Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een badkamer?

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een badkamer?

Met een badkamer kun je qua functionaliteit en design alle kanten op. Hoe je dit vorm gaat geven en welke voorzieningen er precies in moeten, is volledig aan jou. Daarom is het interessant voor jou om te weten wat de mogelijkheden in een nieuwe badkamer allemaal zijn en op welke praktische en financiële zaken je moet letten bij het uitkiezen van het sanitair en de daar bijhorende accessoires.

Toekomst

Omdat het aanschaffen van een badkamer een grote investering is, is het belangrijk dat deze investering ook weer eens terug komt. Tijdens een eventuele verkoop van de woning is het over het algemeen zo dat een neutraal ogende badkamer meer in trek is bij mensen die een nieuw huis kopen. Opvallende tegels en veel gebruik van verschillende kleuren in de badkamer spreken niet veel meer aan. In dat geval is het aan te raden om een strakke en witte badkamer te kiezen.

Sanitair

De basis van deze ruimte creëer je met het gekozen sanitair. Stel jezelf vragen als: wil ik een toilet in mijn badkamer? Ga ik voor de uitstraling van een douche of voor de luxe van een bad? Heb ik voldoende ruimte voor allebei? En heb ik voldoende ruimte om spullen op te bergen? Dankzij plankjes, wastafelkastjes en het gebruik van slimme hoekjes zal dat vaak geen probleem vormen. Denk ook goed na over de vloer. Die moet aan je smaak voldoen en daarnaast voldoen aan enkele eisen: sterk, waterbestendig, niet glad en gemakkelijk schoon te maken.

Budget

Jouw wensen moeten uiteraard wel passen bij je beschikbare budget. Bedenk daarbij wel dat er vaak alternatieven zijn die soms goedkoper zijn. Denk bijvoorbeeld aan merken en materialen. Onze badkameradviseurs adviseren je hier graag bij. Voor vragen omtrent de financiering van een verbouwing kun je ook bij je bank terecht. Heb je bijvoorbeeld genoeg spaargeld of kies je voor een persoonlijke lening? De bank geeft uitleg.

Hulp nodig?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van je nieuwe badkamer? Doe inspiratie op in één van de vestigingen van Sani4all. Tevens kun je daar een gratis 3D ontwerp van je nieuwe badkamer maken. Uiteraard kun je ook een afspraak maken met een adviseur van ons. Wij maken graag een passende oplossing voor ieder budget. Neem vandaag nog contact op.