Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

De voordelen van een inloopdouche

Het is momenteel dé trend in de badkamerwereld: een inloopdouche. Wanneer mensen een nieuwe badkamer in hun huis installeren of hun huidige badkamer een make-over willen geven, is een inloopdouche vaak één van de eerst genoemde eisen. Daarom vertellen we je in dit artikel graag alles over de inloopdouche. Wat zijn de voordelen, en waar moet je rekening mee houden als je kiest voor een inloopdouche? Je leest het hieronder!

Inloopdouche

Geen drempel of opstapje

Wie heeft de sfeervolste badkamer van het land? Een spiegel kan enorm veel met een ruimte doen. Kies je bijvoorbeeld voor een grote spiegel, dan creëer je meer ruimte. Terwijl je met een kleinere spiegel weer een wat meer knus gevoel kunt creëren. In een modernere badkamer kies je eerder voor een strakke, rechthoekige spiegel, waar je voor een knusse sfeer weer eerder voor een ronde vorm kiest. Ook met ingebouwde verlichting in, op of achter je spiegel creëer je helemaal je eigen look.

De veiligheid van een inloopdouche zonder drempel

Vooral voor kinderen, ouderen en mensen met een beperking kan het een groot voordeel zijn om geen drempel in de douche te plaatsen. Een misstap is namelijk snel gemaakt, en we willen natuurlijk niet dat mensen zich bezeren in onze badkamers! Maar een drempelloze doucheruimte is eigenlijk voor iedereen wel veiliger én fijner. Want het gebeurt regelmatig dat mensen hun teen stoten aan een opstaande drempel, of toch uit evenwicht raken doordat zij een drempel over het hoofd zien. Wel belangrijk is om bij het plaatsen van een inloopdouche, tegels te kiezen waar je voldoende grip op hebt. Mocht er behoefte naar zijn, dan kan een inloopdouche altijd uit te breiden zijn met andere elementen die het douchen veiliger maken. Denk aan wandsteunen of gripmatjes binnen en/of buiten de douche. Wij kunnen jouw nieuwe badkamer precies afstemmen op jouw wensen en behoeften!

Het schoonmaken van de inloopdouche

Naast dat een inloopdouche veiliger is dan een douche met een drempel, is deze ook gemakkelijker schoon te maken. Er zijn immers geen hoeken van drempels waartussen zich vuil en aanslag kunnen ophopen. De doorlopende vloer is gemakkelijk droog te krijgen met een trekker en de afvoerroosters zijn gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken. Ook dit zorgt voor minder ongemakkelijke situaties dan in een douche mét drempel.

Een passend design

Wanneer je kiest voor het plaatsen van een inloopdouche in jouw badkamer, gaat er een wereld voor je open. Je kunt ervoor kiezen voor een (gedeeltelijk) open douche, maar ook voor een door glazen wanden afgesloten inloopdouche. De tegels van de badkamervloer kun je door laten lopen in de inloopdouche, mits deze niet te glad worden bij natheid. Het plaatsen van een inloopdouche zonder drempel oogt modern, en zorgt voor en ruimtelijker uiterlijk van je badkamer. Omdat de vloer gewoon doorloopt en je door de glazen wand heen kunt kijken, lijkt het niet alsof de ruimte wordt beperkt door het plaatsen van de douche. Kies voor de vloer die bij jou past, en maak jouw inloopdouche af met de perfecte douchegoot.

Jouw inloopdouche zonder drempels

Een inloopdouche past in iedere badkamer. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden in jouw badkamer of wil je ons brede assortiment aan inloopdouches bekijken? Kom dan eens langs bij een van onze winkels! Onze medewerkers staan graag voor jou klaar om te helpen met het uitvoeren van jouw badkamerwensen. Daarnaast verzorgen wij graag de montage van jouw badkamer. We zien je graag langskomen!

Gratis adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Badkamer onder een schuin dak (2)

Badkamer onder een schuin dak, hoe vind je toch de perfecte indeling?

Lees verder

Voor en nadelen douchebad

De voor- en nadelen van een douchebad

Lees verder

Natuurlijke badkamer moodboard

Zo richt je een natuurlijke badkamer in

Lees verder

Badkamer monteren

Jouw badkamer plaatsen: dit regelen we voor je

Lees verder