De voor-en nadelen van een zwart toilet

Voor- en nadelen zwart toilet

Zwarte toiletten zijn een echte trend, steeds meer mensen stappen over van een wit toilet naar een zwart toilet. Er komen dan ook steeds meer mogelijkheden op de markt, denk bijvoorbeeld aan een mat zwart toilet. Ga je een zwart toilet kopen of overweeg je dit te doen? Lees dan deze blog! We hebben de opties en voor-en nadelen van een zwart toilet voor je op een rijtje gezet.

Sani4All badkamers HQ0122

Hoeveelheid zwart

Zwarte toiletten zien we pas de laatste jaren verschijnen in toiletten. Er is dus wat minder inspiratie voor te vinden dan witte toiletten. Het kan dus lastig zijn om te beslissen hoe je de ruimte waar het toilet in komt in te richten. Als je voor een zwart toilet gaat kan je er voor kiezen om dit bijvoorbeeld terug te laten komen in het andere sanitair, dus een zwarte wasbak en een zwarte fontein. Belangrijk is dat je goed naar de ruimte kijkt waar de toiletpot komt te staan. Komt hier weinig licht binnen? Dan kan je beter de rest van de ruimte een lichte kleur geven.

Sani4all DH T2_2
Sani4All badkamers HQ0243

Combineren

Zoals hierboven benoemd wordt hoef je niet alles in het toilet zwart te maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een zwart toilet, met een zwarte fontein en een zwarte wastafel in combinatie met wanden in een lichte kleur. Daarnaast is zwart zeer goed te combineren met beton, steen of hout. Deze materialen geven je toilet ook een extra luxe uitstraling.

Voordelen zwart toilet

Een zwart toilet kent een aantal (grote) voordelen:

  • Een zwart toilet kleedt, net zoals met kleding, af. Door te kiezen voor een zwart toilet oogt het toilet kleiner en de ruimte groter.
  • In een zwart toilet pot zie je vlekken een stuk minder goed dan bij witte toiletten. Dit betekent natuurlijk niet dat het niet schoongemaakt hoeft te worden, maar het toilet oogt wel een stuk schoner.
  • Het grootste voordeel is de look van het toilet. Wil je een moderne of industriële uitstraling in je toilet? Dan is het (mat) zwarte toilet echt iets voor jou.
Sani4All badkamers HQ0211
Sani4all DH 2_3

Nadelen zwart toilet

Een zwart toilet heeft niet alleen maar voordelen, er zitten ook een paar nadelen aan:

  • Zowel stof als kalk valt meer op in en op het toilet. Stof heb je met een doek natuurlijk zo verwijderd, maar kalk is lastiger te verwijderen. Zeker op plekken waar er veel kalk in het water zit is het misschien niet aan te raden om een zwart toilet te kopen.
  • Een zwart toilet schoonmaken is ook wat lastiger dan een wit toilet, het wordt namelijk afgeraden om chloor te gebruiken. Chloor laat een witte waas achter in het milieu.

Toilet inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe droom toilet eruit komt te zien? Elk toilet is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde badkamers en toiletten bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je toilet? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droomtoilet eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D planner gemakkelijk je eigen toilet ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete toilet.

Persoonlijk zwart toilet advies

Ben je nieuwsgierig geworden?  Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers en toiletten voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete toilet. Samen gaan we op zoek naar jouw droomtoilet!