Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Antislip tegels: een ongeluk zit in een klein hoekje

Mooie glanzende vloertegels op de badkamer; ze zien er prachtig uit, maar ze zijn helaas ook glad. Hoe vaak hoor je niet dat iemand in de badkamer is uitgegleden of is gevallen? Met een antislip tegel kan je dit soort ongelukken voorkomen. De keuze voor een antislip tegel wordt dan ook ten zeerste aanbevolen.

Antislip tegels

Wat houdt R-waarde in?

Antislip tegels worden vaak omschreven met een R-waarde, maar wat geeft deze R-waarde aan? De R-waarde geeft de mate van stroefheid weer. De R staat voor Rutsch, dat in het Duits uitglijden betekent. Hoe hoger de R-waarde, hoe stroever de tegel en dus hoe hoger de antislipwaarde. De badkamer is vaak de natste ruimte in het huis, daarom wordt aangeraden een tegel te gebruiken met een hoge antislipwaarde. Geadviseerd wordt om een R-waarde van 11 of hoger te kiezen. In de afbeelding hieronder worden de R-waarden weergegeven met de daarbij behorende hellingshoek.

Enige side note is wel: Hoe hoger de R-waarde hoe moeilijker de tegel is schoon te maken. Dit komt omdat deze tegels vaak meer reliëf bevatten.

R-waarde antislip tegel
Onderhoud antislip tegel

Onderhoud

Antislip tegels vertonen dus vaak meer reliëf, hierdoor zijn deze tegels wat gevoeliger voor vuil en hebben in de praktijk intensiever onderhoud nodig dan vlakke tegels. Het is hierbij vooral belangrijk om de schoonmaak materialen af te stemmen op het reliëf van de vloer. Je kan bijvoorbeeld denken aan een hoogpolige mop of een borstel die zich aan kan passen aan het profiel van de vloer.

Door het reliëf in de tegels blijft er meer water op achter dan op een vlakke tegel. Hierdoor duurt het langer voordat de vloer opgedroogd is, dit kan ervoor zorgen dat kalk, vuil en zeepresten zich sneller ophopen. De vloer drogen na gebruik vermindert de vuilophoping. Hiervoor kan je gewoon een droge handdoek of een trekker gebruiken. Mocht er toch sprake zijn van aangehecht vuil kan je je vloer schoonmaken met een oplossing van water met een tegelreiniger of kalkverwijderaar.

Soort tegels

Antislip tegels met reliëf hebben dus een aantal nadelen, maar er is ook een andere optie. Je kan je tegels laten behandelen met speciale coatings. Deze zorgen ervoor dat de tegels een stroef laagje krijgen. Over het algemeen laten deze behandelingen een (bijna) onzichtbare laag achter. Doordat er geen (diep) reliëf in de tegel zit zijn de tegels makkelijk schoon te maken. De coating kan niet alleen aangebracht worden op nieuwe tegels, maar ook op de huidige tegels in de badkamer.

Soorten antislip tegels

Badkamer inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe droombadkamer met antislip tegels eruit komt te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je badkamer? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D-planner gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete badkamer.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Bij Sani4All bieden we badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Badkamer onder een schuin dak (2)

Badkamer onder een schuin dak, hoe vind je toch de perfecte indeling?

Lees verder

Voor en nadelen douchebad

De voor- en nadelen van een douchebad

Lees verder

Natuurlijke badkamer moodboard

Zo richt je een natuurlijke badkamer in

Lees verder

Badkamer monteren

Jouw badkamer plaatsen: dit regelen we voor je

Lees verder