Sani4all

4 tips in de strijd tegen schimmel in de badkamer

Prachtig, eindelijk die nieuwe badkamer. Trots op het resultaat, alles is schoon en schittert. Maar dan? Dan ga je de badkamer gebruiken, douchen. En nog een keer, en nog een keer. Je bent al snel een tijd verder. Dan begint je wat op te vallen. De tegels schitteren niet meer zoals ze dat deden en de voegen zijn niet meer schoon. En in de hoekjes zie je grijze plekken ontstaan: schimmel. Behalve dat het ongezond is, ziet het er ook niet uit! Hoe kan dat nu?

Hoe goed je ook doorlucht; toch schimmel. Dat wordt goed poetsen. Uiteraard helpt dat. Al gaat dit vaak gepaard met agressieve schoonmaakmiddelen. Iedereen kent ze. Maar wat nu als je schimmel met een paar simpele tips tot een minimum kan beperken? Dat zou enorm schelen. Sani4all helpt je in de strijd tegen schimmel in jouw badkamer. Voorkom schimmel in plaats van herhaaldelijk schoonmaken. Wij geven 4 praktische tips om dit te bewerkstelligen!

Tip 1: Een waterafstotende vloer

Schimmels vormen zich vooral in poreuze oppervlakten. Als we dan kijken naar de vloer zijn de voegen het meest kwetsbaar. Uiteraard zorgen grotere tegels voor minder voegen en logischerwijs voor een verminderde kans op schimmelvorming. Echter, is een andere tip om de voegen schimmelvrij, oftewel waterafstotend, te maken. Sani4all heeft verschillende producten in haar assortiment om dit te bewerkstelligen. Onze adviseurs kunnen je hierin uiteraard voorzien van het juiste advies. Dit geldt ook voor plafond, wat vaak ook een poreuze oppervlakte betreft.

Tip 2: Waterafstotende muren en tegels

Zoals de vloer vatbaar is voor schimmel, geldt dat ook voor de tegels aan de muur. De tips zoals we ze hierboven gaven, gelden ook voor muren en hun tegels. Ook geldt hierbij dat minder voegen in het tegelwerk schimmels minder kans bieden. Het belangrijkste is dat water geen kans krijgt. Goed kitwerk is hierbij essentieel. Zorg dat de randen en richels voorzien zijn van een strakke en waterafstotende kitrand en dat het zonder onderbrekingen aansluit op het tegelwerk. Oneffenheden geven schimmel kans. Sani4all raadt je dan ook aan niet zelf te kitten, maar een professional in te schakelen. Wij kunnen je hier in adviseren.

Tip 3: Luchtkwaliteit optimaliseren

Ook luchtcirculatie is erg belangrijk in een badkamer. Het is van belang om de luchtkwaliteit zo goed mogelijk te houden door middel van het stimuleren van luchtstromen. Dit kan door een natuurlijke luchtstroom, bijvoorbeeld door gewoon een raam open te zetten in de badkamer. Echter, heeft niet iedereen een raam in haar badkamer. In dit geval is het belangrijk dat er een mechanische luchtstroom mogelijk is. Het meest voorkomende voorbeeld is een ventilatiesysteem door middel van afzuiging. Zorg er ook voor dat deze naar behoren werkt. Onderhoud is in deze erg belangrijk; afzuiging trekt naast damp namelijk ook erg veel stof aan.

Tip 4: Schimmelvorming verwijderen

Bovenstaande tips geven echter geen garantie dat schimmel geen kans heeft in jouw badkamer. Het kan zijn dat er toch schimmelvorming optreedt. En dat terwijl je netjes de badkamer schoonmaakt. Er is altijd kans dat een poetsdoek niet op kan tegen de schimmel. Mocht dit het geval zijn, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk deze schimmel te verwijderen. Het zit waarschijnlijk op de plaatsen waar je slecht bij kan of voorgaande tips zijn niet goed uitgevoerd. Wij kunnen je adviseren welke producten het meest geschikt zijn om deze schimmels alsnog te verwijderen. Hierin zijn tevens milieuvriendelijke producten verkrijgbaar. Er zijn een aantal zeer goed werkende producten verkrijgbaar. De laatste tip luidt dan ook: gebruik de juiste producten om schimmels te verwijderen.

Wil je meer informatie? Of wil je direct passend advies om schimmel uit je badkamer te weren?

Neem dan direct contact op met onze specialisten.

€100,- Waardebon

Ontvang nu een accessoirecheque van €100,- bij de aankoop van je badkamer, indien je een afspraak maakt in één van onze vestigingen!

Gratis adviesgesprek