Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Hoe benut je een kleine badkamer optimaal?

Heb je een kleine badkamer en beperk de ruimte? Er zijn veel mogelijkheden om een kleine badkamer optimaal te benutten. Zo kan je niet alleen je spullen kwijt, maar oogt je badkamer ook ruimer en niet benauwd. De badkamer is een plek waar jij redelijk wat tijd doorbrengt in je dagelijkse routine. Van douchen en je haar doen tot het tandenpoetsen voor het slapen gaan. Daarom is het belangrijk dat jij je helemaal goed voelt in jouw badkamer, óók als dit een kleine badkamer is. Maar hoe zorg je ervoor dat jij je ontspannen voelt zonder dat je je opgesloten voelt in de kleine ruimte? Wij voorzien je daarom van kleine badkamer inspiratie!

Een kleine badkamer optimaal benutten

Bad of douche?

In een kleine badkamer is er vaak niet de ruimte voor zowel een bad als een douche. Heb je wel de ruimte voor een bad? Combineer dan je bad met een douche, een zogeheten douchebad. Je kan genieten van een bad maar ook gewoon snel onder de douche springen. Mocht je geen ruimte hebben voor een bad of een douchebad spreekt je niet zo aan, dan biedt een inloopdouche uitkomst. Als je hiervoor kiest is het aan te raden om dan een glazenwand of deur te nemen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte groter oogt.

Kleurgebruik kleine badkamer

Kleine badkamer inspiratie: kleurgebruik

Je kunt de badkamerruimte (meestal) niet groter maken, maar wel groter doen lijken. Hierbij is het van groot belang om gebruik te maken van lichte kleuren. Lichte kleuren zorgen namelijk voor een ruimtelijk gevoel. Beschik jij over een groot raam met voldoende daglicht? Dan kun je sneller wat donkerder kleuren gebruiken, omdat je dan al genoeg lichtinval hebt. Is dit niet het geval, houd je tegels dan licht. Ook wanneer je veel kleuren in een kleine badkamer toepast kan het erg rommelig en kleiner ogen. Hoe meer je de ruimte optisch vult, hoe kleiner de ruimte namelijk gaat ogen. In een kleine badkamer is het daarom verstandig om voor twee kleuren te kiezen om rust in de ruimte te creëren.

Verlichting in de kleine badkamer

Goede verlichting is heel belangrijk, en al helemaal in een kleine badkamer. Zoals net al even genoemd zorgen donkere kleuren voor een kleiner ogende ruimte, en lichte kleuren juist voor een groter ogende ruimte. Vanzelfsprekend heeft de hoeveelheid licht in de badkamer hier invloed op, Ook als je geen groot raam in de badkamer hebt, kan je zorgen voor voldoende licht in jouw kleine badkamer. Door bijvoorbeeld in de koof of in het plafond op de juiste plekken verlichting te plaatsen, laat je het plafond hoger lijken. In de complete badkamer Natural Art hiernaast zijn spotjes toepast en op de achterwand is in het plafond ledverlichting aangebracht, wat voor een mooi detail zorgt. Onze adviseurs laten je graag zien hoe je ook in jouw badkamerruimte verlichting slim toepast.

Verlichting in de kleine badkamer

Optimale verwarming

Ook op het gebied van badkamerverwarming is er genoeg kleine badkamer inspiratie. Zo ziet designradiator er niet alleen mooi uit, maar kan deze ook extra rank zijn uitgevoerd én voor extra opbergruimte zorgen. Je kan bijvoorbeeld je (doge) handdoeken over de radiator heen hangen. Doordat de radiator aan de muur of wand hangt, neemt deze nauwelijks ruimte in beslag.

Wil je graag een verwarmde badkamer, maar liever geen radiator? Dan kan je ook kiezen voor een spiegel met infraroodverwarming. Deze spiegels geven genoeg warmte om je badkamer te verwarmen. Daarnaast is de warmte die deze spiegel geeft zeer comfortabel. Een bijkomend voordeel is dat je geen last meer hebt van condens op je spiegel. Wil je optimaal gebruik maken van je spiegel? Neem dan een spiegelkast met infraroodverwarming.

Designradiator
Spiegel met infraroodverwarming

De juiste meubels

In eerste instantie zou je denken dat badkamermeubels je badkamer alleen maar voller maken, maar de juiste meubels zorgen juist voor overzicht in je badkamer. Door bijvoorbeeld voor hangende meubels te kiezen, lijkt de ruimte optisch groter; er is immers meer vloer zichtbaar. Benut daarnaast alle ruimte die je hebt, bijvoorbeeld door te kiezen voor een hoekkast. Natuurlijk hoef je niet in elke hoek een kast te plaatsen, maar door bijvoorbeeld je douche accessoires op te bergen in een hoekmeubel benut je de ruimte optimaal.

Meubels kleine badkamer
Grote spiegels badkamer

Kleine badkamer, grote spiegel

Als je ervoor kiest om een grote spiegel op te hangen, zul je zien dat jouw badkamer ook optisch een stuk groter lijkt. Door de weerspiegeling lijkt het namelijk alsof er nog een extra stuk bij jouw badkamer aanzit. Natuurlijk heb je hierdoor niet meer gebruiksruimte, maar als de ruimte op het oog groter lijkt, voelt de ruimte automatisch ook ruimer aan. Daarnaast zijn er prachtige grote spiegels in steeds meer vormen en varianten te verkrijgen, dus je creëert ook nog eens een prachtig element in de badkamer. Twee vliegen in één klap dus!

Indeling van je kleine badkamer

Hoe jij het beste je kleine badkamer kunt inrichten, is ook afhankelijk van de afmetingen en indeling van jouw badkamer. Heb je bijvoorbeeld een kleine smalle badkamer? Dan kun je het beste de meubels tegen de korte zijdes plaatsen zodat de badkamer wat minder smal oogt. Of laat de vloertegels doorlopen op een van de smalle wanden. Maar ook bij het indelen van een kleine vierkante badkamer kun je slim gebruik maken van de ruimte. Kies dan bijvoorbeeld voor een lichte kleur tegels en combineer dit met donkere accenten, hierdoor creëer je diepte in de ruimte. Zo zijn er verschillende manieren om jouw kleine badkamer in te delen. Voor meer kleine badkamer inspiratie of advies kun je gerust een bezoek brengen aan een van onze badkamerwinkels.

Opzoek naar meer kleine badkamer inspiratie?

Kun jij met deze tips aan de slag of weet jij nu waar je op moet letten bij het uitkiezen van een goede inrichting voor jouw kleine badkamer? Of zou je graag nog wat meer kleine badkamer inspiratie opdoen? Plan dan een bezoek bij een van onze winkels! Hier vind je voldoende kleine badkamer voorbeelden. Je zult zien dat je gemakkelijker tot een beslissing kunt komen met deze tips in je achterhoofd. Daarnaast maakt onze adviseur alle tijd voor je om de beste keuzes te maken voor jouw kleine badkamer. We bekijken samen de materialen en opties, en voorzien je van een gratis 3D-ontwerp van jouw badkamer. Zo zie je meteen hoe de badkamerruimte optimaal benut wordt.

Om extra kleine badkamer inspiratie op te doen hebben wij verschillende stijlen badkamers zoals luxe badkamersbasic badkamers en moderne badkamers. Genoeg keuze dus om van jouw kleine badkamer een heerlijke ontspanningsruimte te maken!

Plan jouw gratis adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

ideale badkamerindelingen

De ideale badkamerindeling

Lees verder

Ventileren van je badkamers

Tips voor het ventileren van je badkamer

Lees verder

Tegelinspiratie voor jouw badkamer (1)

Tegelinspiratie voor jouw badkamer

Lees verder

Img 3092 3

Terrazzo in jouw badkamer

Lees verder