Sani4all

Ontdek de voordelen van spanplafond

Spanplafond kopen? Sani4allIndien je jouw plafond in huis op een degelijke maar betaalbare manier wilt afwerken, is een spanplafond een interessante optie. Niet alleen prijstechnisch is dit aantrekkelijk, maar het is ook vrij snel in elkaar te zetten. Het zorgt dus voor een minimum aan werkzaamheden.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een kunstdoek dat door middel van warmte strak wordt opgespannen tegen onzichtbare profielen aan de muren. Na de plaatsingen koelt het plafond terug af. Doordat het doek op maat kan worden gemaakt, waardoor het ideaal is voor iedere ruimte – zoals de badkamer – waar je een nieuw plafond wilt plaatsen of het bestaande plafond wilt verlagen.

Specifieke kenmerken

Op technisch vlak beschikken ze over enkele specifieke kenmerken. Het gewicht is ongeveer 230 gram per vierkante meter. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt wanneer de draagconstructie beperkt of instabiel is. Het planfond komt zo niet in contact met de bovengelegen constructie. Daarnaast zijn ze kleurvast, waterbestendig, afwasbaar en schimmelwerend.

Vele voordelen

Spanplafonds zijn goedkoop en snel te plaatsen. Het oppervlak is vlekbestendig en vrij van scheuren en barsten. Bovendien kan men spanplafonds verkrijgen in een ruim gamma aan kleuren en verschillende prints, patronen en motieven. De functionaliteiten zijn zeer divers.

Eenvoudig in onderhoud

Een spanplafond is eenvoudig te onderhouden omdat ze afwasbaar zijn. Ze zijn vocht- en schimmelbestendig en poriëndicht. Daarnaast zijn ze geschikt voor vochtige ruimtes, zoals in de badkamer of keuken. De plaatsing gebeurt droog, snel en zonder kap- of breekwerk. Vet en nicotinesporen worden automatisch afgestoten.

Verschillende typen

Je kunt een spanplafond kopen in PVC, polyester of een combinatie van beide materialen. Een spanplafond wordt op maat gemaakt en kan in principe op iedere ondergrond worden geplaatst. Het doek wordt heel strak gespannen tussen de voorziene profielen. De plaatsing van een spanplafond gebeurt best door een vakman met ervaring. Zo ben je verzekerd van een perfecte plaatsing en een correcte garantieperiode.

Contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met onze specialisten.

€100,- Waardebon

Ontvang nu een accessoirecheque van €100,- bij de aankoop van je badkamer, indien je een afspraak maakt in één van onze vestigingen!

Gratis adviesgesprek