Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Hoe kies ik de juiste tegels bij een badkamer?

Tegels zijn erg bepalend voor de look & feel van een badkamer. In deze ruimte wordt niet alleen de vloer, maar ook de wanden met tegels bezet. Daarbij gaat het om een ruimte waar hoge eisen aan de tegels worden gesteld. Denk hierbij aan hoge vochtigheid, de antislip-waarde en op het gebied van hygiëne. In dit artikel geeft Sani4All tips hoe je de juiste tegels voor in de badkamer kiest.

De Juiste Tegels Bij Je Badkamer

Groot of klein

Kiezen tussen grote of kleine tegels is in grote lijnen kiezen voor het ruimtelijke gevoel. Grote tegels zorgen ervoor dat je badkamer veel groter lijkt dan ze in werkelijkheid is. Ze zijn ook makkelijker te onderhouden en dus hygiënischer, want ze hebben minder voegen waar vuil in kan terecht komen. Daarnaast hebben grotere tegels een verhoogde antislip-waarde.

Licht of donker

Hoe lichter de kleur van je tegels, hoe ruimtelijker het gevoel. Houd er bij het kiezen van je tegels altijd rekening mee dat lichtinval een invloed heeft op je kleurwaarneming. Een tegel in een uitstekend verlichte toonzaal, ziet er dus mogelijk anders uit in een badkamer met weinig licht of enkel kunstlicht. Wil je een knusse sfeer? Dan is een donkere tegel zeker een oplossing.

Natuursteen of keramisch

Keramische tegels zijn erg onderhoudsvriendelijk en slijtvast, maar kunnen vaak niet tippen aan de charme en het karakter van natuursteen. Hoewel niet elke soort natuursteen geschikt is voor gebruik in de badkamer, zijn er steeds meer toepassingen mogelijk. Zo kan je ook in je badkamer genieten van de authenticiteit van natuursteen.

Vragen

Heb je nog vragen over de badkamertegels? Bezoek dan snel onze winkel. We maken een gratis 3D-ontwerp, bieden je advies en inspiratie en hebben lekkere koffie. Directe vragen of reageren op dit artikel? Stel ze via Facebook, Twitter of e-mail.

 

 

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

ideale badkamerindelingen

De ideale badkamerindeling

Lees verder

Ventileren van je badkamers

Tips voor het ventileren van je badkamer

Lees verder

Tegelinspiratie voor jouw badkamer (1)

Tegelinspiratie voor jouw badkamer

Lees verder

Img 3092 3

Terrazzo in jouw badkamer

Lees verder