De badkamertrends van 2020

2019 is alweer bijna op z’n eind. Een mooie tijd om terug te blikken op een mooi jaar, maar ook om vooruit te kijken! Daarom zetten wij de badkamertrends van 2020 voor jou op een rijtje. Zo weet jij hoe je trendbewust jouw nieuwe badkamer in kunt richten. De badkamers is immers niet meer alleen een praktische ruimte, maar een ruimte die draait om ontspanning. Lees de badkamertrends van 2020 en laat je inspireren!

1. Duurzaam

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. En dus ook in onze badkamer! Door jouw badkamer op een zo duurzaam mogelijke manier in te richten, is het goed om per element na te denken over de duurzaamheid ervan. Ben je iemand die vaak en lang doucht? Dan kan een zogeheten “upfall shower” ervoor zorgen dat je minder water gebruikt. Het water dat op de grond belandt, wordt bij deze douche niet direct afgevoerd maar terug omhoog gepompt. Door dit water te filteren, kan het vervolgens gewoon nog een ronde mee! Zo wordt een groot gedeelte van het gebruikte douchewater gerecycled, wat natuurlijk duurzamer is dan een douche waarbij al het water direct weer wegloopt. Wil je mee met de badkamertrends van 2020? Kies dan zoveel mogelijk voor dit soort duurzame oplossingen.

2. Tegels

Tegels maken een ruimte als een badkamer helemaal af. Niet gek dus dat tegels een grote rol spelen in de badkamertrends van 2020! In 2020 kun je lekker veel kanten op met het kiezen van je tegels. Vooral kleurrijke tegels en tegels met veel patroontjes zijn weer helemaal in. Combineer verschillende kleuren, of wissel vlakke tegels af met vrolijke patronen. Je creativiteit kan alle kanten op volgens de badkamertrends voor komend jaar. Kies bijvoorbeeld voor een van de cottoceramix Malaga of Paris Revoir. Of ga eens voor niet tegels die niet vierkant zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan gewoon. Wees dus lekker creatief in het kiezen van jouw badkamertegels!

3. Betonlook

Deze trend is terug van nooit weggeweest. Ook in 2020 staat je badkamer er nog helemaal in stijl bij wanneer je kiest voor elementen met beton-look. Echt beton op de vloer is in veel gevallen minder praktisch, vandaar dat wij tegels voor vloeren en muren met beton-look aanbieden. Zo kun je genieten van een trendy en robuuste uitstraling van je badkamer, zonder bijkomend extra onderhoud.

4. Grote spiegels (technische elementen)

Dit is een grote badkamertrend in 2020. Groot, omdat de spiegels in de badkamer steeds groter worden. Hoe groter immers een spiegel in een ruimte is, hoe ruimtelijker een badkamer zal ogen. Een spiegel is niet langer meer de rechthoekige stuk spiegelende plaat aan de muur. Spiegels vind je in steeds meer vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan grote ronde spiegels, die weer helemaal terug zijn van weggeweest! Daarnaast worden spiegels steeds vaker uitgebreid met technische aspecten, zoals ledverlichting in of achter de spiegel. Door de vorm, grootte en technische elementen te kiezen die jij mooi vindt, creëer je een heerlijk ruimtelijk gevoel in jouw badkamer.

5. Inloopdouche

Steeds meer mensen kiezen voor en inloopdouche. Een inloopdouche is simpel gezegd een douche waarbij geen drempels of opstapjes aan te pas komen. Het water wordt geleidelijk afgevoerd, door middel van een aflopende douchevloer en een brede afvoer. Ook in deze badkamertrend komt het ruimtelijke gevoel terug. Door het plaatsen van een inloopdouche met glazen wanden en een doorlopende vloer, zal jouw badkamer ruimtelijker ogen dan met een afgesloten douche met douchebak. Daarnaast kun je veiliger douchen in een inloopdouche, aangezien er geen sprake is van (gladde) drempels.

6. Donkere douchecabines

Deze badkamertrend is een heuse omslag. Waar in 2019 een witte doucheruimte nog helemaal in is, doe je nu helemaal mee met de trends wanneer je zwart in je douchecabine verwerkt. Vooral bij een badkamer in industriële stijl kleedt dit lekker strak af. Combineer bijvoorbeeld een zwarte douchecabine met betonlook tegels. Ook in een landelijk stijl past de kleur stijl goed in combinatie met hout. Kies voor een zwarte aluminium frame rond je douche, of voorzie een van je badkamermuren van waterafstotende zwarte verf. Zwart in de badkamer kan een chique look geven.

Ons assortiment

Ben je geïnspireerd geraakt door deze badkamertrends voor 2020? Je bent van harte welkom in een van onze filialen om ons uitgebreide assortiment te bekijken! Uiteraard vind je hier invulling voor alle bovengenoemde trends terug. Vind het dichtstbijzijnde vestiging en maak eventueel een afspraak. We staan graag voor je klaar. En onze koffie ook.