Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Tips voor een bad in een kleine badkamer

Er zijn verschillende soorten badkamers. Je hebt grote en kleine badkamers, maar ook vierkant en langwerpig. We snappen dat het soms onmogelijk lijkt als je een kleine badkamer hebt, maar toch wel graag een bad wilt. Maar toch heb je diverse mogelijkheden voor een badkuip in een kleine badkamer. We geven je graag een paar tips hoe je toch een bad in een kleine badkamer kan realiseren.

Bad in kleine badkamer

Combineer je bad en douche

Heb jij een kleine badkamer en wil je graag een bad en een douche? Dan is daar een oplossing voor. Je hebt namelijk een bad en een douche in één. Je kunt dan heerlijk ontspannen in een heerlijk warm bad, maar je kan ook gewoon een heerlijke douche nemen. Als je een heerlijk warme douche neemt sta je in jouw bad. De wand van het bad zorgt tijdens het douchen ervoor dat de rest van de badkamer droog blijft als je aan het douchen bent. Het is een perfecte oplossing voor als je een douche en een bad wilt, maar een kleine badkamer hebt. Met douchebaden bespaar je ruimte en heb je toch het beste van de twee werelden. Douchebaden zijn er in verschillende vormen, afmetingen en materialen. Hierdoor vind je altijd een douchebad dat bij jouw past. Wil je meer informatie over een douchebad lees dan onze blog.

Bad/douche combinatie
Ruimtebesparend ligbad

Kies voor een ruimtebesparend bad

Baden zijn er in verschillende formaten, je hebt grote baden maar ook kleine baden. Een vrijstaand bad in een kleine badkamer is niet zo handig. Dit betekent niet dat je niet voor een bad kunt kiezen, er zijn verschillende ideeën voor een bad in een kleine badkamer. Zo zijn er ruimtebesparende baden, denk hierbij bijvoorbeeld aan een bad dat je in de hoek van de ruimte kunt plaatsen of ligbaden die een schuine afloop hebben. Door een ruimtebesparend bad in jouw badkamer te plaatsen zorg je voor extra loopruimte of creëer je voldoende ruimte voor andere badkamerelementen. Door een ruimtebesparend bad te nemen zou je bijvoorbeeld een groter badmeubel kunnen plaatsen of kan je misschien toch nog een kolomkast extra toevoegen in je badkamer. Onze adviseurs denken graag met je mee naar de mogelijkheden voor een bad in een kleine badkamer. Een klein bad kan eigenlijk in elke badkamerstijl geplaatst worden, denk bijvoorbeeld aan de moderne badkamer of in een landelijke badkamer.

Deel de ruimte praktisch in

Bij een kleine badkamer is het slim om goed te kijken naar de juiste indeling. Als je een kleine badkamer hebt, moet je de ruimte praktisch gaan indelen. Door de ruimte namelijk praktisch in te gaan delen kun jij misschien wel al het sanitair kwijt in jouw badkamer, die jij graag in jouw badkamer wilt hebben. Heb je een schuin dak in jouw badkamer, plaats jouw bad dan hieronder. Door het bad onder het schuine dak te plaatsen, maak je mooi gebruik van de ruimte. Onder het schuine dak kan je moeilijker een douche plaatsen, maar in een bad hoef je niet te staan. Het enige waar je rekening mee moet houden is de ruimte voor het in- en uitstappen van jouw bad. Je bespaart ook ruimte als je meer de hoogte in gaat werken, in plaats van in de breedte. Denk bijvoorbeeld aan een kolomkast in plaats van een lang badmeubel. Het kan ook zijn dat je toch niet al het sanitair kwijt kunt, dan zou je  een keuze moeten maken welk sanitair je weg laat. Wil je een bad, douche en toilet, maar gaat dit niet passen. Denk dan eens na of een tweede toilet wel echt nodig is.

Kies voor ronde vormen

Deze tip zorgt er niet voor dat je voldoende ruimte hebt voor een bad, maar wel dat de ruimte groter oogt. Bij een kleine badkamer hebben mensen vaak de neiging om voor een inbouwbad te kiezen. Deze nemen inderdaad minder ruimte in dan een vrijstaand bad, maar de hoekige vormen kunnen er wel voor zorgen dat het bad groot oogt in de ruimte. Kies daarom voor een semi-vrijstaand bad met ronde hoeken, hierdoor oogt jouw badkamer net wat ruimer!

Ruimte gebruiken

Onze Sani4All winkels

Ben je opzoek naar een bad voor in jouw kleine badkamer? Kom dan eens langs bij een van onze winkels bij jou in de buurt! Onze deskundige adviseurs denken graag met je mee, zodat jij straks heerlijk kunt gaan ontspannen in jouw bad. Kom gerust eens langs en laat je bij ons inspireren of maak een afspraak bij een van onze winkels. Onze adviseurs staan alvast voor je klaar met een kopje koffie of thee.

Maak hier een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder

Verrassende ideeën toiletruimtes

Verrassende ideeën voor jouw toiletruimte

Lees verder

Water besparen in badkamer

Tips om water in de badkamer te besparen

Lees verder