Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Tips in de strijd tegen schimmel in de badkamer

Fijn die nieuwe badkamer, alles is schoon en schittert. Maar dan ga je de badkamer gebruiken. En nog een keer, en nog een keer. Dan begint je wat op te vallen. De tegels schitteren niet meer zoals ze dat deden en de voegen zijn niet meer schoon. En in de hoekjes zie je grijze plekken ontstaan: schimmel. Behalve dat het ongezond is, ziet het er ook niet uit! Hoe kan dat nu?

Hoe voorkom ik schimmel in de badkamer?

Beperk schimmel tot minimum

Hoe goed je ook doorlucht; toch schimmel in de badkamer. Poetsen helpt altijd. Maar wat nu als je schimmel met een paar simpele tips tot een minimum kan beperken? Dat zou enorm schelen. Sani4All helpt je in de strijd tegen schimmel in jouw badkamer. Voorkom schimmel in plaats van herhaaldelijk schoonmaken. Wij geven praktische tips om dit te realiseren!

Tip 1: Een waterafstotende vloer

Schimmels vormen zich vooral in poreuze oppervlakten. Met name de vloer en het plafond zijn kwetsbaar. Uiteraard zorgen grotere tegels voor minder voegen en logischerwijs voor een verminderde kans op schimmelvorming. Echter, is een andere tip om de voegen schimmelvrij, oftewel waterafstotend, te maken. Sani4All heeft verschillende producten om hiervoor te zorgen. Onze adviseurs kunnen je hierin uiteraard voorzien van het juiste advies.

Tip 2: Waterafstotende muren en tegels

Zoals de vloer vatbaar is voor schimmel, geldt dat ook voor de tegels aan de muur. De tips gelden ook voor muren en hun tegels. Ook geldt hierbij dat minder voegen in het tegelwerk schimmels minder kans bieden. Het belangrijkste is dat water geen kans krijgt. Goed kitwerk is hierbij essentieel. Zorg dat de randen en richels voorzien zijn van een strakke en waterafstotende kitrand en dat het zonder onderbrekingen aansluit op het tegelwerk.

Tip 3: Luchtkwaliteit optimaliseren

Ook luchtcirculatie is erg belangrijk. Het is van belang om de luchtkwaliteit zo goed mogelijk te houden door middel van het stimuleren van luchtstromen. Dit kan door gewoon een raam open te zetten in de ruimte. Alleen heeft niet iedereen een raam in haar badkamer. In dit geval is het belangrijk dat er een mechanische luchtstroom mogelijk is. Het meest voorkomende voorbeeld is een ventilatiesysteem door middel van afzuiging. Zorg er ook voor dat deze naar behoren werkt.

Tip 4: Schimmelvorming verwijderen

Er is altijd kans dat een poetsdoek niet op kan tegen de schimmel. zit waarschijnlijk op de plaatsen waar je slecht bij kan of voorgaande tips zijn niet goed uitgevoerd. Wij kunnen je adviseren welke producten het meest geschikt zijn om deze schimmels alsnog te verwijderen. Hierin zijn tevens milieuvriendelijke producten verkrijgbaar. Er zijn een aantal zeer goed werkende producten verkrijgbaar. Gebruik altijd de juiste producten om schimmels te verwijderen.

Nog vragen?

Heb je na het lezen van al deze tips nog vragen? Neem dan contact met ons op via info@sani4all.nl of zoek op een winkel bij jou in de buurt.

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Radiator in je badkamer

Radiatoren in je badkamer

Lees verder

ideale badkamerindelingen

De ideale badkamerindeling

Lees verder

Ventileren van je badkamers

Tips voor het ventileren van je badkamer

Lees verder

Tegelinspiratie voor jouw badkamer (1)

Tegelinspiratie voor jouw badkamer

Lees verder