Wat kost een gemiddelde badkamer?

Wat kost een gemiddelde badkamer?

De laatste jaren zien we dat de badkamer steeds meer en meer een echte ontspanningsruimte wordt. De badkamer wordt niet enkel meer puur functioneel gebruikt, maar het is ook een plaats waar bijgekomen wordt van een lange werkweek of om je gedachten op een rijtje te zetten. Het is belangrijk dat deze helemaal naar jouw specifieke wens is gerealiseerd. Wanneer je ervoor gekozen hebt om je badkamer te verbouwen of renoveren wil je vooraf weten wat dit ongeveer kost. Daarom zet Sani4all enkele zaken op een rij.

Mijn budget

Voordat je naar een sanitair winkel gaat heb je vastgesteld wat je budget is. Houd je hier ook aan! Je zult je erover verbazen wat er mogelijk is met het vooraf vastgestelde budget. Wist je bijvoorbeeld dat Sani4all al badkamers verkoopt vanaf € 1995,-? Dit is een complete badkamer met veel A-merken, zoals Grohe, Geberit en Sphinx. Bekijk deze badkamer hier. Je kunt overwegen om een bouwdepot aan te vragen. Dit kun je doen bij je bank wanneer je een huis koopt of gaat verbouwen, of bovenop je huidige hypotheek. Kosten die je maakt, zoals bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe badkamer, kun je financieren uit dit bouwdepot. Meer informatie over het (aanvragen van een) bouwdepot verkrijg je via je bank. waterbesparende douche kun je wel 30% tot 50% minder water gebruiken dan met de ouderwetse douchekop/kraan die je nu nog hebt hangen. Vraag onze adviseurs gerust om meer informatie over douchekranen!

Met welke kostenposten moet ik rekening houden?

Een nieuwe badkamer vergt in veel gevallen een behoorlijke investering. Hoewel vaak zo gedacht, ben je er met alleen de producten zoals je bad of douche nog niet. Veel mensen zien de montagematerialen zoals lijm, voeg en kit en de montage zelfs over het hoofd. Verder is het belangrijk dat je vooraf bedenkt wat je echt in je badkamer wilt. Is zowel een bad als douche namelijk écht noodzakelijk?

Sanitair

Puur gekeken op productniveau is het sanitair dat je uitkiest de grootste kostenpost voor de nieuwe badkamer. Dit betekent dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Zelfs in de kleinste badkamer kun je eenvoudig uitkomen op € 20000,00- euro door bijvoorbeeld dure A-merken te kiezen of simpelweg naar een luxe en dure zaak te gaan. Bij Sani4all moet je rekening houden met de volgende vanaf prijzen:

Tegels

Tegels zijn een zeer belangrijk onderdeel van de uitstraling van je nieuwe badkamer. Onze tip is hier niet (teveel) op te besparen. De komende 12,6 jaar (ja, zolang gaat je badkamer mee) bepalen je vloertegels en wandtegels namelijk het aanzicht voor een groot deel. In de badkamer kom je vooral keramische tegels tegen, zowel op de vloer als de wand. Deze zijn er in veel verschillende soorten: houtlook, betonlook, decortegels en budget-tegels. Je vindt bij Sani4all al wandtegels vanaf € 14,95 per m2. Alle tegels in onze uitgebreide collectie bekijken? Doe hier inspiratie op!

Tegeltip: heb je een compactere badkamer? Kies dan voor tegels met een egale of effen tint, deze zorgen ervoor dat je badkamer optisch groter lijkt.

Bezorgen

Veel sanitair aanbieders brengen hoge kosten in rekening voor het bezorgen van je bestelde producten. Bij Sani4all vinden wij dit onnodig. Daarom bezorgen wij je complete badkamer of tegelvloer altijd gratis bij je thuis.

Montagemateriaal

Het materiaal benodigd voor de montage van de badkamer wordt nogal eens over het hoofd gezien. Denk bijvoorbeeld aan lijm, voeg en kit. Houd hier rekening met een bedrag van € 750,00 euro voor een gemiddelde badkamer.

Montage

Wat veelal niet gerealiseerd wordt is dat de montage van je nieuwe badkamer in sommige gevallen net zoveel kost als de materialen die je hebt uitgezocht, vooral bij een kleinere, basic badkamer. Gemiddeld duurt het installeren van een badkamer tussen de 80 en 120 uur, afhankelijk van de afmeting en de hoeveelheid werk die gedaan moet worden. Houd dus rekening met een kostenpost van minimaal ± € 4500,00, inclusief slopen en afvoeren van de bestaande badkamer.

Bespaartips

Hoewel duidelijk is geworden dat het realiseren van een nieuwe badkamer een flinke kostenpost met zich meebrengt, geven wij je graag enkele tips waarmee je de kosten kunt drukken. Doe er je voordeel mee!

Tip 1 – Kies niet altijd een A-merk

Vaak wordt voor A-merken gekozen omdat gedacht wordt dat de kwaliteit vele malen hoger ligt. Dit is in de praktijk echter niet altijd het geval. Ook minder bekende leveranciers/merken maken producten van hoge kwaliteit. Laat je hier eens over informeren tijdens het adviesgesprek voordat je direct naar de A-merken gaat. De prijs verschilt vaak flink!

Tip 2 – Doe de montage zelf

Jazeker, je kunt er voor kiezen om de montage zelf uit te voeren. Ben je zelf handig? Of heb je een handige buurman, vriendin, kennis of neef die je wilt helpen? Dit kan je veel geld besparen! Houd er wel rekening mee dat dit je flink meer stress kan opleveren en dat het (waarschijnlijk) langer duurt dan wanneer een professional dit voor je doet.

Tip 3 – Neem een lokale aannemer

Sani4all werkt om deze reden altijd met een vast team van lokale monteurs. Hierdoor ben je geen onnodige kosten kwijt aan monteurs die van de andere kant van Nederland moeten komen met hoge reiskosten tot gevolg.

Tip 4 – Doe waar nodig dingen zelf

Natuurlijk is het prettig als de monteur alles voor je doet. Er zijn echter ook dingen die je prima zelf kunt doen, zoals het afhalen van het oude of ophangen van het nieuwe badmeubel en spiegel of het afbikken van de tegels. Ook kun je ervoor kiezen om de sloopmaterialen zelf af te voeren. Dit scheelt allemaal in de uiteindelijke prijs van de offerte.

Bespaartips

Heb je nog vragen over de mogelijke kosten van je nieuwe badkamer? Houd er rekening mee dat bovengenoemde getallen slechts indicaties zijn. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de winkel. We maken een gratis 3D ontwerp, bieden je advies en inspiratie en hebben lekkere koffie. Je kunt hier zelfs een afspraak voor maken. Directe vragen of reageren op dit artikel? Stel ze via Facebook (Sani4all Nederland), Twitter (@sani4all_nl) of e-mail (info@sani4all.nl).