Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Zelf badkamertegels leggen: 5 tips

Tegels in badkamer zijn praktisch: je hebt de keuze uit vele verschillende designs, veel opties in materiaal vorm en kleur en tegels zijn gemakkelijk schoon te houden en bieden een maximale bescherming tegen vocht. Niet voor niets is bijna elke badkamer wel voorzien van badkamertegels. Heb jij de mooiste tegels gekozen voor in jouw badkamer? Gefeliciteerd! Nu kun je ervoor kiezen om deze tegels te laten leggen, maar je kunt ook zelf de tegels in jouw badkamer leggen. Wanneer je hiervoor kiest, is het belangrijk om te weten hoe je het best te werk kunt gaan. Daarom geven we je een stappenplan voor het leggen van badkamertegels, zodat jij goed te werk kunt gaan.

Badkamertegels

Stappenplan voor het zelf leggen van badkamertegels

  1. Kies de tegels. Zorg ervoor dat je de tegels kiest die praktisch zijn in jouw badkamer en voldoen aan jouw stijlwensen. Bij het kopen van de tegels is het van groot belang om zeker te controleren dat alle tegels in de juiste kleur en afmetingen zijn. Zo weet je zeker dat je halverwege het leggen niet voor verrassingen komt te staan.
  2. Zorg ervoor dat je weet hoeveel tegels je nodig hebt. Dit doe je door de oppervlakte van jouw badkamer op te meten en te berekenen hoeveel tegels je hiervoor nodig hebt.
  3. Zorg ervoor dat het vloeroppervlak schoon, barstvrij en helemaal vlak is. Alleen dan kun je een strakke tegelvloer leggen.
  4. Maak een legplan. Ga je de tegels recht leggen, of diagonaal? En wissel je af in kleur en/of vorm? Zorg ervoor dat je weet hoe en waar je begint en op welke wijze je de tegels het best kunt leggen. Zo behaal jij het mooiste resultaat.
  5. Tijd om de tegellijm te maken! Op de verpakking hiervan staat beschreven hoe je dit doet. Zorg ervoor dat je deze regels juist opvolgt, voor het beste resultaat.
  6. Wanneer de lijm op juiste wijze is gemengd, kun je de tegellijm aanbrengen. Hierbij adviseren wij om recht tegenover de deur beginnen, en de tegellijm aanbrengen met een troffel. Met een lijmkam kun je de lijm gelijk verdelen. Belangrijk is om deze hierbij goed aan te duwen.
  7. Nu kun je beginnen met tegels leggen! Duw na iedere gelegde tegel een voegkruisje tegen de hoek aan. De overtollige lijm kun je wegvegen met een vochtige spons.
  8. Zet af en toe even een stapje naar achter, om te controleren of de tegels nog recht lopen.
  9. Eenmaal bij de muren aangekomen, moet je de randen op maat snijden. Handig is om dit eerst af te tekenen met een viltstift. Het breukvlak dient hierbij in de hoek te komen. Met een tegelsnijder kun je de tegel op maat snijden. Lastige vorm? Gebruik dan een profielmal.
  10. Nu komt het voegen van de vloer. Dit doe je pas wanneer de lijm helemaal uitgehard is. Hiervoor kun je een kant-en-klaar voegmiddel gebruiken, of een voegmiddel waaraan je zelf nog water dient toe te voegen. Doe dit snel, en verwijder de voegmiddelrestanten op nauwkeurige wijze.

Jouw badkamertegels leggen

Wij wensen je namens Sani4All heel veel succes met het leggen van jouw badkamertegels! Heb je nog vragen, of wil je graag persoonlijk advies voor het leggen van jouw badkamertegels? Of wil je toch liever jouw badkamertegels laten leggen? Neem dan gerust contact met ons op, of bezoek een van onze winkels. Wij denken graag met jou mee en geven tips voor jouw situatie. Want iedere badkamer is toch anders, en tegels kunnen op vele manieren goed gelegd worden. We staan graag voor jou klaar!

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

ideale badkamerindelingen

De ideale badkamerindeling

Lees verder

Ventileren van je badkamers

Tips voor het ventileren van je badkamer

Lees verder

Tegelinspiratie voor jouw badkamer (1)

Tegelinspiratie voor jouw badkamer

Lees verder

Img 3092 3

Terrazzo in jouw badkamer

Lees verder