Sani4all

Aankooptips voor je nieuwe badkamer

Gefeliciteerd! Je hebt de knoop doorgehakt en de stap gezet naar de realisatie van je nieuwe badkamer. Dit betekent dat je inspiratie op gaat doen, advies in gaat winnen, producten gaat uitzoeken en mogelijk een 3D ontwerp laat maken. In al je enthousiasme kan het zijn dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet. Daarom lees je hieronder de belangrijkste tips om de aankoop van je badkamer tot een goed einde te brengen.

Aankooptip 1 – Neem de tijd

Je nieuwe badkamer schaf je niet zomaar aan. Dit is een tijdrovend en intensief proces. Gemiddeld gaat een badkamer 12,6 jaar mee, dus je zoekt de zekerheid dat je ook na al die tijd nog optimaal kunt ontspannen. Neem dus geen overhaaste beslissingen! Doe inspiratie op via social media, win deskundig advies in bij een vestiging van Sani4all in de buurt, laat een 3D tekening maken (zo zie je exact hoe je badkamer eruit komt te zien!), bekijk en vergelijk producten en slaap er een nachtje over. Wil je zeker weten dat wij ook alle tijd voor je hebben? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek, gratis 3D ontwerp en offerte. Onze adviseurs heten je van harte welkom.

Benieuwd naar hoe andere klanten ons advies ervaren hebben? Bekijk onze resultaten via Klanten Vertellen.

Aankooptip 2 – Bezoek een specialist

Omdat een badkamer vaak een grote investering vergt, wil je ook zo behandeld worden. Sani4all onderscheidt zich op diverse manieren van andere badkamerwinkels, maar onze belangrijkste kernwaarden zijn deskundig advies en een uitstekende service voor internetprijzen! Kortom, alles waar je bij de dure showrooms van geniet krijg je ook bij Sani4all voor slechts een fractie van de prijs.

De adviseurs van Sani4all worden intensief getraind om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen, trucjes om bijvoorbeeld je badkamer optisch groter te laten lijken (egale tegels en een grote spiegel), iedere technische vraag te kunnen beantwoorden en je optimaal te voorzien van goed en eerlijk advies over bijvoorbeeld het inrichten van een compactere ruimte. Bovendien weten zij precies wat u nodig heeft, zoals bijvoorbeeld aansluitsets, afvoeren en sifons.

Aankooptip 3 – Stel een budget

Bij de aanschaf van je badkamer is het belangrijk om voor ogen te hebben wat je kunt en wilt uitgeven. Zelfs in een compacte ruimte zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je door je enthousiasme al snel ver boven je budget komen. Sani4all voorziet hier niet alleen in met altijd zeer scherp geprijsde huismerken, maar ook de A-merken tegen scherpe internetprijzen aan te bieden. Zo geniet je van een oneindige keuze aan badmeubels, douches, toiletten, baden, accessoires, wandtegels en vloertegels tegen de scherpste prijs!

Om je een indruk te geven van wat een badkamer kost hebben wij diverse complete badkamers samengesteld. Je ziet dat het al mogelijk is voor slechts 1995.- een complete badkamer aan te schaffen. Houdt er wel rekening mee dat je nieuwe badkamer ook geïnstalleerd moet worden. Hierover lees je verderop in dit artikel meer. Bekijk hier alle complete badkamers.

Aankooptip 4 – Voorbereiding

Een goed begin is het halve werk wordt vaak gezegd. Dit geldt ook bij de aankoop van je nieuwe badkamer. Wanneer je op de hoogte bent van de verkrijgbare en gewenste materialen en kleuren zit je al op de helft. Tijdens het gratis adviesgesprek is het belangrijk om de maten van de badkamer mee te nemen, indien mogelijk zelfs de bouwtekening. Onze adviseur kan hiermee nog beter uit de voeten en maten kunnen nooit verkeerd ingevoerd worden.

Ook voor het gratis 3D ontwerp dat wij graag voor je maken zijn de maten belangrijk. Hoewel 2 centimeter verschil weinig lijkt, kan dit er wel voor zorgen dat het badmeubel van je dromen niet past. Voorbereiding voorkomt in dit geval teleurstelling.

Aankooptip 5 – Staar je niet te blind op trends

Natuurlijk zoek je een badkamer die helemaal in de trend van dit moment is. Echter kun je dit ook realiseren met (kleine) accessoires. Hiermee kun je je badkamer altijd voorzien van de laatste mode en spullen die je echt mooi vindt.

Omdat je een badkamer aanschaft voor een langere periode, uit onderzoek blijkt 12,6 jaar, raden wij je af te kiezen voor producten die trendgevoelig zijn. Wanneer je kiest voor bepaalde tegels is het lastig deze te vervangen wanneer de trend voorbij is. Met badmeubels of ander sanitair is dit eenvoudiger, maar nog altijd een kostbare investering.

Aankooptip 6 – Bepaal wat je nodig hebt

Het is heerlijk om zowel een ligbad als een regendouche in je badkamer te hebben. Ook dat unieke badmeubel van 160 cm breed is een echte eye cather. Maar past dit in je badkamer? Omdat je badkamer een belangrijke ruime voor ontspanning is, is het essentieel deze niet te vol te stoppen. Daarnaast bepalen de producten die je hebt uitgezocht ook de tijd die je bezig bent met het onderhoud van je badkamer en de kosten. Het vullen van een bad kost op jaarbasis immers meer dan alleen een douche.

Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van deze keuzes en geven je advies over de mogelijkheden. Kom langs voor een vrijblijvend gesprek en een kop koffie. Je kunt ook een afspraak maken.

Aankooptip 7 – Tegels zijn een vak apart

De vloer- en wandtegels in je badkamer maken het tot een prachtig geheel. Om een optisch grotere ruimte te creëren kun je kiezen voor een effen tegel, maar een (licht) gekleurde tegel of een tegel met opdruk behoren ook tot de mogelijkheden. Sani4all voorziet in je behoefte met een zeer uitgebreid assortiment vloertegels en wandtegels in alle vormen, kleuren, maten en afwerkingen. Voor zowel binnen als buiten.

Aankooptip 8 – Montage

De laatste stap. Je hebt advies ingewonnen, het 3D ontwerp gezien, alle producten uitgezocht en bent op de hoogte van alle informatie. Nu moet je bepalen of jij je nieuwe badkamer zelf laat of gaat monteren of dat je dit laat doen door Sani4all. Hieronder lees je de voordelen en nadelen van beiden.

Montage door eigen monteur of door jou zelf

 • Je bespaart geld
 • Je hebt veel plezier van je resultaat dankzij alle moeite
 • Veel rommel en afval door het slopen
 • Je bent zuinig op je badkamer
 • Je vrouw is bijzonder trots
 • Het kost veel tijd (indien je montage zelf doet)
 • Kans bestaat dat garantie vervalt bij verkeerde montage
 • Meer stress dan bij uitbesteden

Montage door Sani4all

 • Je bespaart tijd
 • Geen afval van slopen, dit wordt meegenomen
 • Zeer professionele, ervaren en erkende monteurs
 • Al 7500+ badkamers opgeleverd, geen verrassingen meer
 • Je garantie vervalt nooit door uitstekende kennis van alle producten
 • Bij eventuele problemen is er direct een oplossing voorhanden
 • Montage is (in eerste instantie) duurder dan zelf doen
 • Mogelijk minder voldoening, je vrouw is minder trots

Heb je vragen over de montage van je nieuwe badkamer? Bel gerust met één van onze adviseurs. Een overzicht van onze vestigingen vind je hier.

€100,- Waardebon

Ontvang nu een accessoirecheque van €100,- bij de aankoop van je badkamer, indien je een afspraak maakt in één van onze vestigingen!

Gratis adviesgesprek