Toiletten in allerlei soorten en maten

Toiletten in allerlei soorten en maten

Toiletten heb je in alle soorten en maten. Zo heb je een staand of een hangend toilet, er zijn van die vervelende Franse hurktoiletten en je hebt zelfs toiletten zonder water. Als je dus gaat verbouwen en je wilt een nieuw toilet, dan heb je erg veel mogelijkheden. Hieronder zet Sani4all enkele mogelijkheden op een rijtje.

Staand toilet

Deze toiletten staan op de grond en erboven hangt een stortbak. Ze staan in vergelijking met de hangende toiletten een stuk steviger, maar zien er minder stijlvol uit. Maar ook staande toiletten bestaan in talloze uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor het zogenaamde duoblok. Hierbij zit het waterreservoir direct aan de pot vast, zodat je toilet in de hoogte minder ruimte inneemt.

Hangend toilet

Hiervoor wordt meestal gekozen in combinatie met een ingebouwde stortbak. De stortbak wordt dan in de muur verwerkt, zodat de badkamer of het toilet er strakker en stijlvoller uitziet. Een voordeel van zo’n toilet is dat de vloer gemakkelijk schoon te houden is. Ook lijkt de ruimte groter doordat het toilet aan de muur hangt. Een nadeel van dit toilet is de grote kracht die op de muur komt te staan.

Vlakspoeler of diepspoeler

Is jouw wc-pot een vlakspoeler, dan valt de ontlasting eerst op een plateau. Het nadeel van dit model is dat er zogenaamde remsporen ontstaan en dat er een grotere geurontwikkeling is. Bij de diepspoeler valt de ontlasting direct in het water en heb je minder last van ongewenste luchtjes. Ook heb je bij deze variant minder kans op remsporen.