Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Welke kleuren kies ik in mijn badkamer

Sommige mensen houden van een strak witte badkamer, waar anderen niet genoeg kleur in hun ruimte kunnen hebben. Kleur is iets heel persoonlijks. Vandaar dat het belangrijk is dat jij je helemaal goed voelt bij de kleurkeuze van jouw badkamer.

Kleuren Sani4all

De juiste sfeer in jouw badkamer

Voor een groot gedeelte kun je de kleur van jouw badkamer bepalen door de keuze van de muren en vloer van de ruimte. Wanneer je kiest voor verf op de muur heb je oneindig veel mogelijkheden in de kleuren. Kies je voor tegels, dan kun je weer creatief zijn met patroontjes en combinaties Of kies juist voor een strakke moderne tegel, voor een rustige uitstraling. Door hierin de keuzes te maken die compleet passen bij jouw stijl en smaak, zal jouw badkamer in de basis al de perfecte sfeer uitstralen.

Kies jouw kleur

De badkamer is voornamelijk een plek waar je even tot rust kan komen en kunt ontspannen. Daarom kiezen veel mensen voor kleuren die een bepaalde rust en kalmte uitstralen. Vooral lichte kleuren kunnen hieraan bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan deze Seagreen Mediterranea wandtegels waarbij je je op een rustig blauw strand waant. Of voor de robuuste, bruine Factory tegels voor een stoere maar toch rustieke uitstraling.

Kleuren combineren

Bij het combineren van kleuren, is het belangrijk om dit zorgvuldig te doen. De volgende drie opties geven een basis voor het kiezen van de kleuren voor in jouw badkamer:

1. Speels

Hou je wel van een gedurfde, speelse kleurencombinatie? Kies dan voor kleuren die ver van elkaar weg liggen. Bijvoorbeeld blauw en oranje, of paars en geel. Door de twee of meerdere kleuren te combineren, creëer je een speelse ruimte. Dit kunnen felle kleuren zijn, maar je kunt ook kiezen voor minder aanwezige tinten. Net wat jij mooi vindt ogen!

2. Eén kleur

Hou je ervan om één kleur te hanteren? Zorg er dan voor dat je één tint als basis kiest, en combineer deze met donkerdere en lichtere varianten hiervan. Zo creëer je een eenheid in de ruimte, waarbij je op een subtiele manier toch voor afwisseling zorgt.

3. Harmonie

Wil je geen contrasterende kleuren, maar meer afwisseling dan één kleur? Kies dan voor kleuren die dicht bij elkaar liggen, en vul jouw badkamer met alle tinten die hier tussenin zitten. Zo kun je kiezen voor een badkamer met okergele en olijfgroene tinten, of ga voor de zachte combinatie van zeeblauw en mintgroen.

Persoonlijk advies

We kunnen je echt nog heel veel meer over kleuren vertellen, maar dan kunnen we beter een boek schrijven. Ben je geïnspireerd en wil je op zoek naar de perfecte kleurencombinatie voor in jouw badkamer? Kom dan eens langs in een van onze winkels. Onze specialisten kijken en denken met jou mee, zodat jouw nieuwe badkamer straks straalt in de mooiste kleuren. We zien je graag verschijnen! Kijk voor meer inspiratie en kleuren van onze badkamerstijlen op onze website bij bijvoorbeeld luxe badkamer, design badkamer, kleurrijke badkamer of een van onze andere stijlen.

Gratis adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Badkamer onder een schuin dak (2)

Badkamer onder een schuin dak, hoe vind je toch de perfecte indeling?

Lees verder

Voor en nadelen douchebad

De voor- en nadelen van een douchebad

Lees verder

Natuurlijke badkamer moodboard

Zo richt je een natuurlijke badkamer in

Lees verder

Badkamer monteren

Jouw badkamer plaatsen: dit regelen we voor je

Lees verder