Zellige tegels

Zellige tegels

Heb jij al eens gehoord van Zellige tegels? Wellicht niet, maar je hebt ze vast al eens ergens gezien. Deze tegels, die ook wel Marokkaanse tegels of Zelliges worden genoemd, zijn momenteel razend populair. Steeds vaker komen ze terug in het badkamerinterieur, en wij snappen wel waarom. Ben jij benieuwd naar de kwaliteiten en mogelijkheden van deze kleine, glanzende tegeltjes? Lees dan vooral even verder!

De oorsprong van Zellige tegels

Zoals het synoniem van deze tegels al verklapt, zijn Zellige tegels afkomstig uit Marokko. Hier worden ze gemaakt van geglazuurd terracotta. Door het specifieke maakproces, is iedere tegel uniek qua textuur en kleur. Op die manier wordt een speels geheel gevormd wanneer de tegels op de badkamermuur of -vloer worden geplaatst. Deze rustieke maar toch gezellige uitstraling, maakten deze tegels de keuze voor traditionele Arabische badhuizen. Geen wonder dus, dat veel mensen kiezen voor de Zelliges bij het inrichten van de badkamer. De tegels brengen het badhuisgevoel met zich mee, waarnaar je verlangt in jouw badkamer.

Kies jouw kleur en vorm Zellige tegels

Vooral populair zijn de Zelliges in het zwart en wit. Maar ook kleuren als blauw, groen en roze zijn razend populair. Door de lichte afwisseling in kleur per tegel, maak je jouw badkamer een speelse maar toch rustieke plek. Maar wist je dat je naast kleur, ook kunt afwisselen in de vorm van jouw Zelliges? Traditioneel zijn de Marokkaanse tegels vierkant, maar tegenwoordig kun je ze ook verkrijgen in bijvoorbeeld hexagon vorm. Of ga voor de creatieve metrotegels. Het afwisselen van grotere en kleinere tegels kan daarnaast ook een heel leuk effect geven. Je kunt dus alle kanten op wanneer je kiest voor Zellige tegels in jouw badkamer!

Advies op maat bij Sani4all

Lijken deze Zellige tegels jou wel wat? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Maar wij kunnen ons ook voorstellen dat het lastig kan zijn om de juiste tegels te kiezen. Want hoe kun je deze het best laten matchen met jouw overige badkamerindeling? En met welke vloer combineer je de Zelliges van jouw keuze het best? Bij Sani4all kijken we graag met jou mee, en verzorgen wij bijvoorbeeld gratis een ontwerp op maat. Zo kun jij zien wat de mogelijkheden van jouw badkamer zijn, en welke tegels hierbij aan jouw wensen voldoen.

Zellige tegels bij een badkamershowroom in jouw buurt

Kom dus gerust eens langs bij een Sani4all vestiging bij jou in de buurt, of neem contact met ons op! Onze specialisten staan graag voor jou klaar, en helpen jou met het vinden van jouw droombadkamer. Want dat is waar wij bij Sani4all voor staan. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Zellige tegels in jouw badkamer, of wil je ze eens in het echt komen bekijken? Dan ben je van harte welkom bij een van onze vestigingen! De koffie staat voor je klaar.

1
Zellige_Pink_Gloss_1
Zellige_Pearl_Gloss_1
Zellige_Turquoise_Gloss_1
Zellige_Grey_Gloss_1
Zellige_Beige_Gloss_1
Zellige_Blue_Gloss_1
4