Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Tips om je badkamer in te richten

Wil jij binnenkort een nieuwe badkamer? Heb je al een idee hoe jij je badkamer wilt gaan inrichten? Een badkamer inrichten kan namelijk best lastig zijn. Richt je de badkamer op een andere manier in dan je de inrichting nu hebt? Of ga je voor een totaal andere indeling? Je wilt natuurlijk dat de ruimte zo praktisch mogelijk is ingericht. We geven je in deze blog dan ook tips over het inrichten van je badkamer.

Badkamer inrichten header

Wat zijn je wensen

Heb je de beslissing genomen om een nieuwe badkamer te nemen? Dan is de eerste stap die je neemt is voor jezelf bedenken wat je echt graag zou willen. Breng voor jezelf de wensen in kaart, wat echt niet kan ontbreken in je nieuwe badkamer. En breng ook in kaart waar je in kan schipperen, denk bijvoorbeeld aan een bad. Dit kan een wens zijn, maar als het niet past is het ook geen probleem. Als je dit voor jezelf in kaart hebt dan kan je pas over de indeling en inrichting van je badkamer na gaan denken.

Wensen badkamerinrichting
3d ontwerp

Maak een 3D-ontwerp

Als je eenmaal voor jezelf duidelijk hebt wat al je wensen zijn, kun je de indeling voor je badkamer bedenken. Je kunt bij ons je eigen 3D-ontwerp maken, hier kun je kijken welke inrichting voor je badkamer het beste is. Je wilt namelijk altijd het maximale uit je badkamer halen. Dit kun je alleen doen als je de juiste inrichting voor je badkamer hebt. Als je een 3D-ontwerp maakt, kun je hierin schuiven. Zo kun je kijken welke indeling het beste is voor jouw ruimte. Als je tevreden bent over je ontwerp en dus de inrichting van je badkamer, kun je deze meenemen naar de winkel.

Praktische tips voor de optimale inrichting

Je wensen zijn bij het inrichten van de badkamer heel belangrijk. Je wilt natuurlijk een mooie badkamer, maar een praktische indeling is net zo belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan genoeg bewegingsruimte of privacy op het toilet. Dat zijn dingen die je snel vergeet als je jouw badkamer aan het inrichten bent. Hieronder een paar kleine praktische tips:

1. Scheiding tussen douche/toilet of bad/toilet

Wil je graag een toilet op je badkamer, maar kan je geen indeling vinden dat je toilet niet naast de douche of het bad komt? Zorg er dan voor dat er een scheiding zit tussen de douche en het toilet of het bad en het toilet.

2. Stopcontacten op de juiste plek

Waar je niet vaak aan denkt als je jouw badkamer gaat inrichten zijn de stopcontacten. Het is altijd fijn dat er stopcontacten in jouw badkamer zitten, maar zorg dan ook dat de stopcontacten op de juiste en bruikbare plek zitten.

3. Voldoende beweegruimte

Als je jouw badkamer aan het inrichten bent, zorg er dan voor dat je genoeg bewegingsruimte overhoudt. Als je je badkamer te vol hebt, ga je jezelf aan verschillende dingen irriteren. Dus liever nog ruimte over in je badkamer, dan hem te vol inrichten.

4. Hou rekening met het raam

Hou bij het inrichten van je badkamer rekening met het raam in je badkamer. Het is namelijk onhandig als je een douche voor je raam plaatst. Zorg ook dat het raam zichtbaar blijft. Het raam zorgt namelijk voor daglicht in je badkamer.

Tips optimale inrichting

Bepaal jouw stijl

Nu je alle praktische punten hebt genoteerd weet je hoe jij je badkamer wilt inrichten. Nu begint pas het leuke werk, namelijk de stijl van je badkamer bepalen. Kleuren en materialen hebben veel invloed op de uitstraling van je badkamer. Lichte kleuren zorgen voor een rustige sfeer en donkere kleuren zorgen weer meer voor een luxe uitstraling. Hieronder beschrijven we een paar stijlen voor je:

Moderne badkamer

Moderne badkamer

Met de moderne stijl kun je alle kanten op. De moderne badkamer heeft een minimalistische uitstraling en strakke uitstraling. Hierdoor creëer je een oase van rust. De kenmerken van de moderne badkamer zijn strakke lijnen en vormen. De materialen bestaan voornamelijk uit roestvrij staal, steen en houtlook.

Betonlook badkamer

Betonlook badkamer

De betonlook stijl kun je op verschillende manieren toepassen. De betonlook badkamer heeft een stoere en industriële uitstraling. Een van de kenmerken is de diversiteit van deze badkamerstijl. Ook is de warme en ontspannen uitstraling een kenmerk van de stijl. Deze stijl kun je mooi combineren met houtlook.

Landelijke badkamer

Landelijke badkamer

De badkamer met een landelijke stijl heeft een rustige, warme uitstraling. Je komt in deze badkamer helemaal tot rust. In deze stijl spelen natuurlijke kleuren en materialen een belangrijke rol. Door moderne en natuurlijke elementen met elkaar te combineren kun je deze stijl ook een moderne look geven.

Luxe badkamer

Luxe badkamer

Wil je graag een badkamer waar je helemaal tot rust kan komen? Neem dan een badkamer in de luxe stijl. Deze stijl wordt gecreëerd door de combinatie van de productkeuze. In deze badkamer vind je producten van de beste kwaliteit. Wat je ook vaak ziet in deze stijl is marmerlook, dit materiaal versterkt de luxe uitstraling.

Scandinavische badkamer

Scandinavische badkamer

Een badkamer in de Scandinavische stijl heeft een minimalistische uitstraling, maar comfort staat hier wel centraal. Een kenmerk van deze stijl is ook licht, licht geeft je het gevoel van rust en kalmte. In deze stijl zie je ook alleen functionele accessoires, je wilt namelijk de minimalistische uitstraling houden.

Vergeet het lichtplan niet

Wat vaak vergeten wordt tijdens het inrichten van je badkamer is het licht, maar licht heeft wel veel invloed op je badkamer. Licht heeft namelijk veel invloed op de uitstraling van je badkamer. Zorg er dus voor dat je genoeg licht in je badkamer hebt. Heb je geen raam of een klein raam, waardoor je dus niet genoeg lichtinval hebt in je badkamer? Kies dan voor kunstlicht. Kies bijvoorbeeld voor verlichting die dimbaar is of een spiegel met verlichting. Hierdoor is je verlichting niet alleen functioneel, maar brengt het ook nog sfeer in je badkamer. Verlichting kan ook een leuk accessoire zijn in je badkamer, denk bijvoorbeeld aan hanglampen naast je spiegel.

Lichtplan
Accessoires

Maak je badkamer af met accessoires

Je hebt je badkamer ingericht en je badkamer is geplaatst, maar nu moet je je badkamer echt gaan afmaken. Je kan je badkamer helemaal naar je eigen stijl inrichten door je badkamer af te stylen met accessoires. Wil je bijvoorbeeld iets meer kleur toevoegen, kan je ervoor kiezen om je handdoeken in een bepaalde kleur te kopen. Maar voeg niet te veel accessoires toe in je badkamer. Je kan het namelijk ook te druk maken, waardoor je badkamer niet meer echt opvalt. En dit is natuurlijk zonde van je nieuwe eigen ingerichte badkamer.

Jouw eigen badkamer inrichten

Weet jij al hoe jouw droombadkamer eruit ziet of heb je nog wat hulp nodig voor het inrichten van je nieuwe badkamer? Onze adviseurs staan voor je klaar in onze winkels. Ze helpen je graag met het inrichten van je badkamer. De badkamers zijn bij ons maatwerk en hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Maak bij ons een vrijblijvende afspraak en onze adviseurs hebben een kopje koffie of thee voor je klaarstaan.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Vloerverwarming

Alles over vloerverwarming in de badkamer

Lees verder

Montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder