Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Een moodboard voor je badkamer maken

Voordat je een nieuwe badkamer gaat uitzoeken begin je vaak bij het verzamelen van inspiratie. De hoeveelheid badkamers en stijlen kan enorm overweldigend zijn. Door een moodboard voor je badkamer te maken, verzamel je inspiratie voor jouw badkamer en creëer je een visueel overzicht van jouw wensen en behoeften. Daarnaast kan je een moodboard gebruiken als voorbeeld tijdens een adviesgesprek. Wil je weten hoe je inspiratie opdoet met het maken van ene moodboard? Lees dan snel onze blog.

Badkamer moodboard

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een soort presentatie of collage waarmee je een stijl en/of sfeer kunt visualiseren. Het bestaat vaak uit foto’s, teksten en voorbeelden van badkamerproducten of -stijlen. Een moodboard geeft in één oogopslag weer hoe jouw nieuwe badkamer eruit moet komen te zien. Je kunt hierbij verschillende onderdelen en elementen weergeven. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s verzamelen van badmeubels, kranen of tegels. Maar je kan ook inspiratie opdoen door complete badkamers te verzamelen.

Wat is een moodboard?
Badkamer inspiratie op doen

Badkamerinspiratie opdoen

Voordat je begint met het maken van een moodboard voor je badkamer heb je inspiratie nodig. Weet je bijvoorbeeld al welke stijl de ruimte krijgt? Of ben je nog zoekende? Ga dan op zoek naar verschillende afbeeldingen die je aanspreken en verzamel deze. Door de afbeeldingen naast elkaar te leggen zie je vaak dat er een of twee stijlen uitspringen. Veel badkamerstijlen zijn goed met elkaar te combineren, dus je hoeft niet voor één badkamerstijl te kiezen.

Nadat je de stijl hebt uitgekozen, kun je inspiratie voor je badkamer moodboard gaan verzamelen. Je kunt dit op verschillende manieren doen, denk bijvoorbeeld aan het bekijken van websites, magazines of folders. Zoek naar alle keuren, vormen en beelden die je aanspreken. Als je in magazines op zoek gaat naar inspiratie, bekijk dan niet alleen badkamermagazines maar ook lifestyle tijdschriften. Hierin vind je vaak ook sfeerbeelden die bij jouw stijl kunnen passen. Platformen zoals Instagram en Pinterest zijn ook heel geschikt om inspiratie op te doen en een moodboard voor je badkamer te maken. Je vindt hier veel sfeerbeelden in veel verschillende stijlen.

Voeg de laatste trends toe

Wil je graag dat je nieuwe badkamer helemaal up-to-date is? Bekijk dan ook eens de laatste trends. Om je alvast wat badkamerinspiratie te geven voor jouw badkamer moodboard hebben we een aantal trends voor je op een rijtje gezet:

Badkamertrends

Wellness badkamer

De badkamer is een ruimte waar je volledig tot rust wil kunnen komen. Steeds vaker wordt er daarom voor een wellness badkamer gekozen: een ruimte die je een heus spa-gevoel geeft. Deze badkamers zijn vaak voorzien van een regendouche en een heerlijk ligbad.

Wellness badkamers

Grijze badkamertegels

Grijze badkamertegels zijn al langere tijd populair en dat komt voornamelijk door de veelzijdigheid van deze tegels. Grijze tegels zijn er in alle soorten en maten. Daarnaast zijn er vele verschillende soorten grijstinten en ieder creëert zo zijn eigen uitstraling en sfeer.

Grijze badkamertegels

Zwarte accenten in de badkamer

We zien steeds vaker zwarte accenten in de badkamer verschijnen. Hierbij kan je denken aan zwarte kranen, maar ook aan andere zwarte accenten zoals wastafels en waskommen, douchewanden en – deuren en accessoires. Vaak wordt gedacht dat zwarte accenten alleen een robuuste en industriële uitstraling creëren, maar je kunt er alle kanten mee op! Grote kans dat er dan ook zwarte accenten voor komen in het moodboard voor je badkamer.

Zwarte accenten badkamer
Badkamer moodboard maken

Moodboard in elkaar zetten

Nadat je voldoende inspiratie hebt verzameld is het tijd om het moodboard voor je badkamer in elkaar te gaan zetten. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo kun je ervoor kiezen om aan de slag te gaan met lijm en een schaar en je moodboard op papier te maken. Maar je kunt ook online een moodboard voor je badkamer maken via verschillende websites en platformen. Je hebt tal van websites die de mogelijkheid bieden om een moodboard te maken, zoals Canva en Pinterest. Het voordeel van Pinterest is dat je enorm veel inspiratie op kunt doen via het platform en zelf direct je moodboard kunt maken. Door afbeeldingen te ‘pinnen’ kan je ze gemakkelijk in een moodboard plaatsen. Een ander voordeel is dat veel winkels/bedrijven gebruik maken van Pinterest. Zo kun je dus ook zien waar deze producten te koop zijn.

Heb je genoeg badkamerinspiratie opgedaan en is jouw moodboard klaar? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels en neem je moodboard mee. Onze adviseurs kunnen je voorzien van advies over de mogelijkheden en een 3D-ontwerp maken aan de hand van je moodboard. Samen gaan we jouw inspiratie vertalen naar jouw droombadkamer!

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder