Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Rustgevende kleuren in de badkamer

In deze blog vertellen we je welke rustgevende kleuren jouw badkamer tot een heerlijke wellnessruimte omtoveren. De badkamer is namelijk de ideale ruimte om even heerlijk tot rust te komen. Een verfrissende douche, een lekker warm bad of gewoon even opfrissen in de ochtend; allemaal momenten waarop het fijn is om rustgevende kleuren om je heen te hebben. De kleuren in je omgeving hebben namelijk veel invloed op hoe je je voelt. Je kunt je vast voorstellen dat een  badkamer met pimpelpaars bad en knalgele muren wat anders met je doet dan een ruimte waarin zachte kleuren en natuurlijke materialen zijn verwerkt. Maar welke kleuren zijn nu écht rustgevend? We lichten de meest trendy rustgevende kleuren voor in de badkamer voor je uit.

Badkamer groen natuurlijk

Blauw voor verfrissende kalmte

Een felle kleur blauw is natuurlijk niet erg rustgevend (maar kan ook erg mooi zijn!), maar er zijn veel blauwtinten die wél dat wellnessgevoel meegeven. Vooral de lichtere blauwtinten hebben een fijne, verfrissende look. De kleur staat daarnaast bekend om de rustgevende werking. Een populaire kleur in de slaapkamer, maar juist daarom ook erg geschikt voor wanneer je in de badkamer helemaal tot rust wil komen. Blauw wordt daarnaast vaak geassocieerd met een blauwe lucht, of het blauw van de zee. Wil je het gevoel van een rustgevende stranddag evenaren in de badkamer, gewoon bij jou thuis? Kies dan voor blauw als rustgevende kleur in de badkamer.

Blauwe badkamertegels
Blauwe tegels badkamer visgraat
Roze met goud badkamer
Roze badkamer

Roze voor een zachte look

Roze is van zichzelf al een hele zachte, rustgevende kleur voor in de badkamer. Veel mensen associëren deze kleur dan ook met rust en een bepaalde zachtheid. Kies jij voor roze in de badkamer? Ga dan bijvoorbeeld voor prachtige roze tegels, of kies voor roze onbetegelde muren. Hoe je de kleur roze in jouw badkamer verwerkt bepaalt natuurlijk hoe rustgevend het eindresultaat zal worden. Roze is een kleur waarbij je alle stress even heerlijk van je af kunt laten glijden en de dag in alle rust kunt eindigen of juist beginnen.

Groen voor natuurlijke rust

Nog zo’n veelzijdige rustgevende kleur in de badkamer: groen. Ook deze kleur is op verschillende manieren in de badkamer te verwerken. Denk aan zachtgroene tegels die in visgraatmotief op de muur worden geplaatst, of juist grotere tegels voor een zachte look. Ook planten hebben een hele fijne rustgevende werking in de badkamerruimte. Zorg er wel voor dat je planten kiest die echt geschikt zijn voor in de badkamer. Groen in de badkamer zorgt voor een natuurlijke sfeer en geeft rust en stilte in de ruimte.

Natuurlijke badkamer groen
Badkamer groene wand
Beige badkamer zwart
Beige badkamer met wit

Grijs- en beigetinten voor een zachte basis

Liever niet veel kleur in de badkamer, maar wel die heerlijk rustgevende uitstraling? Kies dan voor tinten als zachtgrijs, beige of taupe. Deze kleuren zijn licht en geven een zachte basis aan de badkamer. Een tijdloze keuze die een prachtige, rustgevende sfeer met zich meebrengt. Creëer een serene en elegante sfeer in de badkamer met tegels en badmeubels in zachte grijs- en beigetinten.

Rustgevende kleuren combineren in jouw badkamer

Weet je al welke rustgevende kleur je in jouw badkamer wil? Dan kan je ook alvast gaan nadenken over hoe je deze kleur win combineren. Plaats je de kleur op één of meerdere muren, of misschien wel op de vloer? En kies je dan voor meubels in dezelfde kleur, of combineer je jouw gekozen kleur juist met bijvoorbeeld houtlook of wit? Samen met jouw persoonlijke badkameradviseur kom jij tot het perfecte ontwerp van jouw rustgevende badkamer. Met het grootste tegelassortiment van Nederland vinden we altijd de tegels in de kleur, vorm en stijl die helemaal bij jou past. Vind jouw inspiratie op onze website en plan direct jouw gratis en vrijblijvende adviesgesprek in bij een van onze badkamerwinkels!

Plan jouw adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Badkamer aaldering nijmegen (zevenaar)

Badkamer in de jaren '30 stijl

Lees verder

Verlichting in de badkamer (1)

Verlichting in de badkamer

Lees verder

Vierkante badkamer (2)

Tips voor het indelen van een vierkante badkamer

Lees verder

Kopen van een badkamer

Waar moet je aan denken na het kopen van een badkamer?

Lees verder