&noscript=1 />

Klassieke badkamer

Met een klassieke badkamer zit je altijd goed! Klassiek is een populaire stijl, het is tijdloos, maar tegelijk ook chic. Een klassieke badkamer is gewoonlijk voorzien van antieke elementen en luxe details. Tegenwoordig zien we daarnaast steeds vaker moderne tinten in een klassieke badkamer. Een klassieke badkamer kenmerkt zich door haar warme uitstraling. Door hout, warme kleuren en sierlijke elementen toe te voegen aan jouw badkamer creëer je al snel een klassieke stijl. Is de klassieke badkamer iets voor jou of ben je benieuwd naar de verschillende kenmerken van deze badkamer? Wij vertellen je graag alles over de klassieke badkamer.

Badkamer klassiek

Klassieke badkamers zijn van alle tijden en zijn voor iedereen. Je hoeft echt niet een groot huis of kasteel te hebben om een leuke klassieke badkamer te maken. Voor een kleine of grote badkamer, Sani4all heeft alle producten in huis om de klassieke badkamer te maken volgens jouw wensen. Bepaal eerst jouw wensen pakket. Een enkele of een dubbele wastafel, een bad of een douche. Wil je het toilet op de badkamer, of toch liever in een aparte ruimte. Onze badmeubels zijn leverbaar in vele kleuren, maar het de echte klassieke kleuren zijn vooral: Wit, antraciet, eiken en zwart. Juist het gebruik van deze kleuren zorgt ervoor dat jouw badkamer een klassieke badkamer wordt.

Badkamers klassieke stijl

Wanneer je denkt aan de badkamer met een klassieke stijl, denk je vast al snel aan een badkamer met hoge plafonds met ornamenten, een losstaand bad met gouden pootjes, zwart-wit geblokte patroontegels en sierlijke kranen. Maar een badkamer kun je op veel verschillende manieren klassiek inrichten. Wanneer je voor deze badkamerstijl kiest, zal je merken dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Kies voor klassieke details als mooie klassieke kranen. Klassieke kranen vindt je in vele kranenseries. Ons geborstelde gouden kranen zijn tegenwoordig erg populair. Het goud is niet kitsch, maar is juist stoer door de matte afwerking. Uiteraard kan je ook voor verchroomde kranen kiezen, bijvoorbeeld met zwarte klassieke hendels.

143952257_3994605637238901_5959975758147185217_o

Klassieke badkamervloeren

De wanden en vloeren vormen de basis van de badkamer. Maar welke vloer past bij een klassieke badkamer? Vrijwel alle soorten tegels passen in een klassieke badkamer. Vaak wordt er gekozen voor een tegel in het wit, beige of aardetinten. Hierdoor komt de rest van de badkamer beter tot zijn recht. Als je wil dat de vloer een echte eyecatcher wordt kan je kiezen voor een donkere marmer(look) tegel. Naast dat donkere kleuren voor contrast zorgen, laat dit ook het bad of andere meubelen beter tot zijn recht komen. De meubelen in klassieke badkamers zijn namelijk vaak wit of hebben een andere lichte kleur.

Klassieke badkamers voorbeelden

Jouw badkamer kan op verschillende manieren een klassieke uitstraling krijgen. Je badkamer oogt namelijk al klassiek door slechts een aantal antieke details toe te voegen. Denk daarbij aan een robuuste kraan, een bad op pootjes of een badmeubel met opvallende grepen. Wanneer je kiest voor een klassieke badkamer, kom je snel uit op een jaren 30 badkamer. Deze klassieke badkamer doet oud, noch modern aan en dat is precies de bedoeling. Een klassieke badkamer wordt vaak op een subtiele wijze gemixt met moderne elementen. Hierdoor krijgt je badkamer een luxe uitstraling met een ouderwets tintje. Bij een klassieke nostalgische badkamer hoort ook een grote, sierlijke regendouche waar je heerlijk onder kunt douchen. ‘Oude witjes’ zijn typische jaren 30 badkamertegels die we steeds vaker terugzien in de badkamer. Deze kleine vierkante tegeltjes maken de klassieke look helemaal af. Vaak worden deze tegels gecombineerd met een hardstenen vloer. Al met al, zijn er genoeg opties om je badkamer een ouderwets, maar luxe tintje te geven. Jouw badkamer kan op verschillende manieren een klassieke uitstraling krijgen. Je badkamer oogt namelijk al klassiek door slechts een aantal antieke details toe te voegen. Denk daarbij aan een robuuste kraan, een bad op pootjes of een badmeubel met opvallende grepen.

TIP! Klassieke elementen in de badkamer zijn witte muurtegels met het bekende zwarte randje. Tegenwoordig wordt er in de klassieke stijl ook veel gekozen voor zachte kleuren zoals beige.

Maak een moodbord voor jouw klassieke badkamer

Alle begin is moeilijk en hetzelfde geldt voor het ontwerpen van een nieuwe badkamer. Alle trends, stijlen en mogelijkheden zorgen er soms voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ga daarom op zoek naar inspiratie en bewaar de ideeën die jou aanspreken. Pinterest staat vol met sfeerbeelden ter inspiratie. Ga voor jouw klassieke badkamer op zoek naar materialen, tegels, kleuren en badkamermeubels die bij een klassieke badkamer en jouw persoonlijke smaak passen. Door dit allemaal samen te voegen in één moodboard krijg je een duidelijk overzicht van wat wel en niet bij elkaar past en hoe het complete plaatje eruit moet komen te zien. Maak daarbij bijvoorbeeld gebruik van foto's die je hebt gevonden in tijdschriften, flyers of op internet. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden!

‘Klanten willen helpen, zoals we zelf geholpen willen worden’

Onze deskundige adviseurs denken onvoorwaardelijk mee met onze klanten. Zo gaan we samen op zoek naar de beste oplossing voor jouw badkamer. We helpen je, zoals we zelf geholpen zouden willen worden.

Klassieke badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar een complete badkamer en weet je al precies hoe jouw klassieke droombadkamer eruit ziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel badkamer inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je badkamer past. Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste badkamer trends. Wil je graag weten hoe je droom badkamer eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke tegels het beste passen in je badkamer. Met onze laagdrempelige 3D planner kan je gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen.

Persoonlijk klassiek badkameradvies

Ben je nieuwsgierig geworden naar jouw klassieke droombadkamer? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jou droombadkamer!

1