Het belang van je badkamer ventileren

Het belang van je badkamer ventileren

Iedereen kent wel de lucht van een slecht geventileerde badkamer. Wanneer je jouw droombadkamer hebt uitgezocht en deze met veel zin in gebruik neemt, wil je natuurlijk wel dat de ventilatie van je badkamer op niveau is. In dit bericht vertellen we je meer over de ventilatie van je badkamer en waarom badkamerventilatie zo belangrijk is.

Waarom je badkamer ventileren?

Wanneer je doucht, komt er veel waterdamp vrij. Vooral bij lage temperaturen condenseert deze waterdamp op muren en ramen, wat voor een hoog vochtigheidsgehalte zorgt. Gebeurt dit veel, dan zal de condensatie zorgen voor schimmels en onprettige luchtjes in je badkamer. Niet alleen is dit storend, ook zijn deze schimmels schadelijk voor de gezondheid. En dan hebben we het nog niet gehad over wat dit uiteindelijk je woning aan zou kunnen doen.

Als je jouw badkamer niet goed ventileert, creëer je simpelweg een ongezonde leefruimte in je eigen huis. Dit gunnen we natuurlijk niemand! Vandaar dat we graag voor je klaarstaan om je het beste, gepaste advies te geven om jouw badkamer optimaal te ventileren.

Hoe ventileer ik mijn badkamer?

Waar een ventilatierooster natuurlijk een positief effect heeft op de ventilatie van jouw badkamer, zal dit niet voldoende zijn om schimmels en luchtjes te voorkomen. Daarom voorzien wij onze badkamers van ventilatie van hoge kwaliteit.

Je badkamer ventileren kan op verschillende manieren. Omdat verse lucht belangrijk is voor de ruimte en je gezondheid, maken wij gebruik van mechanische ventilatie. Hiernaast is het nog mogelijk om te kiezen voor een opbouw of inbouw badkamerventilator. Afhankelijk van de indeling en plaatsing van jouw badkamer zullen wij het ventilatiesysteem toepassen dat voor jou de meest gezonde ruimte zal opleveren.

Koop je bij ons een badkamer, dan kun je ervan uitgaan we je badkamer ventileren op hoog niveau en je in een gezonde omgeving van je nieuwe badkamer kunt genieten!

Persoonlijk ventilatieadvies

Wil je jouw badkamer ventileren of weten hoe wij de badkamer die je bij ons aanschaft ventileren? Wij adviseren je graag en ontvangen je graag in onze winkel! Kies uit onze vele vestigingen of neem contact met ons op.