Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Een nieuwe badkamer: wat komt er allemaal bij kijken en wat kost het?

Je bent eruit: er komt een nieuwe badkamer! Misschien is je huidige badkamer aan vervanging toe of mag er een compleet nieuwe badkamer in jouw nieuwe huis worden geplaatst. Wat de reden ook is: bij het kopen van een badkamer wil je vast weten wat hierbij komt kijken. Om je hier een beeld van te geven, zetten we voor je op een rijtje wat erbij komt kijken wanneer je een barkamer koopt. Hoe bepaal je bijvoorbeeld voor welke producten je kiest, hoe pak je de montage aan en wat kost jouw nieuwe badkamer? Je leest het hieronder!

Nieuwe badkamer (1)

Jouw badkamerstijl bepalen

Wanneer je een nieuwe badkamer koopt, is dit meestal een van de leukste onderdelen. Er bestaan namelijk veel verschillende soorten badkamerstijlen, waarvan er vast wel een stijl past bij wat jij mooi vindt! Ga je voor een stoere industriële badkamer, een strakke tijdloze ruimte of hou je juist van kleurrijk? Duik een van onze winkels in, laat je online inspireren (bijvoorbeeld op onze website of op Pinterest) en kom erachter welke stijl jouw badkamer mag krijgen. Onze adviseurs nemen je ook graag mee door alle mogelijkheden, waarbij we verschillende badkameropstellingen en materialen zullen bekijken. Zo heb jij genoeg mogelijkheden om te bepalen welke stijl jouw badkamer gaat krijgen!

Badkamerstijl bepalen
Kleurrijke badkamerstijl
Badkamerstijl botanisch

De indeling van jouw nieuwe badkamer

Wanneer je weet wat je mooi vindt, kan je naar indeling van de ruimte kijken. Hierbij is het belangrijk om eerst goed de ruimte in beeld te krijgen en op een rijtje te zetten wat jij belangrijk vindt in de badkamer. Wil je bijvoorbeeld erg graag een toilet op de eerste verdieping, of kan je niet zonder ligbad? Sommige mensen kiezen heel bewust voor een dubbele wasbak of zelfs voor een dubbele douche. Zet daarom op papier wat jij écht belangrijk vindt, en neem dit mee tijdens jouw adviesgesprek. Zo heeft de badkameradviseur meteen een goed beeld van waar rekening mee gehouden moet worden bij het indelen van de badkamerruimte.

De sanitairproducten kiezen

Je weet nu hoe de badkamer ingedeeld gaat worden én in welke stijl jouw badkamerruimte gevuld mag worden. Tijd dus om de producten uit te zoeken en jouw badkamer samen te stellen! We nemen je in onze badkamerwinkel mee door de verschillende merken en materialen. Ga je voor grote of kleine tegels, welke meubels passen helemaal bij jou en met welke accessoires maak je de badkamer helemaal af? Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor jouw nieuwe badkamer. En wist je al dat wij het grootste tegelassortiment van Nederland hebben? Genoeg opties dus!

Indeling nieuwe badkamer
3D-ontwerp nieuwe badkamer

Een 3D-ontwerp van jouw badkamer

Wanneer de producten zijn gekozen, maakt onze adviseur een gratis 3D-ontwerp van jouw nieuwe badkamer. Zo kun je op je gemak digitaal rondkijken in jouw nieuwe badkamerruimte. Al jouw wensen zijn hierin verwerkt en de gekozen producten zie je hierin terug. Wil je toch nog iets anders? Dan bespreken we dat samen. Is de badkamer helemaal naar wens? Dan bestellen we de badkamer en bepalen we samen een leverdatum.

De badkamer laten monteren of zelf plaatsen

Bij Sani4All bieden we altijd aan om jouw badkamer ook te monteren. Dat is heel handig als je zelf niet de expertise in huis hebt om dit precieze werk uit te voeren. Wij werken alleen samen met vakkundige monteurs, waardoor jij er zeker van bent dat jouw badkamer helemaal juist gemonteerd wordt! Bij het monteren van jouw badkamer zijn er een aantal zaken waar we rekening mee houden. Zo moet soms de oude badkamer worden verwijderd en kan het zijn dat leidingen moeten worden verlegd. We komen de ruimte gratis opmeten en plannen vervolgens samen een moment in wanneer de badkamer wordt gemonteerd, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Ga je de badkamer zelf (laten) monteren? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat dit door kundige handen gedaan wordt, want een badkamer monteren is een vak apart!

Badkamer montage kosten
Montagekosten nieuwe badkamer

De kosten van jouw badkamer

Wat natuurlijk ook komt kijken bij het kopen van een badkamer, zijn de kosten hiervan. Hoe worden de kosten van een complete badkamer bepaald? Dat is afhankelijk van meerdere factoren, die we hieronder graag voor je uitlichten.

  • Producten – Hoewel al onze producten van hoge kwaliteit zijn, is er natuurlijk wel prijsverschil tussen merken en materialen. Een grote waskom van natuursteen zal een groter kostenplaatje hebben dan een (zeker ook hele mooie) waskom van keramiek. Hou je van luxe en kies je voor een whirlpoolbad? Ook dit heeft natuurlijk gevolgen voor het eindbedrag.
  • Grootte van de badkamer – In een badkamer van 15 m2 gaan natuurlijk meer tegels en andere producten dan in een badkamer van 6 m2. Hoe groter de badkamerruimte, hoe meer producten en dus hoe hoger de kosten.
  • Montage – De montagekosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Bijvoorbeeld of er leidingen verlegd moeten worden, voor welke producten is gekozen (inbouwkranen zijn bijvoorbeeld meer werk van opbouwkranen) en in welke staat de badkamer verkeert. Meestal komen de kosten voor de montage van jouw badkamer uit tussen de achtduizend en twaalfduizend euro.

Jouw nieuwe badkamer

Wil je weten wat van jouw nieuwe badkamer inclusief montage gaat kosten? Plan dan jouw vrijblijvende adviesgesprek in bij een van onze winkels. Je ontvangt dan persoonlijk advies, een gratis 3D-ontwerp en een offerte voor jouw nieuwe badkamer. Zo weet je meteen waar jij aan toe bent! Wil je zelf alvast de eerste stap zetten? Maak dan bijvoorbeeld een moodboard van jouw badkamerstijl of ga alvast aan de slag in onze online 3D-planner. Dit kan je allemaal meenemen naar jouw adviesgesprek, waardoor onze adviseur precies weet wat jouw wensen zijn.

Tot snel in onze badkamerwinkel!

Plan jouw gratis adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Badkamer onder een schuin dak (2)

Badkamer onder een schuin dak, hoe vind je toch de perfecte indeling?

Lees verder

Voor en nadelen douchebad

De voor- en nadelen van een douchebad

Lees verder

Natuurlijke badkamer moodboard

Zo richt je een natuurlijke badkamer in

Lees verder

Badkamer monteren

Jouw badkamer plaatsen: dit regelen we voor je

Lees verder