Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Kleuren badkamer

Welke kleuren zijn geschikt in jouw badkamer?

Kleuren hebben een groot effect op de uitstraling en sfeer van je badkamer. Waar de ene kleur zorgt voor een ruimtelijke uitstraling, kan de andere kleur je badkamer juist kleiner laten ogen. Je wil natuurlijk zoveel mogelijk uit je nieuwe badkamer halen, dus de kleurkeuze is daarin heel belangrijk. Daarom leggen we in deze blog uit welke effecten kleuren hebben en welke kleuren geschikt zijn voor jouw nieuwe badkamer.

Lichte kleuren

Lichte kleuren zorgen er vaak voor dat de ruimte groter oogt. Zeker als je veel lichtinval hebt wordt dit ruimtelijke effect versterkt. We zien dus ook vaak dat in kleine badkamers gekozen wordt voor lichte tegels en sanitair. Daarnaast zorgen lichte kleuren voor een ontspannen en rustige uitstraling. Bij lichte kleuren wordt er snel aan wit gedacht, maar ook kleuren zoals beige en lichtgrijs zijn geschikt om je badkamer groter te laten ogen. Vind je een badkamer met alleen maar lichte kleuren wat te veel van het goede? Dan kan je dit combineren met gekleurde accessoires en meubels. Zo heb je een lichte basis die de ruimte groter doet lijken én breng je sfeer aan met details.

Lichte kleuren badkamer
Donkere kleuren badkamer

Donkere kleuren

Waar lichte kleuren een ruimtelijk effect hebben, zorgen donkere kleuren er snel voor dat een ruimte kleiner oogt. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor verschillende soorten afmetingen of vormen tegels. Door de variatie creëer je, ondanks de donkere kleuren in de badkamer, toch een ruimtelijk effect. Als je een lange of hoge badkamer hebt, kunnen donkere kleuren juist ook heel geschikt zijn. Een donker plafond zorgt ervoor dat de ruimte lager oogt en een donkere achterwand laat je ruimte minder lang ogen.

Koude kleuren

Naast de invloed op het ruimtelijke gevoel van de badkamer, hebben kleuren ook invloed op de gevoelstemperatuur. Zo is er een verschil tussen warme en koude kleuren. Bij koude kleuren kun je bijvoorbeeld denken aan blauw en groen. Deze kleuren zorgen ervoor dat de ruimte kouder aan kan voelen, dit is een psychologisch effect. Het voordeel is dat koude kleuren een kalme en ontspannen sfeer creëren. Bij een badkamer waar veel zonlicht binnenkomt kan je dus ook juist voor koude kleuren kiezen. Je hebt dan de zon die zorgt voor het warme effect en de koude kleuren die ontspanning creëren.

Koude kleuren badkamer
Warme kleuren badkamer

Warme kleuren

Warme kleuren zijn dus de kleuren die zorgen voor warmte in de badkamer. Bij deze kleuren kan je denken aan rood, oranje en geel. Ook alle kleuren die ontstaan bij het mengen van de drie kleuren vallen onder warme kleuren. Je kan hierbij bijvoorbeeld ook denken aan zachtroze en terracotta. Misschien vind je alleen warme kleuren in de badkamer wat te veel, dan kan je ook kiezen voor een combinatie met wit.

Contrast creëren

Naast lichte kleuren, zorgt ook contrast voor een ruimtelijk effect. Hierbij gaat het dus om een zacht contrast. Daarmee wordt bedoeld dat de overgang van de kleur niet te groot en dus niet te hard moet zijn. Je kan er dus voor kiezen om een combinatie te maken van verschillende lichte kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan beige wandtegels in combinatie met een houtlook badmeubel.

Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer en vind je het lastig om te bepalen welke kleuren geschikt zijn voor jouw badkamer? Kijk dan eens naar onze tips & trends of maak een afspraak bij een van onze winkels. We bieden bij Sani4All veel inspiratie en hebben we een ruim assortiment aan stalen van kleuren en materialen. Je kan deze eenvoudig bij elkaar leggen, zodat je kan zien of het aan je wensen voldoet. Samen gaan we opzoek naar jouw droombadkamer.

Contrast creëren badkamer

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Natuurlijke badkamer groen

Rustgevende kleuren in de badkamer

Lees verder

Sfeerbeeld

Optimaal tot rust komen in jouw badkamer

Lees verder

Badkamertrends 2023

De badkamertrends voor 2023

Lees verder

Combineren tegels badkamer

De mooiste badkamertrends

Lees verder