Sani4all

Wat kost een nieuwe badkamer?

De laatste jaren zien we dat de badkamer steeds meer en meer een echte ontspanningsruimte wordt. Zo wordt de ruimte niet alleen meer  gebruikt om je fysiek op te frissen, maar ook waar mensen bijkomen van een lange werkweek of om hun gedachten op een rijtje te zetten. Het is dus belangrijk dat deze helemaal naar jouw specifieke wens is gerealiseerd. Dit brengt je waarschijnlijk tot de vraag ‘Wat gaat dit allemaal kosten?’. Op deze pagina zetten we daarom enkele zaken met betrekking tot de kosten op een rij.

Budget

Voordat je naar een sanitair winkel gaat heb je waarschijnlijk wel nagedacht over je budget. Probeer je hier ten alle tijden aan te houden! Gelukkig is dat bij Sani4all niet zo moeilijk. Wij hebben namelijk geweldige prijzen voor al onze artikelen. Zo verkopen we zelfs een complete badkamer (met A-merken als Grohe, Geberit en Sphinx) al vanaf €1995.-! Benieuwd naar hoe deze badkamer eruit ziet? Klik dan hier.

Je kunt overwegen om een bouwdepot aan te vragen. Dit kun je doen bij je bank wanneer je een huis koopt of gaat verbouwen, of bovenop je huidige hypotheek. Kosten die je maakt, zoals bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe badkamer, kun je vervolgens financieren uit dit bouwdepot. Meer informatie over het (aanvragen van een) bouwdepot kun je aanvragen bij je bank.

Met welke kostenposten moet ik rekening houden?

Een nieuwe badkamer vergt in veel gevallen een behoorlijke investering. Met een bad of douche ben je er namelijk nog lang niet. Je moet bijvoorbeeld ook zorgen voor montagematerialen zoals lijm, voeg en kit. En dan hebben we het nog niet over de montage zelf! Tip: probeer alles voor jezelf op een lijstje te zetten zodat je een goede inschatting kan maken over hoeveel je kwijt gaat zijn. Denk trouwens ook goed na over wat je precies in je badkamer wilt hebben. Is zowel een bad als douche namelijk écht noodzakelijk?

Badkamer kopen bij de specialist

Sanitair

Puur gekeken op productniveau is het sanitair dat je uitkiest de grootste kostenpost voor de nieuwe badkamer. Dit betekent dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Zelfs in de kleinste badkamer kun je eenvoudig uitkomen op € 20.000,- door bijvoorbeeld dure A-merken te kiezen of simpelweg naar een luxe en dure zaak te gaan. Bij Sani4all moet je rekening houden met de volgende vanaf prijzen:

 Tegels

Tegels zijn een zeer belangrijk onderdeel van de uitstraling van je nieuwe badkamer. Onze tip is hier niet (teveel) op te besparen. De komende 12,6 jaar (ja, zolang gaat een badkamer over het algemeen mee) bepalen je vloertegels en wandtegels namelijk voor een groot deel het aanzicht van je badkamer. In de badkamer kom je vooral keramische tegels tegen, zowel op de vloer als de wand. Deze zijn er in veel verschillende soorten: houtlook, betonlook, decortegels en budget-tegels. Sani4all heeft al wandtegels vanaf € 14,95 per m2. Alle tegels in onze uitgebreide collectie bekijken? Doe hier inspiratie op!

Montage

Mensen realiseren zich vaak niet dat de montage van je nieuwe badkamer zomaar net zoveel kan kosten als alle materialen. Hou hier dus rekening mee! Gemiddeld duurt het installeren van een badkamer tussen de 80 en 120 uur, afhankelijk van de afmeting en de hoeveelheid werk die gedaan moet worden. Houd rekening met een kostenpost van minimaal € 4500.-, inclusief slopen en afvoeren van de vorige badkamer.

Bezorgen

Veel sanitair aanbieders brengen hoge kosten in rekening voor het thuisbezorgen van je nieuwe producten. Bij Sani4all vinden wij dit onnodig. Daarom bezorgen wij je complete badkamer of tegelvloer altijd gratis bij je thuis!

Montagemateriaal

Het materiaal benodigd voor de montage van de badkamer wordt nogal eens over het hoofd gezien. Denk bijvoorbeeld aan lijm, voeg en kit. Houd hier rekening met een bedrag van ongeveer €750,- voor een gemiddelde badkamer.

Bespaartips

Hoewel duidelijk is geworden dat het realiseren van een nieuwe badkamer een flinke kostenpost met zich meebrengt, geven wij je graag enkele tips waarmee je de kosten kunt drukken. Doe er je voordeel mee!

badkamer kopen bij de specialist

Tip 1 – Kies niet altijd een A-merk

Vaak wordt voor A-merken gekozen omdat gedacht wordt dat de kwaliteit vele malen hoger ligt. Dit is in de praktijk echter niet altijd het geval. Ook minder bekende leveranciers/merken maken producten van hoge kwaliteit. Laat je hier eens over informeren tijdens het adviesgesprek voordat je direct naar de A-merken gaat. De prijs verschilt vaak flink!

Tip 2 – Doe de montage zelf

Jazeker, je kunt er voor kiezen om de montage zelf uit te voeren. Ben je zelf handig? Of heb je een handige buurman, vriendin, kennis of neef die je wilt helpen? Dit kan je veel geld besparen! Houd er wel rekening mee dat dit je flink meer stress kan opleveren en dat het (waarschijnlijk) langer duurt dan wanneer een professional dit voor je doet.

Tip 3 – Neem een lokale aannemer

Sani4all werkt om deze reden altijd met een vast team van lokale monteurs. Hierdoor ben je geen onnodige kosten kwijt aan monteurs die van de andere kant van Nederland moeten komen met hoge reiskosten tot gevolg.

Tip 4 – Doe waar nodig dingen zelf

Natuurlijk is het prettig als de monteur alles voor je doet. Er zijn echter ook dingen die je prima zelf kunt doen, zoals het afhalen van het oude of ophangen van het nieuwe badmeubel en spiegel of het afbikken van de tegels. Ook kun je ervoor kiezen om de sloopmaterialen zelf af te voeren. Dit scheelt allemaal in de uiteindelijke prijs van de offerte.

Vragen

Heb je nog vragen over de mogelijke kosten van je nieuwe badkamer? Houd er rekening mee dat bovengenoemde getallen slechts indicaties zijn. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de winkel. We maken een gratis 3D ontwerp, bieden je advies en inspiratie en dat allemaal onder het genot van een lekkere kop koffie!

Maak hier een afspraak en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Heb je vragen of wil je reageren op dit artikel? Je kan al je vragen kwijt in onze winkels, via Facebook (Sani4all) of via e-mail (info@sani4all.nl).

€100,- Waardebon

Ontvang nu een accessoirecheque van €100,- bij de aankoop van je badkamer, indien je een afspraak maakt in één van onze vestigingen!

Gratis adviesgesprek