Onderhoudstips

Sani4all geeft graag onderhoudstips. Om er zeker van te zijn dat jouw badkamer mooi en netjes blijft, is het belangrijk de badkamer goed schoon te maken met de juiste schoonmaak artikelen. Wij van Sani4all kunnen je hierin van advies voorzien en ook kun je bij ons terecht voor de juiste schoonmaak artikelen. Op deze manier weet je zeker dat de badkamer altijd perfect blijft. Onderstaand hebben we alvast antwoord gegeven op de meeste gestelde onderhoudsvragen. Doe je voordeel bij onze onderhoudstips.

GRATIS ADVIESGESPREK
shutterstock_1130177555

De onderhoudstips van Sani4all

Kan ik mijn badkamer schoonmaken met agressieve schoonmaak artikelen?
We adviseren je om terughoudend te zijn met agressieve schoonmaakmiddelen, zoals agressieve ontkalkers of chloor. In sommige gevallen kunnen deze schade toebrengen aan jouw nieuwe kranen, wastafelbladen of chroomwerk, waardoor iedere garantie van de leverancier komt te vervallen.

Wat is die doffe laag op de tegels?
Op nieuwe tegels is na het voegwerk soms een doffe laag zichtbaar. Dit wordt ook wel cementsluier genoemd. Deze doffe laag kun je het beste verwijderen door met een droge, ruwe handdoek ronddraaiende beweging te maken. We raden je aan om dit te doen voordat je met het schoonmaken van de badkamer begint. Je kunt eventueel ook cement sluier verwijderaar bij ons kopen. Voor het juiste gebruik lees je hiervoor de gebruiksaanwijzing die op de flacon staat.

Wij hebben hard water, hoe voorkom ik dat mijn kranen niet vast kalken?
In eerste instantie kun je altijd denken om een water ontharder aan te schaffen. Dit apparaat zorgt ervoor dat je geen kalk meer hebt in jouw water. Heb je een thermostaatkraan? Draai de temperatuurknop elke week even van koud naar warm bij een lopende kraan. Zo voorkom je dat het thermo-element van de kraan op een veelgebruikte temperatuurstand gaat vastkalken. Dit is een veelvoorkomende klacht, die je op deze manier eenvoudig kunt voorkomen.

Wij hebben een natuur product aangeschaft, hoe onderhoud ik dit? (denk hierbij aan: Hardstenen wastafel / natuurstenen tegels / echt houten meubelstukken)
Om natuursteen te beschermen moet het geïmpregneerd worden. Wij kunnen je van het juiste impregneermiddel voorzien, zodat je het natuursteen eenvoudig zelf kunt behandelen. Informeer bij ons welk reinigingsmiddel het beste geschikt is voor het natuursteen of marmer in jouw badkamer. Dit is heel belangrijk, aangezien het om een natuurproduct gaat en verkleuring door foutieve behandeling onherroepelijk is. Ditzelfde geldt voor houtproducten zoals massief eiken kasten of afdekbladen van echt hout. Door het hout een coating te geven voorkom je waterkringen of andere vlekken.

1