Valentijnsdag: 5 tips voor heerlijke ontspanning in je badkamer

Valentijnsdag: 5 tips voor heerlijke ontspanning in je badkamer

We weten het allemaal: quality-time met jezelf en geliefde is belangrijk. Daarom speciaal voor Valentijnsdag 5 tips voor gegarandeerde ontspanning in je badkamer. 

De 5 tips van Sani4all:

1. Zorg dat je niet gestoord wordt

Regel nummer 1: neem je telefoon niet mee en zeg tegen eventuele huisgenoten dat de badkamer het komende uur van jou is. Om echt tot rust te komen, is het prettig je eventjes helemaal niet tot anderen te verhouden. Dit ontspanningsmoment draait om jou (en je partner). De rest van de wereld kan zichzelf heus even redden.

2. De juiste ambiance met geuren en kaarsen

Felle verlichting in de badkamer is in de ochtend ideaal: even snel douchen, wakker worden en gaan! Maar wanneer je probeert te ontspannen is zo’n bouwlamp natuurlijk niet echt bevorderlijk. Je raakt gemakkelijker in chillmodus wanneer het wat donkerder is. Laat de lampen tijdens je avondje ontspannen uit en steek voor de verandering wat kaarsjes aan. Gek op geurende badproducten? Trakteer jezelf op je favoriete luxe douchegel of bruisbal. Tot slot: groen in de badkamer! Misschien niet zo vanzelfsprekend, maar een mooie plant of bloem doet wonderen voor de ambiance. Lees ons blog over “Groen in de badkamer“.

3. Luxe badhanddoeken

Wat een weldaad, die zware kwaliteit badhanddoeken in de sauna. Zeker in vergelijking met de vodjes die sinds jaar en dag in jouw badkamerkastje verstopt liggen… Gek eigenlijk: misschien geef je gemakkelijk geld uit aan dingen die je niet per se nodig hebt, terwijl je nauwelijks aandacht besteedt aan basisbenodigdheden zoals badtextiel. Een handdoek gaat lang mee en je hebt ‘m vaak nodig, dus eigenlijk zijn dat nu juist de producten waarin je zou moeten investeren. Schaf een paar verse handdoeken, gastendoeken en washandjes aan en je hele wasritueel voelt onmiddellijk een stuk luxer aan. Wegstoppen in een kastje is dan ook direct niet meer nodig: het staat juist stijlvol om een stapel badtextiel in de hipste kleurtjes in het zicht neer te leggen.

 4. Het belangrijkste: zet de automatische piloot uit en neem de tijd

Niet iedereen houdt van gezichtsmaskers of uitgebreide beautyrituelen. Dat geeft niet. Thuis ontspannen in de badkamer kan ook zonder al die poespas. Houd je gebruikelijke wasritueel aan, maar doe alles voor de verandering eens zonder haast en met aandacht. Dus ga lekker ontspannen, zonder haast, in bad. En niét de conditioner al na drie seconden uitspoelen en niét je sokken aantrekken terwijl je je voeten stiekem nog niet goed hebt afgedroogd. Neem overal uitgebreid de tijd voor. Door heel gewone handelingen eens heel erg aandachtig uit te voeren, maak je je hoofd leeg en raak je vanzelf ontspannen.

 5. Een comfortabele Wellness afterparty

Je hebt de kraan dichtgedraaid en bent nu heerlijk schoon en ontspannen. Houd dat gevoel vast! Leg voordat je in bad of onder de douche stapt alvast een zachte badjas klaar om ‘het bibbermoment’ na het afdrogen zoveel mogelijk te beperken. Enne, dat afdrogen doe je natuurlijk niet op een koude badkamervloer. Een zachte badmat voor de voetjes geeft de badkamer een knusse uitstraling en voelt ook veel lekkerder aan. Het draai allemaal om lief zijn voor jezelf, óók in praktisch opzicht.

Warme, zachte items dragen bij aan je gevoel van welzijn en ook hiervoor geldt: kies ze met zorg en aandacht uit. Heb je die basis eenmaal op orde en voelt je badkamer van zichzelf al zen aan? Dan is thuis ontspannen helemaal geen onderneming meer en iedere douchebeurt een rustmomentje.

En pak op Valentijnsdag eens een lekker wijntje als je in bad gaat, genieten hoor.

shutterstock_646471519-1024×683