Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Douche inrichten: tips bij het inrichten van je douche

Je wilt graag je douche vervangen of misschien wil je wel jouw hele badkamer vervangen. Als je jouw douche gaat vervangen komt er meer bij kijken dan alleen een kraan vervangen. Maar wat wil je dan precies anders? Wat zijn je wensen voor een nieuwe douche? Er zijn verschillende oplossingen voor de doucheruimte. Wij geven je tips en voorbeelden hoe jij je douche kan inrichten.

Douche inrichten header

Een doucheruimte met of zonder douchebak

De eerste keuze waar je aan denkt is of je een douchebak wilt of niet? Bij een douchebak wordt vaak gedacht aan een hoge en opvallende bak, maar dit zie je nu niet meer. De douchebakken die je nu tegenwoordig ziet zijn laag en subtiel, waardoor ze dus niet meer zo opvallen in jouw badkamer. Hieronder de voordelen van een doucheruimte met en zonder douchebak:

Voordelen van een douche met douchebak

Het grootste voordeel van een douchebak is dat je badkamer niet onder water komt te staan. De douchebak zorgt ervoor dat het water in de douchebak blijft en niet de badkamer in loopt. Dit scheelt weer droog maken na het douchen. Ook is de installatie van een douchebak makkelijker.

Voordelen van een douche zonder douchebak

Heb je de tegels die je in je badkamer wilt er al in liggen? Dan is het voordeliger om te kiezen voor een doucheruimte zonder douchebak. Als je namelijk een douchebak wilt, ga je weer extra kosten maken. Je badkamer heeft dan allemaal dezelfde tegels en niets onderbreekt het uiterlijk.

Douchebak
Inloopdouche

Een inloopdouche of afgesloten ruimte

Wil je liever geen douchebak? Dan is er de mogelijkheid om een inloopdouche te nemen. Het verschil tussen een inloopdouche en een doucheruimte met een douchebak is dat de inloopdouche gelijkvloers is. Omdat je geen rekening hoeft te houden met de afmetingen van de douchebak, kan je de afmetingen van de inloopdouche zelf bepalen. Voordelen van een inloopdouche zijn:

 • De doucheruimte is gelijkvloers.
 • Oogt erg luxe in je badkamer.
 • Kan je naar eigen smaak inrichten.

Afgesloten ruimte

Je kan er ook voor kiezen om je douche in een afgesloten ruimte te plaatsen. Dit is een doucheruimte die drie wanden heeft en de ruimte wordt afgesloten met een deur. Voordelen van een afgesloten ruimte:

 • Minder last van vocht in de badkamer.
 • Houd de warme lucht vast in de ruimte.
 • Houd het water bij elkaar en zorgt ervoor dat het water niet verder de badkamer in kan lopen.
 • Overal in de badkamer te plaatsen.

Je kan ervoor kiezen om een afgesloten ruimte zelf te creƫren door vier wanden te maken, maar je kan er ook voor kiezen om de ruimte tegen de muur aan te zetten. De muur van je badkamer functioneert dan als achterwand.

Creatieve manieren om je doucheruimte in te richten

Er zijn verschillende manieren om je douche in te richten. Je kan kiezen voor een standaard doucheruimte, maar je kan ook een douche inrichten op je eigen creatieve manier. Hieronder geven we je een paar creatieve opties:

 • Afscheiding met glaswerk. Wil je graag een open ruimte? Kies dan voor een afscheiding van glaswerk. Omdat je door glas heen kunt kijken blijft de ruimte open en oogt het ruimtelijk.
 • Afscheiding met wand. Wil je graag jouw douche in een aparte ruimte in de badkamer hebben, maar wil je hem niet helemaal dicht maken? Kies er dan voor om een wand in jouw badkamer toe te voegen. Je kan hier je douche achter maken en is de douche toch in een aparte ruimte.
 • Nis in de douche. Je kan jouw doucheruimte net even wat mooier maken door er een nis in te maken. Je kan hier jouw douchespullen zoals je shampoo mooi in opbergen. Je houd hierdoor de douche netjes en opgeruimd en kan ook nog een mooie eyecatcher worden van jouw doucheruimte.
 • Verplaats de thermostaat. Ben je een echte koukleum en geen zin om in de kou te wachten tot het water warm is? Dan kan je ervoor kiezen om de thermostaat buiten de doucheruimte te plaatsen. Je kan de douche aanzetten en op temperatuur laten komen, zonder dat je zelf al onder de douche staat.
Creatieve manieren
Douchekranen

Ingebouwde douchekranen

Wil je graag een strakke en mooie badkamer? Wil je liever de leidingen niet meer zichtbaar hebben? Dan is er de mogelijkheid om de kranen van je douche in te bouwen. De leidingen zijn dan mooi weggewerkt in de muur, waardoor alleen de thermostaat en de douchekop zichtbaar zijn. Doordat de leidingen weggewerkt zijn, ziet jouw badkamer er strak uit. Ben je niet van plan om heel je badkamer te verbouwen, maar alleen de doucheruimte? Kies dan niet voor ingebouwde douchekranen, hier komt namelijk veel breekwerk bij kijken.

Maak de ruimte af met een stijlvolle drain

Een belangrijk onderdeel die je ook niet moet vergeten, is de douchedrain. Het wordt ook wel douchegoot genoemd. Er zijn verschillende soorten douchedrains, niet alleen verschillende formaten en vormen, maar ook met verschillende soorten functies. Je kan dus altijd een douchedrain vinden die bij jouw nieuwe badkamerstijl past, maar ook bij jouw douche past. Je kunt met de juiste douchedrain jouw doucheruimte helemaal af maken.

Advies over het inrichten van jouw douche

Wil je graag meer advies ontvangen over het inrichten van jouw douche? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij een van onze winkels en onze adviseurs staan voor je klaar. Ze horen graag wat je vragen en wensen zijn en helpen je graag met het inrichten van je douche. In onze winkels staan ook verschillende soorten doucheruimtes waardoor je ook inspiratie kunt opdoen.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder