Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Antislip tegels: een ongeluk zit in een klein hoekje

Badkamertegels zijn er in alle soorten, kleuren en formaten. Maar veel van die badkamertegels kennen wel een nadeel: ze kunnen heel glad worden. Zeker als de tegels nat zijn, kun je er makkelijk over uitglijden. Hoe vaak hoor je het wel niet dat er iemand is uitgegleden en gevallen is in de badkamer? Gelukkig is daar een oplossing voor, er zijn namelijk antislip tegels. Ben je benieuwd wat dit precies is? Lees dan snel verder!

Antislip tegels

Verschillende soorten antislip tegels

Naast dat we allerlei verschillende soorten antislip tegels aanbieden, zit er ook verschil in de stroefheid van de tegels. Deze wordt aangegeven door de R-waarde, waarbij de R voor Rutsch staat, wat in het Duits uitglijden betekent. Hoe hoger de R-waarde, hoe stroever de tegel. In een badkamer wordt er geadviseerd om voor een tegel met een R-waarde van 11 of hoger te kiezen. Dan weet je zeker dat je niet uitglijdt.

Antislip tegels in je doucheruimte

Een plek waar we voornamelijk antislip tegels adviseren, is in de doucheruimte. Dit is natuurlijk de natste plek in de badkamer en glij je dan ook het snelst uit. Zeker wanneer je een inloopdouche hebt wil dit door de spetters erg glad worden. Je kunt ervoor kiezen om over de gehele badkamervloer antislip tegels te leggen. Maar wanneer je dit liever niet wil, kun je dus ook alleen in de doucheruimte voor deze tegels kiezen. Net wat jij fijn vindt!

R-waarde antislip tegel
Onderhoud antislip tegel

Voordelen antislip tegels

Antislip tegels in de badkamer bieden verschillende voordelen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

1. Veiligheid in de badkamer:

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de veiligheid die deze tegels met zich meebrengen. Zeker wanneer je wat minder mobiel bent, is het aan te raden om voor deze tegels te kiezen.

2. Verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten:

We bieden een heel ruim assortiment aan antislip tegels, waardoor je daarmee de badkamerstijl kan creëren die jij wil.

3. Duurzame keuze:

Antislip tegels zijn keramisch, waardoor het een duurzame keuze is. Keramische tegels zijn namelijk heel degelijk en gaan daardoor lang mee.

Schoonmaken antislip tegels

Antislip tegels kennen helaas wel een klein nadeel: ze zijn wat lastiger schoon te maken. Door het reliëf blijft er meer water op staan dan op vlakke tegels. Hierdoor heb je wat sneller kans op kalk en zeepresten die zich op hogen. We adviseren daarom om de vloer na het douchen af te drogen. Je voorkomt hiermee vaak al veel aanslag. Daarnaast kun je de tegels schoonmaken met een sanitairreiniger en een zachte doek of mop. Hiermee kun je net wat makkelijker tussen de groeven komen dan met een gewone dweil.

Soorten antislip tegels

Maak een vrijblijvende afspraak

Zou je graag een nieuwe badkamer met antislip tegels willen? Bezoek dan een van onze badkamerwinkels. Deze bevinden zich door heel Nederland, hierdoor is er altijd wel een in de buurt. In de winkel ontvangt een van onze deskundige adviseurs je met een kopje koffie of thee. Vervolgens worden tijdens een kennismaking je wensen in kaart gebracht en ontvang je een 3D-ontwerp van je nieuwe badkamer. We gaan samen jouw droombadkamer, inclusief antislip tegels, samenstellen!

Plan direct jouw afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder