Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Tips voor het verbouwen van de badkamer

De zon vindt haar weg weer naar binnen; nu het weer lente is zien veel mensen de kans om hun huis een goede make-over te vinden. Zo ook de badkamer. Zeker nu vele van ons hele dagen thuis zitten, valt ons oog vaak op de dingen die we graag anders zien in huis. Is jouw badkamer aan vervanging toe? Dan is het belangrijk dat je weet hoe je hierin te werk kunt gaan. Daarom geven we jou 6 tips voor het verbouwen van de badkamer, zodat jij straks van jouw droombadkamer kunt genieten!

Badkamerverbouwing

5 tips voor het verbouwen van de badkamer

Wanneer je hebt besloten dat je dingen anders wil in jouw badkamer, is het zaak om te bedenken hoeveel elementen je wil vervangen. Soms is het vervangen van de douche al voldoende, of het vervangen van een bad-douchecombinatie voor een inloopdouche. Maar in andere gevallen kan het vervangen van de gehele badkamer een goede optie zijn. Bijvoorbeeld wanneer je een huis hebt gekocht en de badkamer in zijn geheel naar eigen stijl en wens wil creëren. Bedenk je van tevoren goed wat je wil verbouwen, zodat je hier later niet tegenaan hoeft te lopen!

1. Breng de wensen in beeld

Iedere smaak is uniek. Belangrijk is dus om helder voor ogen te hebben wat jouw wensen zijn. Probeer daarvoor zoveel mogelijk bronnen van inspiratie te vinden. Zo kun je een bezoek brengen aan een van onze vele winkels, of onze badkamers en losse onderdelen op onze website bekijken. Maar het kan ook helpen om magazines door te spitten en bijvoorbeeld een moodboard te maken. Weet je ongeveer wat je wil? Probeer dit dan eens in beeld te brengen in onze gratis 3D-tool. Of laat onze specialisten gratis een 3D-ontwerp op maat maken, op basis van jouw wensen. Zo heb je direct een realistisch beeld van de mogelijkheden van jouw badkamer!

2. De juiste elementen

Naast de stijl van de badkamer, is het van belang om te weten welke elementen je in je nieuwe badkamer wil. Waar de ene persoon een moord doet voor een bad in de badkamer, gaat de ander liever voor een luxe inloopdouche. Daarnaast kan een (groot) gezin baat hebben bij twee wastafels. Over ieder element in jouw nieuwe badkamer dien je dan ook goed na te denken. Bepaal dus goed welke elementen je écht in de badkamer wil, en baseer hierop de indeling. Zo kan iedereen straks genieten van een praktische én mooie badkamer.

3. Tegelwerk

Geen badkamer is compleet zonder goed tegelwerk. Omdat het grootste oppervlak van de badkamer betegeld zal worden, is het zeker van belang dat de tegels die je kiest passen bij jouw wensen. Ook hierbij kan het leuk en handig zijn om een moodboard te maken en veel inspiratie te zoeken. Bekijk eens hoe anderen verschillende tegels combineren met afwisselende badkamerstijlen. En wees vooral niet bang om advies te vragen wanneer het aankomt op badkamertegels. Want hier komen meer zaken bij kijken dan veel mensen verwachten. Welk materiaal kies je bijvoorbeeld, hoe groot moeten de tegels zijn en kies je voor dezelfde tegels of wissel je af? De juiste badkamertegels kunnen de sfeer in jouw badkamer maken of breken. Wees hier dus lekker kritisch op.

4. Extra luxe

Weet je welke elementen je in de badkamer wil, en welke stijl de voorkeur heeft? Dan kun je aan extra elementen gaan denken, die jouw badkamer meer luxe geven. Kies bijvoorbeeld voor een whirlpool bad, of een heerlijk ontspannende sunshower. Het is zo gek nog niet te bedenken of het is mogelijk. Ook in jouw badkamer! Bekijk onze luxe producten maar eens op onze website, of bezoek een van onze showrooms. Onze specialisten vertellen je graag alles over de extra luxe die jij aan je badkamer kunt toevoegen.

5. Verlichting

Ook zeker niet onbelangrijk: de verlichting in jouw badkamer. Wanneer je je ’s ochtends opfrist voor de spiegel, wil je jezelf natuurlijk wel goed kunnen zien. En wanneer je in bad ligt wil je niet recht in een felle lamp kijken. Daarom is het belangrijk om de verlichting goed te plaatsen. Daarnaast zijn er veel verschillende mogelijkheden, zoals spiegels met ingebouwde ledverlichting. Bekijk vooral alle mogelijkheden, en bedenk je welke verlichting ideaal is voor in jouw badkamer.

Jouw badkamer verbouwen?

Ben je van plan om jouw badkamer te verbouwen? Dan hopen we dat bovenstaande tips je iets vooruit hebben geholpen! Uiteraard ben je ook van harte welkom bij een Sani4All winkel bij jou in de buurt. Onze specialisten staan hier graag voor je klaar, om jou persoonlijk te adviseren over en helpen bij het verbouwen van jouw badkamer. Zo zorgen wij er samen voor dat jij straks heerlijk kunt genieten van jouw droombadkamer.

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Badkamer onder een schuin dak (2)

Badkamer onder een schuin dak, hoe vind je toch de perfecte indeling?

Lees verder

Voor en nadelen douchebad

De voor- en nadelen van een douchebad

Lees verder

Natuurlijke badkamer moodboard

Zo richt je een natuurlijke badkamer in

Lees verder

Badkamer monteren

Jouw badkamer plaatsen: dit regelen we voor je

Lees verder