Tips voor een duurzame en betaalbare badkamer

9

Tips voor een duurzame en betaalbare badkamer

Ben je de zoektocht naar een nieuwe badkamer gestart? Wellicht is dit dan een mooi moment om te kijken naar de mogelijkheden voor milieu- en geldbesparende mogelijkheden. Lees hier onze tips voor een duurzame en betaalbare badkamer.

Duurzame badkamer

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema. Het is beter voor het milieu, maar het kan jou ook in de kosten schelen. De badkamer is bij een uitstek een ruimte die veel gebruikt wordt, maar waar je veel op water en energie kunt besparen. Kies daarom voor een badkamer die bestaat uit duurzame materialen. En dat hoeft niet ten koste te gaan van het comfort wat je wenst. Want duurzamer is niet altijd duurder. Zo is veel hoogwaardig materiaal, zoals tegels of hout, recyclebaar en kun je kiezen voor LED verlichting.

6

Bespaartips

• Ga korter douchen

Als alle gezinsleden een paar minuten per keer minder douchen, bespaar je op jaarbasis al een hele hoop op de verwarmingskosten en het waterverbruik.

• Kies voor LED verlichting

Met deze lamp kies je voor de zuinigste optie. Ten opzichte van een gloei- en spaarlamp, bespaar je veel op de energiekosten.

• Installeer slimme kranen

Deze kranen hebben een waterspaarstand. Ze zijn niet in één beweging open te zetten. Je krijgt een vollere straal met minder water. Dat scheelt veel water.

• Gebruik biologische schoonmaakmiddelen

Er zijn tegenwoordig biologische schoonmaakproducten op de markt. Hiermee maak je jouw sanitair goed schoon, maar belast je het milieu niet al te zwaar.

Bezoek onze showroom

Wil je meer weten over de duurzame badkamer? Of wil je graag weten hoe je meer kunt besparen op het water en de energie? Kom dan langs in één van onze showrooms of maak een afspraak met onze badkamerspecialisten. Zij nemen vervolgens alle tijd voor jou en vertellen je alles over de mogelijkheden van een duurzame badkamer.