&noscript=1 />
inspiratie groene tegels

Kleurrijke badkamer

Sommige mensen houden van een strakke witte badkamer, waar anderen niet genoeg kleur in hun ruimte kunnen hebben. Kleur is iets heel persoonlijks. Momenteel is het een trend om badkamers te decoreren met neutrale, lichte kleuren, waarschijnlijk om de ruimte groter te laten aanvoelen. Terwijl het gebruik van kleur in de badkamer juist een manier is om de ruimte meer persoonlijkheid te geven. Dan kun je met eigen ogen zien hoe goed het gebruik van kleur kan uitpakken. Lees snel verder en doe inspiratie op voor je eigen kleurrijke badkamer!

Badkamer tegels kleur

Badkamer tegels met kleur en print brengen sfeer aan de ruimte. Kleurrijke badkamers zijn toe te passen in elke badkamerstijl. Badkamertegels zijn in vrijwel elke vorm, kleur, maat en afwerking te krijgen. Hierdoor kan je met badkamertegels jouw persoonlijke stijl aan jouw kleurrijke badkamer geven. Kies voor een gekleurde badkamertegel van bijvoorbeeld Cottoceramix in een nis of bekleed eens alleen de wand achter het badmeubel. Door één accentkleur toe te voegen of een klein deel van de badkamer te bekleden met kleurrijke tegels kan je je badkamer een unieke uitstraling geven. Zeker nu lichte kleuren en aarde tinten de trend zijn. Wat ook voor een unieke badkamer zorgt is een douchecabine met gekleurde tegels. Door diezelfde kleur tegels ergens anders in de badkamer terug te laten komen creëer je eenheid. Plaats die tegels bijvoorbeeld in het strookje tussen je wasbak meubel en spiegel in! Op die manier fleur je je badkamer op en behoudt je het geheel rustig. Je kan grote tegels gebruiken, maar mozaïek tegels worden in het algemeen ook veel gebruikt in badkamers. Je vindt tegels in diverse vormen zoals de hexagontegel. Je hoeft dus niet je hele badkamer te bekleden met kleurrijke tegels of tegels met een print.

portugese-tegels-1333sffsdf
portugese-tegels-1333

Kleurrijke Portugese tegels

Wat het ook erg goed doet in je badkamer zijn tegels met motief zoals Portugese tegels. De tegels worden vaak gebruikt in tuinen, maar staan ook prachtig in badkamers. Portugese tegels zijn weer helemaal de trend en kunnen in elke moderne badkamer worden toegepast. Vaak wordt de tegel gekozen als een accent waarbij een gedeelte van de wand en/of de vloer, of juist een specifieke wand als uniek (in het oog springend) accent wordt bekleed met prachtige kleuren en vrolijke decoraties. Lekker in een warm bad liggen of onder een warme douche staan, jezelf wanend in een Portugese badkamer. De tegels geven ieder toilet en badkamer een fijn mediterraan tintje.

TIP! Bewust en onbewust worden we beïnvloed door de werking van die kleuren. Bedenk van te voren welke sfeer je in de badkamer wilt creëren en welke kleuren daar bij passen!

Kleurrijke opgeleverde badkamers:

Kleurrijke badkamer familie Trip

Kleurrijke badkamer familie Aaldering

Kleurrijke badkamer familie Wiers

Kleurrijke details

Zoek je meer voor een budget oplossing? Of heb je simpelweg geen zin om je badkamer opnieuw te betegelen? Creëer dan meer kleur in je badkamer door bijvoorbeeld roze handdoeken, een blauwe tandenborstelhouder, een gele zeeppomp of een gekleurd douchegordijn. Door de gekleurde details gaat je badkamer weer helemaal stralen. Zorg ervoor dat je alle accessoires op kleur met elkaar afstemt. Hierdoor creëer je een geheel in de ruimte. Wanneer je veel verschillende kleuren met elkaar combineert, kan het rommelig worden in de badkamer. Dat is natuurlijk zonde want je badkamer is een plek waar je tot rust moet komen! Combineer je kleurrijke details met neutrale tinten zoals zwart en wit. Zo is de luxe zwarte fonteinkraan of de luxe douchekraan zwart van Mastello goed te combineren met bijvoorbeeld lichtroze details!

Kleurrijke badkamers

Een badkamer is tegenwoordig niet alleen maar een functionele ruimte, het is de plek waar je heerlijk tot rust komt na een lange werkdag. Door kleur aan de ruimte toe te voegen creëer je eenvoudig een persoonlijke sfeer aan de badkamer. Een kleurrijke badkamer betekent niet gelijk een drukke badkamer. Denk bijvoorbeeld om accenten aan te brengen met gekleurde wandtegels, gekleurde  badmeubels, kranen of accessoires. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos.

Neutrale kleuren als basis

Een voorbeeld van een neutrale kleur is antraciet. Het wordt vaak gebruikt in industriële badkamers. Het fijne aan antraciet is dat een strakke uitstraling aan de ruimte kan geven. Het is een hele makkelijke kleur om te combineren. Door contrast aan te brengen met een andere meer uitgesproken kleuren is er veel variatie mogelijk. Zo creëer je een kleurrijke badkamer maar behoud je een rustige uitstraling

memories-kisses-victorian-green-12×13-am1305-99-95-m-3
Kleurrijke badkamer | Sani4all

Maak een moodbord voor jouw kleurrijke badkamer

Alle begin is moeilijk en hetzelfde geldt voor het ontwerpen van een nieuwe badkamer. Alle trends, stijlen en mogelijkheden zorgen er soms voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ga daarom op zoek naar inspiratie en bewaar de ideeën die jou aanspreken. Pinterest staat vol met sfeerbeelden ter inspiratie. Ga voor jouw kleurrijke badkamer op zoek naar materialen, tegels, kleuren en badkamermeubels die bij een kleurrijke badkamer en jouw persoonlijke smaak passen. Door dit allemaal samen te voegen in één moodboard krijg je een duidelijk overzicht van wat wel en niet bij elkaar past en hoe het complete plaatje eruit moet komen te zien. Maak daarbij bijvoorbeeld gebruik van foto's die je hebt gevonden in tijdschriften, flyers of op internet. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden!

‘Klanten willen helpen, zoals we zelf geholpen willen worden’

Onze deskundige adviseurs denken onvoorwaardelijk mee met onze klanten. Zo gaan we samen op zoek naar de beste oplossing voor jouw badkamer. We helpen je, zoals we zelf geholpen zouden willen worden.

Kleurrijke badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar een complete badkamer en weet je al precies hoe jouw kleurrijke droombadkamer eruit ziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel badkamer inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je badkamer past. Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste badkamer trends. Wil je graag weten hoe je droom badkamer eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke tegels het beste passen in je badkamer. Met onze laagdrempelige 3D planner kan je gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen.

Persoonlijk advies kleurrijke badkamer

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een kleurrijke badkamer? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jou droombadkamer!

1