laat dan 1 minuut warm water lopen en vang dit op in een emmer.

insta_Sani4All badkamers HQ0244
SANI4ALL badkamers HQ0414_insta

Aanpassingen

Stel je huidige ketel is niet geschikt voor een regendouche, maar je wil er toch graag een. Wat zijn dan de mogelijkheden? Allereerst kan je kiezen voor een cv-ketel met meer vermogen. Dit zorgt ervoor dat je cv-ketel de hoge waterdruk aankan. Vind je dit te rigoureus? Dan kan je ook een elektrische boiler of extra gasdoorstroomgeiser laten installeren, speciaal voor de douche. Beide zorgen ervoor dat er extra vermogen ontstaat. Wat is het verschil? Een gasdoorstroomgeiser is alleen geschikt voor de productie van warm water.

Een andere aanpassing die nodig zou kunnen zijn is de afvoer. Doordat een regendouche naar verhouding meer water gebruikt kan het zijn dat het de huidige afvoer dit niet aankan en niks is zo vervelend als een badkamer die blank staat. De oplossing hiervoor is het plaatsen van een dubbele sifon of een speciale afvoer die meer water kan afvoeren.

Badkamer inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe droombadkamer met regendouche eruit komt te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je badkamer? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D planner gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete badkamer.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze regendouches? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!