Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Voor- en nadelen van een zwart toilet

Zwarte toiletten zijn een echte trend, steeds meer mensen stappen over van een wit toilet naar een zwart toilet. Er komen dan ook steeds meer mogelijkheden op de markt, denk bijvoorbeeld aan een mat zwart toilet. Ga je een zwart toilet kopen of overweeg je dit te doen? Lees dan deze blog! We hebben de opties en voor-en nadelen van een zwart toilet voor je op een rijtje gezet.

Zwart toilet

Hoeveelheid zwart

Zwarte toiletten zien we pas de laatste jaren verschijnen in toiletruimtes. Er is dus wat minder inspiratie voor te vinden dan witte toiletten. Het kan dus lastig zijn om te beslissen hoe je de ruimte waar het toilet in komt in te richten. Als je voor een zwart toilet gaat kan je er voor kiezen om dit bijvoorbeeld terug te laten komen in het andere sanitair, dus een zwarte wasbak en een zwarte fontein. Belangrijk is dat je goed naar de ruimte kijkt waar de toiletpot komt te staan. Komt hier weinig licht binnen? Dan kan je beter de rest van de ruimte een lichte kleur geven.

Hoeveelheid zwart toilet
Combineren zwart toilet

Combineren

Zoals hierboven benoemd wordt hoef je niet alles in het toilet zwart te maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een zwart toilet, met een zwarte fontein en een zwarte wastafel in combinatie met wanden in een lichte kleur. Daarnaast is deze kleur zeer goed te combineren met beton, steen of hout. Deze materialen geven je toilet ook een extra luxe en exclusieve uitstraling.

Voordelen zwart toilet

Een zwart toilet kent een aantal (grote) voordelen:

  • Een zwart toilet kleedt, net zoals met kleding, af. Door te kiezen voor een zwart toilet oogt het toilet kleiner en de ruimte groter.
  • In een zwart toilet pot zie je vlekken een stuk minder goed dan bij witte toiletten. Dit betekent natuurlijk niet dat het niet schoongemaakt hoeft te worden, maar het toilet oogt wel een stuk schoner.
  • Het grootste voordeel is de look van het toilet. Wil je een moderne of industriële uitstraling in je toilet? Dan is het (mat) zwarte toilet echt iets voor jou.
Voordelen zwart toilet
Nadelen zwart toilet

Nadelen zwart toilet

Een zwart toilet heeft niet alleen maar voordelen, er zitten ook een paar nadelen aan:

  • Zowel stof als kalk valt meer op in en op het toilet. Stof heb je met een doek natuurlijk zo verwijderd, maar kalk is lastiger te verwijderen. Zeker op plekken waar er veel kalk in het water zit is het misschien niet aan te raden om een zwart toilet te kopen.
  • Een zwart toilet schoonmaken is ook wat lastiger dan een wit toilet, het wordt namelijk afgeraden om chloor te gebruiken. Chloor laat een witte waas achter in het milieu.

Toilet inspiratie

Ben je op zoek naar toilet inspiratie voor jouw zwarte badkamer of toilet? Of weet je al precies hoe jouw droomtoilet eruit moet komen te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droombadkamer kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen complete toilet ontwerpen.

Persoonlijk zwart toilet advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Bij Sani4All bieden we badkamers en toiletten voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer of toilet. Samen gaan we op zoek naar jouw droomtoilet!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

ideale badkamerindelingen

De ideale badkamerindeling

Lees verder

Ventileren van je badkamers

Tips voor het ventileren van je badkamer

Lees verder

Tegelinspiratie voor jouw badkamer (1)

Tegelinspiratie voor jouw badkamer

Lees verder

Img 3092 3

Terrazzo in jouw badkamer

Lees verder