Sani4all

Verschillende soorten plafonds

plafondHet assortiment van Sani4all – met onder meer complete badkamers, wand- en vloertegels, toiletten, badmeubels, baden, douches en plafonds – is groot. Daarom kan het lastig voor je zijn om een juiste keuze te maken. Met onze keuzehulp proberen we je hierbij te helpen. Regelmatig geven wij dan ook tips over onze verschillende producten en waar op te letten. We trappen af met de keuze uit plafonds.

 

Verschillende soorten plafonds

Bij Sani4all kun je kiezen voor drie soorten plafonds, allen met hun eigen voordelen: MDF, Aluminium en een Spanplafond. Waar je ten alle tijden op moet letten is dat welk plafond je ook kiest, deze altijd water- en vochtbestendig moet zijn. Hieronder leggen we de mogelijkheden uit.

MDF Plafond

De naam zegt het al, dit plafond is gemaakt van MDF. Medium Density Fiberboard is gemaakt van geperst hout. De houtvezels hierin zijn gedroogd en met hars aan elkaar verbonden. Het gevolg is dat MDF goed bewerkbaar is, zelfs voor iemand zonder ervaring in het bewerken hiervan. De fijne vezelstructuur zorgt ervoor dat MDF nooit versplintert. Bovendien werkt MDF nauwelijks en heeft het een grote buigsterkte. Tot slot biedt MDF de mogelijkheid tot het installeren van spots en zelfs een radio. Andere voordelen zijn:

  • Eenvoudig te monteren, direct onder het bestaande plafond
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Randafwerking door middel van een plint
  • Makkelijk zelf te monteren
  • Leverbaar in 2 breedtematen: 290 of 415 mm
  • Leverbaar in 10 kleuren

Aluminium Plafond

Een aluminium plafond in je nieuwe badkamer is bijzonder uniek en brengt een speciale sfeer met zich mee. Omdat dit plafond vochtbestendig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam is gaat het jarenlang mee. Condensvorming is verleden tijd, omdat de plafondpanelen zich razendsnel aan de omgevingstemperatuur aanpassen. Bovendien kun je kiezen uit een groot aantal verschillende kleuren. En ben je na enkele jaren de kleur zat? Installeer dan eenvoudig nieuwe panelen zonder ingrijpende werkzaamheden.

Spanplafond

Het grote voordeel van een spanplafond is dat je geen naden hebt tot een breedte van maximaal 5.10 meter. De overige voordelen van het spanplafond zijn oneindig: brandwerend, onderhoudsvrij, schimmelwerend, naadloos, vochtwerend, afwasbaar, overschilderbaar én 10 jaar garantie. Dit spanplafond wordt ook nog eens in 1 dag gemonteerd. Je huidige plafond is dus zo vervangen.

Neem contact op

Kom snel langs in een vestiging bij jou in de buurt om onze plafonds te bekijken en laat je overtuigen! Onze adviseurs staan voor je klaar om een passend advies te geven. Zo kun je snel genieten van jouw nieuwe plafond.

€100,- Waardebon

Ontvang nu een accessoirecheque van €100,- bij de aankoop van je badkamer, indien je een afspraak maakt in één van onze vestigingen!

Gratis adviesgesprek