Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Tips om je badkamer in te richten

Ga je binnenkort op zoek naar een nieuwe badkamer? Dan is de inrichting van de ruimte natuurlijk heel belangrijk. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren betreft de inrichting van een badkamer. Maar waar moet je in jouw situatie rekening mee houden? Hoe richt je je badkamer dan zo praktisch mogelijk in? We geven je een aantal tips over het inrichten van je nieuwe badkamer!

Tips badkamer inrichten

De ruimte indelen

Je wil waarschijnlijk het maximale uit je badkamer halen, daarom is het belangrijk om goed met de ruimte om te gaan. Zeker als je een kleine badkamer hebt, is de indeling ervan extra belangrijk. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel opbergruimte je nodig hebt en welke kasten of badmeubels daar bij zouden passen. Wil je graag veel opbergmogelijkheid, maar heb je een kleine ruimte? Kies dan voor zwevende meubels, deze laten je vloeroppervlak groter lijken. Maar ook de indeling van het sanitair speelt een grote rol. Misschien wil je wel een bad en een douche, maar heb je geen ruimte voor beide, dan kan je kiezen voor een douchebad. Er zijn dus verschillende aspecten waar je rekening mee kunt houden met het inrichten van je badkamer. Onze adviseurs denken daarom altijd met je mee, zodat jij alles uit jouw badkamerruimte kan halen!

Ruimte indelen nieuwe badkamer
Praktische indeling nieuwe badkamer

Praktisch

Bij het inrichten van de badkamer zijn je wensen ook heel belangrijk. Naast dat je natuurlijk een mooie badkamer wil, moet deze ook praktisch zijn. Belangrijk is dat je van tevoren duidelijk hebt wat je allemaal in je badkamer zou willen. Nadat je dat bepaald hebt kan je bekijken wat de meest praktische indeling is. Je wil misschien wel een douche en een toilet in je badkamer, maar liever niet naast elkaar. Lukt dit niet in de ruimte? Bekijk dan of je een wand tussen beide kan plaatsen. Zo blijft je badkamer praktisch én naar wens. Maar ook zaken als stopcontacten zullen op een praktische plek moeten komen. Deze zal je het meest gebruiken bij het badmeubel. Plaats de stopcontacten dus in de buurt van het badmeubel.

Kleurbepaling

De kleur van de badkamer bepaalt voor een groot deel de sfeer en stijl ervan. Zo zorgen lichte kleuren voor een rustige sfeer en donkere kleuren meer voor een luxe uitstraling. Kies van tevoren welke kleuren je graag zou willen en bepaal of je deze met elkaar kan combineren. We adviseren hierbij om niet meer dan drie kleuren met elkaar te combineren, anders kan de badkamer een drukke en onrustige uitstraling krijgen.

Kleurbepaling badkamer
Lichtplan badkamer

Licht

In veel badkamers komt er niet tot nauwelijks daglicht binnen, waardoor het plaatsen van kunstlicht extra belangrijk is. Maak daarom na het indelen van je badkamer een lichtplan. Waar heb je licht nodig en wat voor sfeer moet deze verlichting hebben? Daarnaast kan verlichting ervoor zorgen dat je ruimte groter oogt. Plaats bijvoorbeeld spiegels op een plek met lichtinval voor een ruimtelijk gevoel. Een ander belangrijk punt waar je rekening mee moet houden is vocht; voordat je een lamp koopt is het verstandig om te kijken of deze wel geschikt is voor in de badkamer.

Accessoires

Nadat je de badkamer hebt uitgezocht en deze geplaatst is, kan je je badkamer gaan afmaken! Je kan je badkamer helemaal naar je eigen stijl inrichten door accessoires toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken die mooi kleuren bij de ruimte of koop een aantal planten die wat groen toevoegen aan de ruimte. Onze grootste tip is om het niet te gek te maken. Te veel accessoires zorgen voor een drukke uitstraling waardoor de badkamer zelf wegvalt. Dat is natuurlijk zonde van jouw prachtig samengestelde badkamer!

Accessoires badkamer

Badkamer inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe droombadkamer eruit komt te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je badkamer? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D-planner gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete badkamer.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze badkamers? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Bij Sani4All bieden we badkamers voor iedereen. “Zoveel mensen, zoveel wensen”, daarom beginnen we altijd met het leren kennen van onze klanten. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

ideale badkamerindelingen

De ideale badkamerindeling

Lees verder

Ventileren van je badkamers

Tips voor het ventileren van je badkamer

Lees verder

Tegelinspiratie voor jouw badkamer (1)

Tegelinspiratie voor jouw badkamer

Lees verder

Img 3092 3

Terrazzo in jouw badkamer

Lees verder