Tips voor het inrichten van kleine badkamers

Tips voor het inrichten van kleine badkamers

Heb jij een kleine badkamer? Dan wil je deze natuurlijk zo optimaal mogelijk benutten. De badkamer is namelijk een plek waar jij redelijk wat tijd doorbrengt in je dagelijkse routine. Van douchen en je haar doen tot het tandenpoetsen voor het slapen gaan, dit gebeurt allemaal in de badkamer. Maar hoe kun je dan jouw ruimte zo goed mogelijk indelen? Wij geven je een aantal tips voor het inrichten van een kleine badkamer.

Gebruik lichte kleuren

Het is van groot belang om gebruik te maken van lichte kleuren. Lichte kleuren zorgen namelijk voor ruimte. Beschik jij over een groot raam met voldoende daglicht? Dan kun je sneller wat donkerder kleuren gebruiken, omdat je dan al genoeg lichtinval hebt. Is dit dus niet het geval, houd je tegels dan licht.

Grote tegels

Als je kiest voor grote tegels zul je ook zien dat de ruimte optisch wat groter lijkt. Dit komt namelijk doordat je dan minder voegen hebt. Heb je kleinere tegels en dus veel voegen? Dan lijkt de ruimte een stuk kleiner. Nog een andere optie is om je vloertegels door te laten lopen in de douche, zodat het vloeroppervlak nog een stukje groter wordt.

Grote spiegels

Grote lichte tegels

Glazen douchewand

Glazen douchewand

Zorg ervoor dat alles open blijft. Dit geldt dus ook voor de douchecabine. In plaats van een stenen wand of douchegordijn kun je beter kiezen voor een glazen deur of wand, zodat de vloer goed zichtbaar blijft en het ook goed blijft doorlopen. Hierdoor lijkt ook je ruimte groter.

Grote spiegel

Als je ervoor kiest om een grote spiegel op te hangen, zul je zien dat jouw badkamer ook optisch een stuk groter lijkt. Door de weerspiegeling lijkt het namelijk alsof er nog een extra stuk bij jouw badkamer aanzit, wat dus helemaal niet het geval is.

Kom je badkamer uitzoeken bij Sani4all

Kun jij met deze tips aan de slag of weet jij nu waar je op moet letten bij het uitkiezen van een goede inrichting voor jouw kleine badkamer? Kom dan nu gezellig badkamers kijken bij één van onze badkamershowrooms! Je zult zien dat je gemakkelijker tot een beslissing kunt komen met deze tips in je achterhoofd. Heb je hulp nodig of heb je nog vragen? Wij helpen je natuurlijk graag verder.